נרות אוטגרסטרון-הייתכן?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לפני כשנה עברתי הפסקת הריון עקב פתיחה ובלט קרומים. ב"ה היום אני בהריון שבוע 9 בערך... ובעקבות מה שקרה הומלץ לי על תפר צווארי ונרות על בסיס יומי של אוטגרסטרון 200. קראתי שמותר לקחת את הנרות רק עד שבוע 12.. אז למה ממליצים על זה?? מה זה יכול לגרום לעובר??
5 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אין שום בעיה לקחת את הנרות הללו במהלך ההריון
    השם הנכון הוא אוטרוגסטן

ד"ר הדר

• האם באמת יש מקום לנרות כבר מעכשיו (שבוע 9) אם בלאו הכי אני עוברת תפר בשבוע 13?? כי קראתי שנותנים פרוגסטרון החל משבוע 16. אני ממש מבולבלת ומפוחדת האם הנרות יכולות להזיק לעובר? (שכן קראתי שזהו משהו חדש יחסית בכמה שנים האחרונות ולא ידוע עדיין על תופעות לעובר באבירי המין והרבייה). אז האם כדאי לקחת מעכשיו את הנרות למרות שרשום בעלון רק עד שבוע 12 ומצד שני קראתי שהחל משבוע 16.
    אשמח לעזרתך בלבול הכה גדול שאני נמצאת בו.
  • שלום רב

הטיפול ניתן אכן משבוע 14-16 ועד שבוע 36, גם בנוכחות תפר צווארי
    ניתן לקחת אותו בנרות כל יום (כגון אוטרוגסטן או אנדומטרין) או בזריקות כל שבוע (פרוגסטרון-ריטרד)
    מטרת הטיפול, כמו גם מטרת התפר, היא למנוע שוב אירוע כפי שהיה לך (למרות שאינך מציינת בדיוק מה קרה ובאיזה שבוע זה קרה)
    כאמור, זהו טיפול בטוח בהריון, ולא נצפו שום נזקים או תופעות לוואי לעוברים.

ד"ר הדר
  • בשבוע 23 עברתי הפסקת הריון עקב פתיחה ובלט קרומים. מעדיפים לתפור הפעם ליתר ביטחון.
    האם ביצוע התפר זו פרוצדורה פשוטה והאם ניתן לבצע את התפר בבי"ח בילינסון?
    איזה סוג של תפר מבצעים שם-כי ראיתי שיש 2 סוגים, מקדולנד ושידרוקר?
    כמה זמן זה אורך?
    האם אפשר לבצע שם בהרדמה מקומית קלה אם מבקשים?
    האם נשארים לאשפוז שם?
    האם חובה לשכב לאחר ביצוע התפר? אני מדברת על כמה ימים/שבועות...
    האם ניתן ללדת בלידה רגילה בעז"ה?
    האם זה אומר שאצטרך תפר גם בשאר ההריונות?
    אני ממש מודה לך על כל ההתייחסויות!!!
  • שלום רב

1. זו פרוצדורה פשוטה יחסית, אבל כמו כל פרוצדורה רפואית איננה נטולת סיכונים, אם כי נדירים
    2. אפשר לעשות בבלינסון - עושים מקדונלד
    3. לוקח ברוטו - חצי שעה
    4. לא, זה נעשה בהרדמה כללית (בד"כ), אי אפשר במקומית
    5. לא נשארים באשפוז, זהו אשפוז יום והולכים הביתה אחרי כמה שעות
    6. לא אין חובה לשכב
    7. ניתן ללדת רגיל, כמובן שמוציאים את התפר קודם
    8. כן, הסיפור שאת מספרת מתאים לאי ספיקה צווארית ומצדיק תפר בכל ההריונות

בהצלחה

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה