הצליו רירית! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    אנחנו בתהליכי פוריות לאחר שאיבה לפני החזרה, אנחנו כבר מעל לחצי שנה ממתינים להחזרה, כל פעם זה מתעכב בשל רירית רחם שבשיא הגיעה ל6 ולאחר 3 ימים נוספים באסטרופם שוב ירדה ל4.3.
    אז מה עשינו?...
    לאחר שאיבה אשתי לקחה אסטרופם, לא עזר נתנו פרוגסטרון ואז שוב אסטרופם, לא עזר, לאחר צילום רחב ומקיף ופפ לרירית הרחם, יחד עם אסטרופם הפעם הביא תוצאה של 6, אמרו לקחת שוב אסטרופם לעוד יומיים ולחזור שוב לביקורת, חזרנו והרירית ירדה שוב ל4.3. לאחר מכן שוב אמרו לנו לקחת אסטרופם שוב ביקורת שוב נמוך ללא שינוי, אמרו שוב לקחת אסטרופם אבל לאחר המתנה לאין שעור והתעקשות נכנסו לרופא ושם שונה לנו לpurigon הפעם לתקופה של 5 ימים, 25מ"ג כל יום, חזרנו היום והפתעה, הרירית צנחה ל3.4. הצילווו! אני מיואש, מתוסכל, כועס, חסר אונים, לא יודע מה עוד ניתן לעשות וגם לא ראיתי הוכחה שזה מה שמונע קליטה של היריון, מה עוד עושים מה ניתן לבקש? לשאול? לעשות? למה לא מחזירים את העוברים?... תודה...
2 תגובות
עמוד 1
  • רירית הרחם היא גורם מכריע לקליטת העוברים ברחם,זה מעטפת כלי דם סביב הרחם (הפנימית) שמשמש כמעין "מזרן" בו העובר אמור להישאב, להתחבר ולהיקלט על מנת שיהיה מעבר של דם לעובר להתפתחותו התקינה. בשלב יותר מתקדם החיבור הזה "הןפך" לחבל הטבור ומעוברים דרכו מזון ועוד לעובר.
    אם לאישתך לא נוצרת רירית מספיק מעובה לקליטת העוברים לא יכולים לעשות החזרה כי העוברים לא ייקלטו, לא יהיה להם איך ואיפה.

נראה כי מבחינה רפואית נעשה הכל כדי לעזור לה, האם ניסיתם משהו טבעי? האם יש בעיה ידועה שבגללה הרירית לא גודלת?
    כמה שזה יישמע מצחיק כשאני הייתי בטיפולים ובגלל ההורמונים שקבלתי, הם פגעו בעובי הרירית והרופא עצמו אמר לי לאכול הרבה סלק ואגוזי מלך, זה אכן עזר. העת ההחזרה הרירית היתה 12 כשכמה ימים לפני היתה 6.
    גם ויטמין E במינון גבוה עוזר, ודיקור סיני או אפילו כמוסות ג'ל של שמן זיפן סיני, אפשר להשיג בבתי טבע!
    העובר יכול להשתרש גם בעובי של 6 עם תמיכה.
    תנסו לעשות פיפל, (פציעת רירית הרחם) זה לעיתים עוזר לקליטה והשתרשרות.

בהצלחה!
  • אין לי עצה טובה מדי, גם אני סובלת מאותה בעיה בדיוק. מדידה אחת רירית 6 ויומיים אחרי זה צונחת ל 4.5. אז קודם כל, סביר להניח שמדובר בטעויות מדידה כי מספיק שהיד זזה טיפה והנק' ייחוס ממנה מודדים היא לא בדיוק אותה נק בה מדדו בפעם הקודמת.
    ללא קשר - ברור שהרירית דקה (גם 6 זה לא להיט...) אחרת לא היינו בשיחה הזו.
    מה כן -
    עד כמה שאני יודעת, אין מחקרים אמיתיים שיודעים לקשר בין עובי הרירית להצלחה בקליטת הריון. בהריון הקודם שלי נקלטתי עם רירית 6 (ורופא מפרגן שאמר "נניח שזה 6"). נולדה לי בת יפיפיה...
    בסבב הטיפולים האחרון, הייתי רק עם פרוגינובה (יש לי מוקפאים) במשך חודש לקחתי פרוגינובה 6 כדורים ליום. במדידות מדדו 6 ואחרי שבוע 4.8 ואחרי עוד 4 ימים 5 בסוף הגעתי בקושי לרירית 6.4.. ברור שהלכנו על החזרה כי כמה כבר אפשר לחכות.
    אני בשבוע 7 ואתמול ראיתי דופק בU/S ראשון..
    בקיצור, מה שהכי חשוב זה לא להתייאש..
    ניסיתי ויטמין E וסלק ודיקור וצמחי מרפא ונבט חיטה ושינויי תזונה ועשיתי פיפל פעמיים (בהריון קודם) וכלום לא עזר לרירית.. לי עזר בפן הנפשי בעיקר ספורט וגם לשוחח עם פסיכולוגית להוציא את המועקה שהיתה לי על הלב מכל כך הרבה כשלונות.
    אז המון בהצלחה ואל תתייאשו...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה