שלום רב,
אני בהיריון בשבוע 13. לפני מספר ימים ביצעתי תרבית שתן שגרתית והתוצאה היתה כי התרבית חיובית וכי קיים חיידק בשם Enteroc. Faecalis.
שאלותיי הן:
1. כיצד ניתן לטפל במצב זה? אם צריך לקחת אנטיביוטיקה, האם מותר לקחת אנטיביוטיקה בהיריון, גם בטרימסטר הראשון? האם יש סכנה כלשהי לפגיעה בעובר?
2. יש לציין כי את תרבית השתן הקודמת (לפני הנוכחית) ביצעתי לפני 5 שבועות, לכן ייתכן כי אני נמצאת כחודש עם דלקת בדרכי השתן ללא ידיעתי. האם החיידק שהתגלה אצלי ו/או הדלקת עצמה היו עלולים לגרום נזק כלשהו לעובר? (מבחינת מומים או השלכות אחרות)
3. האם יש קשר בין דלקות בדרכי השתן שלא טופלו במועד לבין פיגור שכלי אצל העובר? קראתי על כך בכתבה הבאה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2212733,00.html.
כתוב שם שבמחקר גדול בארה"ב שכלל כ-84 אלף הריונות, הסיכון לפיגור שכלי או עיכוב התפתחותי בקרב הנשים שלא נטלו אנטיביוטיקה היה גדול ב-40 אחוז בהשוואה לנשים שכן נטלו אנטיביוטיקה.
4. במידה ואכן יש סיכון לפיגור שכלי/עיכוב התפתחותי/מומים כלשהם בעקבות החיידק, האם עלי לפנות לרופא מומחה כלשהו בנושא? האם יש דרך לערוך איבחון מוקדם? מה עלי לעשות במצב זה? כי אני יודעת שאם נדבקים ב-CMV למשל אפשר לבדוק במי שפיר אם העובר נדבק. מהו הדין לגבי חיידק של מערכת השתן?
תודה רבה מראש!