מינון חומצה פולית בהיריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

אני בשבוע 4 להריוני.
    לפני ההיריון נטלתי חומצה פולית במינון של 800 מק"ג.
    כעת כשגיליתי שאני בהיריון, הפסקתי עם החומצה הפולית, וכיום אני נוטלת פרנטל של אלטמן (שם יש 400 מק"ג חומצה פולית) וגם אומגה 3 של אלספה 9 חודשים (שם יש גם כן 400 מק"ג חומצה פולית).
    שאלותיי הן:
    1. האם החומצה הפולית שאני מקבלת מתוספים כמו פרנטל ואומגה 3 נספגת בצורה מיטבית כמו החומצה הפולית שנטלתי בנפרד, לפני ההיריון?
    2. האם עלי לקחת בנוסף לתוספים של פרנטל ואומגה 3, גם חומצה פולית בנפרד? אם כן, באיזה מינון?

תודה רבה מראש!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום שירה,

הכמות המומלצת ליום של חומצה פולית היא 400 מק"ג, שלושה חודשים לפני הכניסה להריון ובמהלך השליש הראשון. נראה שאת צורכת את הכמות המומלצת.אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל בך במהלך ההריון ולשאול לגבי אינטראקציות אפשריות בין תוספים שונים והאם יש עדיפות לתוסף מסוים. למיטב ידיעתי אין עדיפות לנטילת תוסף חומצה פולית בנפרד.

בברכה,
    עינת כהן
    דיאטנית קלינית
    לקבלת טיפים ומתכונים:

https://www.facebook.com/einatcohen.vegan.nutrition
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה