תמיכה ושיתוף - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולם,

בשנים האחרונות נאלצתי להפרד בטרם עת משניים מהעוברים שלי.
    הריון אחד הופסק בשבוע 7 והריון שני בשבוע 9.
    בכל אחת מהפעמים נאלצתי לעבור גרידה ובכל אחת מהפעמים נאלצתי להסתובב מספר ימים, אחרי הבשורה המרה, עם עובר מת בבטן.
    אין נוראה מהתחושה הזו.
    זו תחושה נוראית נפשית ופיזית, שרק אישה שחוותה זאת, תוכל באמת להבין.

אחד הדברים שהיו לי קשים באמת בשתי הפעמים, הוא העדר התמיכה.
    בעלי ואני נמנעים מלספר על ההריון לפני תום הטרימסטר הראשון ומכך, גם מעגל האנשים שהיו שם עבורי, כשהייתי צריכה את התמיכה, היה מאוד מצומצם.

יש איזשהו טאבו על כל נושא ההריונות שמסתיימים בטרם עת. בין אם ההריון מסתיים בגרידה, כדורים או הפלה טבעית, זה ממש לא משנה, התחושות הן אותם תחושות והאבל הוא אותו האבל. אך בכל זאת יש הבדל מאוד מהותי וחשוב - אין קבר שניתן להתאבל עליו והחברה לא מעודדת אותך לדבר על הנושא.

אני מקווה שהפורום הזה יוכל לתת מעט נחמה ותמיכה לנשים, כמוני, שחוו הריונות שלא הסתיימו במועדם. בקרוב גם תיפתח קטגוריה חדשה שתוכל לאפשר לנו לפרסם את סיפורנו האישי, בכדי שנתחיל לאט לאט להסיר את הטאבו שסביב הנושא הזה ונוכל לתת כמה שיותר תמיכה ומידע לנשים שעומדות לעבור גרידה או הפסקת הריון באמצעות כדורים.
    אשתף שם את שני הסיפורים העצובים שלי.

ארצה לסיים את הפוסט הזה במעט אופטימיות.
    25% מההריונות מסתיימים כך, ללא כל בעיה אמיתית אצל האישה. זהו פשוט כוחו של הטבע. אז אנא - אל תתיאשו או תכנסו למרה שחורה.
    גוף האדם והנפש השוכנת בתוכו הם מכונה מדהימה, שעם כל הכאב, היגון והצער, אחרי כשבוע ממועד ההפלה, מצליחים לאסוף את עצמם ולהמשיך הלאה.
    בפעם הבאה, יהיה הריון משעמם ומושלם

יעל
4 תגובות
עמוד 1
  • היי יעל,

אני את העובר שלי איבדתי בשבוע 8 כאשר הפסיק להתפתח בשבוע 6
    זה קרה באוגוסט השנה..עברו כבר 4 חודשים..לקח לי חודש להתאושש..
    עכשיו אני בסדר..
    אבל היום למשל הוא יום רע..יום שבו אני פשוט עצובה ורק אם אני חושבת על זה
    אני מתחילה לדמוע..
    מאז שכל זה קרה אני מרגישה גם פחות אהבה כלפי עצמי..מרגישה מין עייפות כזאת..או אולי איבוד תמימות...קשה להסביר..
    אבל כשאני מסתכלת על עצמי במראה..לא רואה בחורה בת 27 יותר..
    אלא רואה גוף שניסה לעשות משהו טבעי ולא הצליח..

אני דווקא בחרתי כן לשתף אנשים קרובים אליי בנושא..
    אמא מאוד תומכת..גם אמא של הבעל..
    חברות..חלקן מתעניינות..חלקן לא יותר מדי...אבל אין מה לעשות..רוב האנשים תמיד יחשבו על עצמם קודם ורק אז על אחרים..חלק מהן בטח לא בא להן בפגישה שלנו להכביד על האוירה אז ישר סוטות מהנושא כשאני מתחילה לדבר על מה שעברתי..(חברות שלי עדיין לא נשואות וחלקן בלי בן זוג )..

כרגע מנסה שוב להכנס להריון..
    מאוד מקווה שהתחלה חדשה תגרום לזכרון הזה להעלם..

• הי מאיה,

אני ממש מצטערת לשמוע שאת עדיין חיה את תהליך הפרידה הקשה הזה, כחצי שנה אחרי האבדן.
    גם לי הייתה תקופה של חוסר חיוניות גופנית. מן כבדות תמידית כזו וחוסר אנרגיה. כאילו הגוף עצמו עצוב.
    אני יכולה להמליץ לך בחום על מה שאני עשיתי בכדי להתנער מהכבדות הזו:
    1. הליכות. נשמע בנאלי - אני יודעת, אבל תלכי ברגל. נמרצות. זרימת הדם בעורקים מזכירה לך שאולי לפני כמה חודשים מת בך מישהו (פשוטו כמשמעו), אך את עודך חיה, קיימת, נושמת ובועטת ויש בך את הכח לייצר חיים חדשים. אל תשקעי.
    2. ניקוי. נקי את הגוף שלך מרעלים. אני יכולה להמליץ על דרך מאוד קיצונית, שהיא דיאטת הלימוןhttp://www.thelemonadesite.com/lemonade-diet-recipe.html. זוהי דיאטה מאוד קשה ושנויה במחלוקת, אני עשיתי אותה כמה פעמים בחיי וגם אחרי הגרידה האחרונה ולי היא מאוד עזרה. את יכולה גם לבחור בכל אחד מצומי המיצים ויש המון תפריטים באינטרנט, או פשוט לעבור לתזונה בריאה ומלאה יותר. תזונה שתזין את הגוף שלך ואיתו את הנפש. צמצממי ככל הניתן סוכר ופחמימות ריקות ושלבי בתפריט כמה שיותר מיצי ירקות. מיץ מצויין איתו אני מתחילה את הבקרים שלי בימים אלו הוא מיץ המורכב ממלפפון, פטרוזיליה, תרד, תפוח וסלרי. נשמע מזעזע - אני יודעת, אבל תתקשי להאמין כמה המיץ הזה טעים.

מעבר כל העצות, אני חושבת שהדבר המשמעותי ביותר שעליך לזכור הוא שאסור לך לשקוע. מותר וצריך להתאבל, אבל חשוב להמשיך הלאה.

אני שולחת מרחוק חיבוק אמיץ והרבה נשיקות,
    יעל
  • תודה יעל על המילים החמות
  • אני מסכימה איתך לחלוטין ומאוד מקווה שנצליח לשנות את זה בקרוב.
    בקרוב תתווסף לפורטל קטגוריה חדשה שתאפשר לכולנו לשתף את סיפורנו האישי.
    אני כמובן אספר על כך כשהקטגוריה תפתח.

יעל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה