לא יודעת לאן לפנות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולם,
    שבוע 6 פלוס חמש
    היום עשיתי בטא והיא לא עלתה מספיק, הרופא עשה אולטרסאונד ומצא שני שקי הריון ריקים וקטנים.
    הוא רופא פרטי הציע לגשת לרופא ממכבי לחוות דעת שנייה וגרידה.
    אני לא כל כך רוצה לעשות אצלו בגלל המחיר.
    לאן לפנות? הרופא לא ענה לי למה זה קרה? מה לעשות להבא
    האם לפנות לאסותא? או פשוט לנסוע לבית חולים

זה לא מסוכן להשאיר את זה בתוכי
7 תגובות
עמוד 1
  • שלום יקירה,

ראשית עלי להדגיש שאינני אשת מקצוע.
    יחד עם זאת, לצערי, יש לי נסיון בתחום.
    25% מההריונות מסתיימים בצורה כזו או דומה, ללא הסבר רפואי. מבלי שיש דופי כלשהו באם או באב, הדברים האלו, לצערי, פשוט קורים, אז אל תנסי לחפש תשובות רפואיות, משום שעל פי רב, לרופאים אין תשובות, זה לא שהם לא רוצים לענות.
    יחד עם זאת, כיוון שככל הנראה היה מדובר בהריון של תאומים, אני רק רוצה להבין - האם מדובר בהריון ספונטני או שמה שזהו הריון שנוצר כתוצאה מטיפולים?
    אם מדובר בהריון ספונטני ואינך מעוניינת להכנס להוצאות גדולות בכדי לעבור את הגרידה, אך אני חושבת שלא צריכה להיות לך שום בעיה לגשת לרופא מטפל, של הקופה בה את נמצא ולעבור את הפרוצדורה הזו.
    אם מדובר בהריון שנוצר כתוצאה מטיפול, אולי בכל זאת כדאי לך להשאר ברפואה הפרטית וברופא שהתחיל את התהליך, אך זו, כמובן, רק דעתי.
    בכל מקרה, את חייבת לעבור גרידה, אם אכן מדובר בהריון שלא התפתח.
    לא תזיקי לעצמך אם תדחי את התהליך בכמה ימים, אך בהחלט לא מומלץ בשום פנים ואופן להשאיר בגוף הריון שלא מתפתח.
    תהליך הגרידה אינו כואב פיזית, אך הוא כרוך בלא מעט עליות ומורדות נפשיות, הן מסיבות מובנות והן מהשפעות הורמוניות.
    אני ממליצה לך בחם לקרוא קטע שכתבתי, לפני שתעברי את הגרידה - כך תיהי מוכנה יותר. תוכלי לגשת לקטע מהקישור הזה
    .

בינתיים אני שולחת חיבוק אמיץ ושק של אהבה.
    יעל
  • יעל ,
    אין לי מילים להודות לך על התגובה המרגשת.
    ההריון היה ספונטני ללא טיפוליפ, הרופא אתמול אפילו לא הזכיר את המילה תאומים למרות שלפי המידע שמצאתי זה נראה כך.
    ברקע אני סובלת מקרשיות יתר ומזריקה קלקסן וממשיכה להזריק.
    בשבוע ברביעי כשגיליתי על ההריון היו הפרשות ודימום ונסעתי למיון בעצתו, במיון מן הסתם לא יכולו לראות כלום.
    הרופא אמר לי להקחת כל יום 3 פעמים estrofem ונרות אוטרוגסטן, עכשיו אני מבינה כי זה היה לשווא ושמר על הריון לא תקין ומנע את את האפשרות של הפלה טבעית.
    עכשיו אני מחכה להראות רופא נוסף על מנת שיאשר את ההפלה ( כך הנחה אותי הרופא הפרטי) ומחר אסע למיון.
    אני פוחדת לעשות את הגרידה אצל כל אחד , אין איזה חשש להריונות הבאים? האם כדי להתעקש על רופא מומחה?
    אלפי תודות
  • שלום יקרה,

אל נושא קרישת הדם אותו ציינת ובו אין לי שום הבנה או נסיון, לא אוכל להתייחס.
    אני מניחה שתהיה לכך התייחסות ע"י הרופא שיבצע בסופו של דבר את הגרידה.

גרידה היא פרוצדורה פשוטה שרופאים מנוסים בה (מידי...) על פי רב היא אינה כרוכה בסיכונים או סיבוכים וגם לא השלכות כלשהן להריונות הבאים.
    יחד עם זאת, עליך למצוא רופא שאת סומכת עליו ולו רק בשביל השקט הנפשי שלך.
    האם אין לך רופא מטפל קבוע?
    רב הרופאים עצמם מבצעים גרידות ואם הרופא שלך לא מבצע גרידות, אני בטוחה שהוא יוכל להמליץ על רופא שכן.
    יעל
  • יעל היקרה,

תודה רבה על התגובה.
    דבר מוזר והזוי קרה היום.
    היום ניגשתי לרופא מקופת חולים( הרופא הקודם היה פרטי וביקש שאגש לחוות דעת נוספת שתאשר את ההפלה).
    הרופאה בקופה אמרה כי היא רואה 2 שקי הריון , אכן ללא תוכן א-ב-ל לא ממליצה לעשות גרידה אלא להמתין , אולי העוברים יתפתחו או שעובר אחד יתפתח ואם לא השקים יצאו לבד.
    אין לי מילים להלם שאני חווה, יום אחד אני בהריון יום שני אני מסתובבת עם הריון לא תקין ברחם ועכשיו....
    כמובן שאני מאוד מעריכה רופאים שלא רצים לחתוך, אבל אני כבר לא בונה על כלום ומבינה כי הסיכויים קלושים. אבל לפחות אני לא צריכה לרוץ לעשות גרידה מיידית.
    אני לא יודעת מה חשבתי לפני על חוות דעת נוספת אבל עכשיו אין ספק שאסור לוותר על זה.
    נראה מה יהיה.
    תודה רבה על התמיכה!
  • איזו תפנית!
    מחד, אני מקווה בשבילך שאולי באמת בסוף ייתפח הריון תקין, מאידך, גישתך נכונה, נסי להשאיר את רמת הציפיות נמוכה, אם כי ברור שזו כמעט משימה בלתי אפשרית...
    אני מחזיקה לך אצבעות חזק ואשמח מאוד לשמוע, שאת יכולה לצאת מהפורום הזה - ולעבור לפורום יותר שמח...ואם לא - אנחנו באמת פה בשבילך.

אני שולחת הרבה אהבה :)

יעל
  • היי ,
    רק רציתי לעדכן.
    המשכתי לקוות , עשיתי אולטרסאונד ולמרות שהייתי בשבוע 8 השק היה בגודל שהתאים לשבוע 5.
    אחרי כמה ימים
    אז למרות הכל התחיל דימום קבעתי תור לגרידה, יום לפני הגרידה הפלתי באופן טבעי.
    אני עדיין שלמה עם כך שלא עברתי את הגרידה שהציע לי הרופא בהתחלה כי עכשיו אני יכולה להגיד לעצמי שעשיתי הכל למרות שזה בכלל לא עוזר.
    אני מאוד פוחדת מהעתיד....
    תודה על התמיכה.....
  • אוי יקירה שלי....חשבתי עליך הרבה. קיוויתי שתעדכני. קיוויתי עוד יותר שתעדכני בבשורות טובות. ליבי איתך, אך אל תחששי מהעתיד.
    כפי שכתבתי בעבר, הריונות כאלו פשוט קורים.
    זה עצוב, זה קשה, זה מעביר אותנו רכבת הרים ובה עליה מדהימה של אושר ואז התרסקות אל תחושה עמוקה של עצב ואובדן.
    קבלי את העצב, מותר לו להיות שם ומותר לך להתאבל. בהחלט יש לך על מה.
    אני בטוחה שההריון הבא יהיה תקין לחלוטין אבל בינתיים, תני לעצמך את הזמן הזה להתאושש. את זקוקה לו.

אני שולחת הרבה חם ואהבה,

יעל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה