שאלה.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היייי ממתי אפשר לצאת לחופשת לידה מאיזה חודש? ולמי אני מודיעה קודם???

5 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    התשובה לשאלתך מתחלקת לשני חלקים ותלויה, בין היתר, בתקופת הוותק במקום העבודה.
    1. וותק של מעלה לשנה במקום העובדה- חופשת הלידה היא 26 שבועות מהם 7 שבועות או פחות מזה (כרצון העובדת) לפני יום הלידה המשוער והשאר אחרי יום הלידה.
    2. וותק של פחות משנה במקום העבודה- חופשת הלידה היא 14 שבועות מהם 7 שבועות או פחות מזה (כרצון העובדת) לפני יום הלידה המשוער והשאר אחרי יום הלידה.

כלומר, את יכולה לצאת לחופשת לידה 7 שבועות לפני תאריך הלידה המשוער אך אם לדוג' בחרת לצאת לחופשת לידה שבועיים לפני אז חופשת הלידה (בהתאם לוותק שלך במקום העבודה) מתחילה להיספר לך מאותו רגע שיצאת בפועל.

רצוי שתעדכני את המעסיק זמן סביר לפני איך ברצונך לפעול על מנת שיוכל להיערך בהתאם.
    רפאל בר, עו"ד
    טל': 08-9400785 פקס: 08-9400758
    אתר: www.rb-adv.co.il
    מייל: [email protected]
  • המון תודה על התשובה המהירה. אני עובדת במקום 10 חודשים .. כדי לקבל דמי לידה אני צריכה למלא טופס של ביטוח לאומי ולתת אותו למעסיק ולרופא שלי כדי שימלאו נכון ואז לשלוח לביטוח הלאומי??

• נכון. לנוחיותך, רצ"ב קישור עם הנחיות של המוסד לביטוח לאומי.
    http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Childbirth_Allowance/Pages/%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%9f%20%d7%94%d7%92%d7%a9%d7%aa%20%d7%94%d7%aa%d7%91%d7%99%d7%a2%d7%94.aspx

בהצלחה,
    רפאל בר, עו"ד
    טל': 08-9400785 פקס: 08-9400758
    אתר: www.rb-adv.co.il
    מייל: [email protected]
  • היי בר. אני הבנתי השאלה אם אני יוצאת לפחות שבועיים לפני הלידה לחופשת לידה אז זה מתקזז לי עם ה3 החודשים שמגיעים לי??

• שלום, סליחה שאני נדחפת :)
    אם אני יוצאת שבועיים לפני התאריך המשוער, אני יכולה לקחת את הימים האלה כימי מחלה ולא כחופשת לידה?
    יש לי וותק של כמעט 4 שנים במקום העבודה ויש לי 30 ימי מחלה לנצל..
    תודה!
    שיר (:
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה