ערכי בטא גבוהים מאוד בתחילת היריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

    בבדיקת דם של ערכי בטא בתחילת היריון נמצאו ערכים גבוהים מאוד ביחס לנורמה:
    בשבוע 4+3: 1700
    בשבוע 4+5: כ-4000
    בשבוע 5+3: כ-30,000
    בשבוע 7+2: כ-240,000
    בינתיים נצפה עובר עם דופק תקין. לא מדובר בהיריון מרובה עוברים. בשל ערכי הבטא הגבוהים, היה חשד להיריון מולארי, אך בשבוע 8+6 בוצע אולטראסאונד אצל מומחה ולא נצפו עדויות למולה. שאלותיי הן:
    1. מהן הסיבות האפשריות הנוספות לערכי בטא גבוהים, מלבד היריון מולארי והיריון מרובה עוברים? קראתי שייתכן שמדובר בבעיות גנטיות/כרומוזומליות, האם אכן כך הדבר? האם ישנן סיבות נוספות?
    2. האם ההורמון שנבדק בתחילת ההיריון (beta hcg) דומה/זהה להורמון שנבדק בסקר הביוכימי הראשון (free beta hcg)? אם כן, האם ערכים גבוהים של beta hcg שנמצאו בתחילת ההיריון יכולים לרמז על סיכוי גבוה יותר לתסמונת דאון?
    3. האם יש המלצה לבדיקות נוספות במצב זה, מעבר לבדיקות השגרתיות (הבדיקה הבאה היא שקיפות עורפית)? האם יש המלצה במצב זה לבצע בדיקת סיסי שלייה בכדי לשלול בעיות כרומוזומליות, על סמך ערכי הבטא הגבוהים?

    תודה רבה מראש!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

    1. הסיבות העיקריות הן הריון מולארי ומרובה עוברים. הריון מולרי לא שלם יכול להתבטא בשלב מאוחר יותר ולא להיות מזוהה בשבוע 8. מאוד תלוי בנסיון של מבצע האולטרהסאונד.
    באופן נדיר יכול להיות גם להיות קשור להריון נוסף מחוץ לרחם.
    2. יש קשר לתסמונת דאון אך הנושא לא נבדק בשבועות מוקדמים אלא סביב השקיפות העורפית. מדובר על אותו הורמון אך שיטת הבדיקה שונה.
    3. מומלץ לבצע שקיפות עורפית וסקר ביוכימי, ולפי התוצאות להחליט על צורך בסיסי שליה או דיקור מי שפיר.

    בברכה
    ד"ר דוד דנון

    מומחה למיילדות וגינקולוגיה. רופא בכיר ביחידת האולטרה-סאונד, בית חולים לנשים ע"ש הלן שניידר, קמפוס בלינסון, מרכז רפואי רבין
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה