מחר הפלה :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי.. אני בשבוע 10 , עובר ללא דופק
    מחר אני צריכה לעבור גרידה
    איך הולך התהליך?? אני ממש מפחדת להרגיש משהו
    והם עושים אולטרסאונד לפני? לוודא במיליון אחוז שאין דופק? כי קרו מקרים..

תודה
10 תגובות
עמוד 1
  • שלום יקירה,

צר לי לשמוע, אני יודעת מה עובר עליך.
    עברתי גרידה בדיוק מאותה הסיבה ובאותו השבוע לפני חודש וחצי.

לא תרגישי דבר, הפרוצדורה מתבצעת בהרדמה מלאה.
    התהליך עצמו די קצר ואורך כעשר דקות. בהכנה לניתוח יכניסו לך עירוי ליד ויבקשו ממך לפשוט את כל בגדייך (וגם תכשיטים, אז מראש, תגיעי בלי).
    ההתאוששות מהתהליך תלויה בסוג וכמות החומרים המרדימים שתקבלי, אך על פי רב מההכנה לפרוצדורה ועד סופה, כולל התאוששות ושחרור עוברות כשלוש עד ארבע שעות.
    על פי רב לא מבצעים אולטרסאונד נוסף ואני יכולה לחלוטין להתחבר לרצון לבקש. את יכולה לבקש, אבל אני בטוחה שאם רופא קבע שאין דופק, אז אין דופק יקירה...גם אני חשבתי לבקש, בסוף וויתרתי.

אחרי הפרוצדורה הגוף מתחיל לחזור למצבו הלא הריוני. התהליך הזה אורך כשבוע ובמהלכו את יכולה לצפות לסערת הורמונים שתגרור עימה דמעות..זה שבוע לא קל, לא פיזית ולא נפשית אבל הוא עובר.
    את יכולה גם לצפות כאבים שנובעים מהתכווצות הרחם ומחזרת האגן למקומו, לא משהו דרסטי ואת בהחלט יכולה לקחת אקמול.

קחי לך את הזמן. בקשי חופש מהעבודה. לי נתנו חופש מבלי אפילו לגרוע ממני ימי חופש או מחלה. תתפלאי לראות לכמה הבנה ואהדה את תזכי, כאשר תשתפי את כאבך.

אני מקווה שמחר יעבור בקלות האפשרית.
    תיהי אופטימית כמה שניתן, זה קשה, תאמיני לי אני יודעת, אבל בקרוב הכל יהיה מאחוריך.
    אני מקווה שכשתחזרי מחר מהפרוצדורה, תהיה לנו כאן קטגוריה חדשה בה נוכל לשתף את הסיפורים העצובים שלנו, בה אשתף את שלי.

תיהי חזקה, אנחנו כאן בשבילך,

יעל
  • היי,
    גם אני עברתי גרידה- בנובמבר האחרון, אחרי שלא נראה דופק בשבוע 7.
    אני רוצה להרגיעך ולהגיד שהחלק הכי גרוע היה פשוט ההמתנה מהבוקר עד הלילה לביצוע הגרידה, והקור בחדר ניתוח (שמורגש רק מס' דקות עד שנרדמים).
    אולטרסאונד עשו לי שבוע ושבועיים קודם לכן, בשניהם לא היה דופק, כך שלא היה טעם לעוד בדיקה.
    מלבד הצום שנמשך 12 שעות לפני ההליך, בבי"ח חיברו אותי לאינפוזיה ונתנו לי כדורים למיטב זכרוני, להרחבת צוואר הרחם (לא מרגישים כלום). ממש לפני ההליך תעברי תשאול ע"י הרופא המרדים (הרדמה מלאה) ולאחר מכן יגידו לך לשכב על מיטה בחדר ניתוח, יחברו לך צינורות להחדרת ההרדמה ותוך מס' דקות תירדמי.
    ההליך נמשך זמן קצר, ולאחריו הייתי שעה בהתאוששות (ישנתי...).
    לי באופן אישי לא היו כאבים בשום שלב, גם לא לאחר מכן, ודימום מועט.
    החלק הלא נעים הוא פשוט להיות בבי"ח...
    חודשיים אחרי ואני שוב בהיריון :)
    מאחלת לך המון הצלחה, והעיקר... להיות רגועה.
  • תודה בנות
    קצת מרגיע אבל עדיין מלחיץ..
    נתנו לי מהבית חולים לקחת כדור אנטיביוטיקה - דוקסילין, אמרו לי לקחת אותו בשעה 12 בלילה היום.
    לפי חיפושים בגוגל מצאתי רק הודעות בפורומים שבנות כותבות שלקחו את הכדור לאחר ההפלה,
    מישהי יודעת על זה משהו?

ושוב תודה!
  • לי אין נסיון עם האנטיביוטיקה הזו.
    אני לקחתי אנטיביוטיקה למשך שלושה ימים אחרי..

יעל
  • אני לקחתי גם כן כדור אנטיביוטיקה בלילה שלפני הגרידה. לא זוכרת מה השם.
    כפי שכתבתי קודם לכן- כנראה שעשה את שלו (למרות שאת הגרידה עברתי כמעט 22 שעות מאוחר יותר!!!) ולא היו לי שום סיבוכים או כאבים לאחר מכן.
    המון המון הצלחה!!!
  • תודה רבה
  • אנחנו פה, בשבילך :) .

ואשמח לשמוע ממך אחרי הפרוצדורה.
    אני שולחת לך הרבה חיזוקים ואהבה.

יעל
  • זהו אני אחרי!
    איזה תחושת הקלה..
    הכ
  • אני שמחה בשבילך ומאוד מבינה ומכירה את תחושת ההקלה.

אל תנוחי על זרי הדפנה...הגוף שלך יבין בקרוב שאת לא בהריון וייתכן וכי תחושי בדכדוך מסויים. זה טבעי ונורמלי וחשוב לא פחות - זה עובר :)

יעל
  • וואוו כל כך מבינה אותך!!
    אני עברתי גרידה לפניי חודש וחצי+ בשבוע 15 - גם עובר ללא דופק...
    גם חששתי ופחדתי- אני לא יודעת לגבי אנטיביוטיקה לי הכניסו דרך הנרתיק אצות ים מיוחדות 24 שעות לפניי הגרידה(כאבי תופת מזל שאת לא צריכה!)
    שמו לי עירוי ביום של הגרידה והביאו מרדים וזהו ישנתי
    עצה אישית שלי- כשמכניסים אותך לחדר ניתוח פשוט מאותו רגע אל תדברי ותשאלי רופאים מה יקרה וכו תעצמי עיניים ותתרכזי במשהו טוב ככה עד שירדימו אותך...
    (לי זה קרה בחו"ל -אני עברתי לניו יורק לפניי חצי שנה אז המשפחה שלי לא הייתה , מזל ששלו כן!!)
    הגרידה כמו שאמרו לך לא כואבת ולא מרגישים כלום ישר אחריי,
    באמת בשבוע יש קצת התכווציויות שעוזר עם כדורים וגם קצת עצב - אבל יחד עם זאת הקלה שאת מאחוריי זה....
    לי אמרו לא להרים כבד ולנוח כמה שעות אחריי הגרידה,

אני מקווה מאוד שהחוויה הלא נעימה הזאת תעבור לך מהר ובקלות בעז"ה!
    ושתבשרי לנו בשורות טובות בקרוב עם הריון ועובר תקין בבריאות הנפש והגוף עם לידה קלה ובריאה!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה