חוסר מגנזיום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • זהו ההיריון השני שלי והחל משבוע 20 התחלתי לסבול מכאבי שרירים שממש השביתו אותי. לאחר בדיקות דם עלינו על מחסור רציני במגנזיום. חוץ מתוסף תזונה אילו מאכלים עשירים במגנזיום אפשר לשלב בתפריט?
    בנוסף גם הברזל שלי מאד נמוך והומלץ לי לקחת שני כדורי פריפול כל יום. יש בעיה לקחת אותם ביחד? ואילו מאכלים עשירים בברזל?
    תודה!!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

מזונות עשירים במגנזיום כוללים: אגוזים, דגנים מלאים, קטניות, ירקות ירוקים, קקאו, בשר בקר\עוף, דגים.
    מזונות עשירים בברזל: בשר, דגים, קטניות (בעיקר עדשים, אפונה, גרגרי חומוס), דגנים מלאים, טחינה משומשום מלא, גרעיני דלעת, פטרוזיליה, שעועית ירוקה.

ניתן לראות שברוב המזונות המצויינים מעלה את מקבלת את שני המינרלים=)

מבחינת אינטראקציה אפשרית בין שני התוספים- אני לא מכירה בעיה בשילוב שניהם אך מומלץ להתייעץ עם רופא\רוקח.

ויטמין סי מעודד את ספיגת הברזל לכן בארוחה עשירה בברזל\בזמן נטילת ברזל מומלץ לשלב מיץ הדרים\סלט עם עגבניה ו\או פלפל אדום.

בברכה,

עינת כהן
    דיאטנית קלינית
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה