-
הלוואי והייתי יודעת אני חושבת שהדיכאוניות תוכל לייעץ לך ולהדריך אותך הרבה יותר טוב מאיתנו.
גם אני עליתי הרבה יחסית
עד עכשיו עליתי גם 14 קילו בערך
בהתחלה ממש התפרעתי עם הנשנושים ועכשיו אני משתדלת לא להכניס אותם אפילו לבית!!
מקפידה על שלוש ארוחות גדולות ביום ועוד שניים של פרי או מעדן
שותה המון המון המון מים!!!!
-
סליחה על הבורות אבל מי אלו הדיכאוניות?
אשמח לתשובה שלה
בעיקרון אני משתדלת לא לנשנש בכלל ומשאירה לי פינוק מתוק אחד ליום
האמת שאני די עומדת כבר חודש במקום מבחינת המשקל ולא עליתי אבל העלייה ההתחלתית שלי הייתה קיצונית מידי..
בבדיקות שאני עושה אני בסדר (סוכר בייתי, סוכר ממוצע A1C ) וכו אבל מעדיפה להיות על הצד הבטוח.
אני שוקלת להירשם לסטודיו C לעשות קצת התעלמות אולי זה יאזן אותי
ומשתדלת לשתות מים אבל שונאת...
מעדיפה קפה אבל מגביה את עצמי ל 3 ביום (אני מכורה)
-
דיאטניות** חחח
אני עד חודש חמישי הקפדתי קפה בבוקר קפה בערב
ומחודש שישי אני מתקשה לשמור!
אני לא ישנה כלל בלילה ואז לא מצליחה לתפקד ביום, הקפה אצלי זה צריכה הכרחית בשביל להמשיך להיות ערה במהלך היום
-
שלום,
קודם כל כל הכבוד שהפסקת לעשן! ובנוסף על כך שהצלחת לרדת בעבר במשקל ולשמור עליו! אחוז האנשים שמצליחים לשמור על המשקל לאחר ירידה הוא מאוד נמוך!
את מעלה כאן מספר חששות: העלייה המהירה במשקל בכניסתך להריון, החשש מסוכרת הריון, פחד להמשיך להעלות, הקושי עם הפסקת העישון וההשלכות של זה על הרגלי האכילה שלך.
אני לא יודעת את הגובה שלך ולכן לא יודעת אם בעת כניסתך להריון היית במשקל תקין. בהנחה שכן, הטווח המומלץ לעלייה במשקל הוא 12-16 ק"ג.
אין לי ספק שמעקב אצל דיאטנית יעזור לך לשפר את הרגלי האכילה וכמו כן גם המעקב אחר משקלך יעזור לך למתן\לעצור את העלייה במשקל. לכן טוב שקבעת פגישה!
תקחי בחשבון, שכמו שהצלחת לרדת ולשמור על המשקל בעבר, אין סיבה שלא תצליחי לעשות זאת שוב לאחר הלידה!
בברכה ובהצלחה,
עינת כהן
דיאטנית קלינית
-
הי עינת,
ראשית תודה רבה על המענה שלך שמחתי לקרוא את תשובתך.
אני גובה 1.68 ס"מ ונכנסתי להריון סביב משקל 60-61 קילו.
בעיקרון אני תמיד שמרתי בשנים האחרונות באופן מוקפד ביותר על משקל של 60 קילו (לפעמים היו לי תקופות שירדתי ל 58).
אני בטוחה שאצליח לרדת כי יש לי בדרך כלל כוח רצון מברזל אבל משום מה בהריון הוא קצת הלך לאיבוד ומזה אני חוששת ולכן קבעתי עם דיאטנית למרות שחברות קצת צחקו עליי שאני מגזימה.
עוד שאלה, התחלתי לברר על שיעורי התעמלות בסטודיו C, האם כדאי? איזה פעילות היית ממליצה למי שלא נוהגת להתעמל ביום יום.
שוב תודה רבה!
פנינה
-
פנינה,
לפי הגובה שציינת נכנסת להריון במשקל תקין ולכן העלייה המומלצת במשקל בכל מהלך ההריון היא 11.5-16 ק"ג. אין ספק שעלית יותר מהמומלץ לשבוע 21. אך זה עדיין לא אומר כלום. אני שוב מציינת שזה נהדר שקבעת עם דיאטנית, והיא בהחלט יכולה להדריך אותך ולעצור\למתן את העלייה החדה במשקל. בעיני את לא מגזימה=)
למי שלא עסקה בפעילות גופנית סדירה לפני ההריון לא מומלץ להתחיל בפעילות חדשה עצימה במהלך ההריון אך ניתן לעסוק בפעילות מתונה כגון הליכה או חוגים מותאמים להריון. ישנם הרבה דגשים לפעילות במהלך ההריון ולא אוכל לציין לך הכל כאן. בסטודיו סי בחלק מהסניפים יש חוג הריון. תבררי בסניף הקרוב אליך. אני עובדת כדיאטנית בסטודיו. אם תרצי מידע נוסף את מוזמנת לשלוח לי מייל, ניתן למצוא בפרטי התקשרות כשאת לוחצת על שמי באתר.
בברכה,
עינת
דיאטנית קלינית