Pgd ivf ומה שביניהם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן ...
    החלטתי לשתף ואולי לקבל קצת כוחות, פרופורציות ועצות מכן :)
    קצת ארוך- אך זה אחרי כשנתיים שאני משתמשת שקטה באתר ואוגרת המון.

אני ובעלי נישאנו לפני שנתיים. שנינו בני עדות המזרח. נקלטתי להריון תוך שניה בערך...
    והיינו באופוריה ...
    בתחילת ההריון ביצענו בדיקות סקר גנטי
    עד שנקבע התור לבדיקות ועד שהגיעו התשובות עבורי, כבר הייתי בחודש חמישי
    לא ניסיתי לזרז כלום מכיוון שאין חשש כבד בקרב בני עדות המזרח למחלות גנטיות.
    כשהגיעה התוצאה שלי, ואני בחודש חמישי, הוסבר לי כי אני נשאית cf. הייתי בטוחה שיש טעות.
    למען הסר ספק בעלי נבדק גם הוא.
    כעבור 6 שבועות נוספים (חודש שישי), הגיעה התוצאה כי גם הוא נשא של אותו כן.
    מדובר במקרה חריג ביותר, כל הרופאים שנתקלו בנו היו מופתעים מהשילוב והמקריות החריגה.
    בבדיקת מי שפיר נמצא כי בני הראשון שיהיה בריא, נשא של הגן ועל כי בריא.
    לפני כמה חודשים, הייתי בהריון שני, בבדיקת סיסי שליה נמצא כי העובר חולה.
    ביצענו הפסקת הריון (שהייתה משבר נפשי גדול עבורי)
    התחלנו בתהליך pgd. היום התבשרנו כי המערכת מוכנה. ציידו אותי בזריקות לרוב (3 סוגים)
    הוראות לתפעול והרבה ציפייה.
    ואני- הרוגה. מרגישה נורא עם פתחו של התהליך. כי כל כך היה לי נעים פשוט להיות בהריון.
    בלי התכנון המדוייק, בלי הליווי הצמוד של הרופא
    בלי טפסי 17 כאילו אין מחר.
    פתאום העל הפך לי טכני.
    ואני רועדת/ האם כך ארגיש כל ההריון הבא?!
    אני יודעת שצריך לשמוח שיש פתרון למצב שלי, ואני יודעת שיש מי שמתמודדת עם מצב קשה יותר
    אך בתחושתי, הסביבה כולל בעלי, לא מבינים את ההתמודדות בעיני.
    בהריון הראשון פחדתי להיקשר לילד עד חודש שביעי. בהריון השני נשבר לי הלב לבחור להפסיק את ההריון, ועכשיו... הבחירה לוותר על הדרך הטבעית- היא הנכונה אך מתסכלת וכואבת.
    אשמח לכל מוצא פיכן כי כרגע אני מרגישה לבד במערכה. או שאולי תבהירו לי שאני לא רואה דברים נכון... תודה!
8 תגובות
עמוד 1
  • בא לי לחבק אותך חזק ולומר שיהיה בסדר, אך מבינה לגמרי את התחושה שלך.
    לדעתי,
    1. צריך להגיד תודה על מה שיש, יש מקרים גרועים משלכם ובאמת חשובה מאוד הפרופורציה.
    2. אני לא מאחלת לאף אחד הפלה, זה נורא בעיני, ולכן אין ברירה אלא ללכת בשיטת הPGD, ממה שרשמת אני מבינה שבנות לא חולות במחלה ועם הבנים זו הבעיה?
    בכל אופן תעברי טיפול אחד, בטוחה שיהיה מוצלח כי סה"כ אין לכם שום בעיה נוספת של פוריות,
    מלבד הגן המעצבן....
    3. את יכולה לבקש להחזיר שני עוברים במקום אחד, ואז כבר יהיו לך שלושה ילדים....
    ומה יהיה אח"כ? אלוהים גדול....אל תחשבי כל כך רחוק,
    נסי לעבור כל פעם צעד אחד בדרך ולא 10
    4. הייתה פעם מישהי בפורום (לפני שנים רבות) שהייתה לה גם בעיה כזו, לא זוכרת בדיוק מה היה הגן הבעייתי אצלה, אך גם אצלה היה מותר להביא רק בנות, שלא נושאות את המחלה,
    היא עברה טיפולים וסבלה מאוד, ולבסוף החליטה לוותר על הטיפול ולקחת סיכון,
    היא נכנסה להריון טיבעי וקיבלה בת (בריאה), ואח"כ עוד הריון טיבעי ועוד בת.
    אז לפעמים גם יש מזל,
    אבל....שוב ...זה לקחת סיכון שאם יהיה תינוק חולה עושים הפלה - לא נעים!!!

מאחלת לך המון בהצלחה, המון....
    אוטוטו את בהריון והכל ישכח מאחור....לא תזכרי את כל הטפסי 17 והבדיקות...
    תיהיה 9 חודשים בעולם החלומות
  • תודה אשכולית!!! אכן מתוקה :)
    המחלה היא לא רק לבנים- לכל עובר יש סיכוי של 25% להיות חולה. לא אתנגד לבנים או בנות כל עוד יהיו בריאים!
    כל מין הוא ברכה בעיני
    כל כך מחכה לשבוע הבא להתחיל עם הזריקות שמטרידות אותי כל כך ובאמת מקווה שילך חלק...
    מודה לך על החיזוק! הייתי צריכה את זה!!
    לצערי סביבי לא ממש מבינים את הטרדות שלי והתסכול מכל המצב...
    מקווה שאת צודקת בדברייך והכל יתחבר בקרוב... ????????
  • גם אנחנו גילינו בתחילת המסע להורות לפני 7 שנים שצריכים לעשות PGD בגלל גנטיקה.
    זה תהליך ארוך ומתסכל עברנו 21 הפריות והיו טיפולים שלא היו לנו החזרות כי העוברים לא היו תקינים ואתה נשבר הרבה הרבה בדרך אבל המטרה היא ילד את לא מרגישה את הזריקות ואת השאיבות כי אין ברירה חייבים להלחם. לא זה לא נעים וזה קשה וכואב אל הרבה יותר קשה זה בלי ילדים.
    בטיפול ה 22 שלנו (ואנחנו עדיין לא בני 30...) נכנסתי להריון היום בשבוע 20 וממש לא רגועה יש תמיד את הפחד הזה שגם העובר הזה לא ישרוד. אבל אמונה ואופטימיות היא מה שעוזרת לנו כל בוקר.
    בהצלחה במסע שלך
  • היי ליידי,
    האם ידעתם גם על בעיית פוריות כלשהי? או שבהפריה סיכויי הקליטה פחות טובים גם אצל מי שאין לה בעיית פוריות?
    אני טועה לחשוב שההפריה תצלח במהירות כי נראה שבעיית פוריות אין לנו?
    מודה לך על השיתוף!!!
    עדי
  • היי, ראשית קבלי חיזוק וחיבוק גדול!
    אני לא הגעתי למצב שהייתי צריכה PGD אבל מצד שני גם לא הייתי מעולם בהריון ספונטני. אני מזה שנה וחצי עוברת טיפולי פוריות למיניהם. וכנראה אני כבר מדברת מנקודת מבט של בן אדם שהתרגל לרעיון - הרעיון בעיני ממש לא נוראי.
    אמנם IVF זה לא תהליך פשו לגמרי אך הוא גם לא מורכב מדי. מה שצריך לנחם אותך שמבחינתך ההצלחה היא כנראה 100 אחוז - למה? כי את נקלטת בקלות ממה שהבנתי וכי ניתן לברור עוברים שיהיו בריאים חד משמעית.
    שיהיה לך המון בהצלחה ! בסופו של דבר אנחנו הרי רוצות ילד בריא וזה ממש לא משנה איך נקבל אותו
  • תודה יוליה:) ??????
  • כל כך עברתי/עברנו תוך 4 שנים ועכשיו סוף סוף מתחילים pgd ים של חששות מכל הזריקות חלילה אולי גם אי הצלחות אבל כבר אין ברירה הגוף והנפש כבר לא מסוגלים להיקלט שוב להריון ולהפיל בגלל נשאות של מחלה.. שבר אותי ריסק אותי כל פעם מחדש.
    יש נשים שעברו תהליך כזה של pgd שיכולות לספר על הצלחות מהתהליך
  • כל כך עברתי/עברנו תוך 4 שנים ועכשיו סוף סוף מתחילים pgd ים של חששות מכל הזריקות חלילה אולי גם אי הצלחות אבל כבר אין ברירה הגוף והנפש כבר לא מסוגלים להיקלט שוב להריון ולהפיל בגלל נשאות של מחלה.. שבר אותי ריסק אותי כל פעם מחדש.
    יש נשים שעברו תהליך כזה של pgd שיכולות לספר על הצלחות מהתהליך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה