-
שירה יקרה
אכן ללמד הרגלי שינה, דורש המון סבלנות ואנרגיות.אנו מחזקות אותך על הנחישות , הדרך והמאמץ שאת משקיעה .
חשוב לנו להבין מספר דברים על מנת לענות באופן מלא:
מהי שעת ההשכבה? לעיתים, כתוצאה מעייפות יתר, התינוק עלול להתעורר לעיתים תכופות ולא לישון באופן רציף. לכן, חשוב שתבדקי האם את מצליחה להיענות לסימני העייפות שלו תוך חצי שעה? שעת ההשכבה המומלצת בגיל זה היא בין 18:30-20:00.
בנוסף, האם כשמתעורר, את מוציאה אותו מהחדר או שנכנס מישהו נוסף לחדר בזמן שבוכה?(האם קיים גורם אחר מפתיע שאינו צפוי לשוהם, ואולי מעורר אותו?)
האם כשמתעורר מקבל בקבוק? מוצץ?
זה אכן טבעי ששלב זה יקח מעל לארבעה ימים, אך כדי שנוכל להמשיך לייעץ לך, נשמח שתעדכני בתשובות ובהמשך התהליך.
התמדה בדרך הינה הכרחית, ותלמד את שוהם לישון במיטתו.
יישר כוח!
חג שמח,
נטע ושלי
-
היי, סליחה על האיחור בתגובה
היה חג וחופש כך שהייתי סביב הילדודס
-
הי שירה,
שמחות מאד לשמוע שיש שיפור בתהליך ההירדמות של שוהם ואף בהתעוררויות הליליות. מדובר בתהליך לא פשוט, המצריך המון סבלנות ואת עושה זאת עם המון השקעה ונתינה לבנך.
כמובן שיציאה מהשיגרה משפיעה גם על השינה וכאשר תחזרו להתנהלות רגילה וקבועה- גם השינה תחזור למסלולה הקבוע.
לגבי שאלתך בנושא היקיצות הליליות- חשוב להבין האם את מעוניינת לגמול את שוהם לגמרי מהנקה במהלך הלילה? האם ישנה אפשרות שמישהו אחר מלבדך יכנס לחדר בו שוהם ישן ויחזירו לישון כשמתעורר?
בבוקר כשמתעורר- האם מייד יונק?
נשמח לקבל תמונה מלאה על מנת לענות לך באופן ממוקד ויעיל.
שינה מתוקה,
נטע ושלי
-
אני לא בטוחה לגבי הגמילה המוחלטת מהנקה...
הייתי מניקה בחפץ לב עוד זמן רב
אך כל התלות והקימה בלילות גרמו לי להרפות מעט
ביום אני כבר לא מניקה בכלל
בגלל המוצקים, וברוך ה' שוהם התרגל
גם לפני השינה מעדיפה לתת בקבוק ע"מ שישבע
אני בטוחה שכמות החלב ירדה משמעותית.
ההנקות הן רק בלילות.
יש לילות שמתעורר כל שעתיים
ויש לילות שמתעורר פעמיים-שלוש.
בכל הפעמים בעלי קם ומנסה להרגיע
אך שאני שומעת את ההיסטריה והמאבק אני מיד לוקחת
והוא יונק ונרדם מיד. אז חרה לי על הסבל שלו
מצד שני, אני רוצה שישן לילה שלם
ואם מתעורר, ילמד גם להירדם חזרה בעצמו.
כרגע, נראה שהוא מתעורר כל כך עייף
ומיד שהוא "קולט" שהוא במיטה שלו
הוא מיד נעמד בבכי וקורא לנו.
-
בוקר טוב,
ההחלטה לגבי גמילה מהנקה מתייחסת לשעות הלילה בלבד. במידה ואת מעוניינת ששוהם לא יתעורר מידי כמה שעות על מנת לינוק, עליך ליצור מרווח של שעות שהולך וגדל בין הנקה להנקה בלילה, עד להפסקת ההנקות בלילה לגמרי.
בנוסף, בעת כל הרדמה (בין אם בתחילת הלילה ובין אם באמצע הלילה) רק הורה אחד נכנס לחדר ונשאר בו, עד הרדמות התינוק (גם אם התינוק בוכה ומתנגד לא מחליפים). אין לבצע החלפות באמצע הרדמה בין בני הזוג.
כשבעלך מגיע לשוהם, הוא בוכה וצועק, ואת נכנסת לאחר מכן ומרגיעה אותו בהנקה - נוצר בלבול אצל שוהם. שוהם לומד כי אם יצעק ויבכה - ההנקה תגיע בסופו של דבר.
כאשר תתחילי לרווח בזמנים את ההנקות, במידה ושוהם מתעורר בזמן שאינו זמן הנקה - אחד מכם יכנס לחדרו וירגיע אותו בחיבוק וליטוף, ויניח במיטתו עד שירדם בעצמו.
אנו מבינות כי את מתמודדת עם לילות לא פשוטים, חסרי שינה, ומחזקות אותך על הדרך וההשקעה.
חשוב שתבחרי בעצמך את הדרך המתאימה לך מבחינת ההנקות הליליות, ותשמרי על עקביות על מנת שיעבור לשוהם מסר ברור, שיאפשר לו להסתגל למצב החדש.
במידה ויעלו שאלות נוספות, נשמח לייעץ ולעזור,
יום נפלא, נטע ושלי