היי dana555
ברוכה הבאה - הראשונה לפורום, ותודה על התמונה המקסימה של המתוק אוכל.
לגבי דגים, את יכולה לתת כל דג שנח לך להכין- לטעימה ראשונה. הדגים היחידים שלא מומלצים הם דגים גדולים, שעשויים להכיל זיהומים במידה גדולה מהים- כמו דג חרב, מקרל גדול, טונה לבנה (אלבקור), ליבנה וכריש.
את יכולה לתת דג סול שהוא קל ומהיר מאד להכנה ולא דורש ידע או נסיון בבישול שלו כדי שיצא טוב- בתנור עם קצת שמן זית ושום.
אפשר לתת סלומון, שגם הוא פשוט להכנה. בגלל שברוב המקרים אין לדעת מהיכן הובא- ועד כמה מי הגידול שלו היו נקיים מזיהום, לא הייתי נותנת אותו כל יום.
דגי בריכה ניתן לאכול כל יום בשבוע, אם הוא אוהב: מושט, בורי, דניס, פורל.
מבחינה תזונתית- הדג מכיל חלבון, ויטמין B12 ועוד מגוון מנרלים, ויכול להחליף מנה בשרית/צמחונית.
דגים מסויימים מכילים יותר אומגה 3 (סלומון, מקרל, הרינג, פורל,בקלה) החיונית להתפתחות טובה של המוח, לחוזק המערכת החיסונית ולבריאות בכלל. לכן מומלץ לכלול דגים עשירי אומגה 3 לפחות פעם בשבוע.
אם תרצי, את מוזמנת לחזור ולספר לנו, איך היתה טעימת הדג הראשונה...
בהצלחה
דפנה רון, דיאטנית קלינית MSc
תזונה והרגלי אכילה- ילדים ומשפחה
סדנאות מעבר למוצקים
ייעוץ לבעיות אכילה
ייעוץ למעונות ולגני ילדים