חג שמייח
בבקשה
סופגניות קלאסיות במילוי ריבה
ההנאה והכיף שבטעימת סופגניה חמה, אוורירית וקלילה, מלאה ריבה ביתית משובחת, שיוצאת היישר מתוך השמן המבעבע, שווה כל רגע של השקעה כהכנת בצק שמרים ביתי מצויין. שום סופגניה קנויה, שעמדה ולו זמן קצר אינה יכולה להעניק את אותה ואת אותה השמחה שבסופגניות חמות וטריות.
המרכיבים (כ-20 סופגניות):
כ-1/2 3 כוסות (450 גרם) קמח
3/4 כפית מלח
15 גרם (1 כף) שמרים טריים
3 כפות (50 גרם) סוכר
1 כוס חלב חמים
2 כפות (30 גרם) חמאה מומסת ומצוננת
2 ביצים טרופות
ריבת פטל משובחת (או ריבה אדומה אחרת)
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
בקערה קטנה ממיסים את השמרים עם 4 כפות חלב חמים והסוכר, ומשהים 15- 10 דקות להתססה.
בקערת מערבל שמים את הקמח והמלח, ומערבבים.
מערבבים יחד את כל החומרים הנוזליים - בלילת השמרים, שארית החלב, החמאה המומסת והביצים - ויוצקים אותם לאט ובהדרגה לתוך תערובת הקמח, תוך ערבול במהירות נמוכה עד לספיגה.
מגבירים למהירות בינונית מערבלים עד לקבלת בצק חלק וגמיש, אבל לא דביק במשך כ- 10-7 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד קמח, כף אחר כף לפי הצורך (עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה).
מעל למשטח מקומח לשים את הבצק בידיים עוד כמה דקות. מניחים את הבצק בתוך קערה נקייה, משומנת, מכסים ביריעת ניילון ומשהים בטמפרטורת חדר חמימה כשעתיים, או עד להכפלת הנפח.
דוחסים את הבצק באגרוף, מעבירים אותו למשטח מקומח ולשים עוד כמה שניות. מרדדים אותו לעובי של כ- 1.5 ס"מ, ובעזרת חותכן עגול מקומח בקוטר של כ- 6.5 ס"מ קורצים עיגולים בבצק. מניחים את העיגולים מעל לתבנית אפייה מקומחת, מכסים בחופשיות במגבת בד, ומשהים במקום חמים עד שהנפח כמעט מוכפל, למשך כ- 20 דקות.
בינתיים, מחממים שמן עמוק לטיגון לחום גבוה (180 מעלות צלזיוס), או עד שחתיכת בצק שמטגנים צפה, מבעבעת ומזהיבה בשמן. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד שהן תופחות ומקבלות צבע זהוב- שחום (לא מצופפים אותן בסיר הטיגון). אם הטיגון מהיר מדי, הסופגניות לא תהיינה מוכנות מבפנים, ואז כדאי להקטין את האש. מוציאים עם כף מחוררת, ומספיגים על נייר.
עושים חור בצד או בחלק העליון של כל סופגניה נעזרת קצה של פיית זילוף קטנה ומזלפים פנימה ריבה בעזרת שקית זילוף עם פייה עגולה בקוטר של כ- 1 ס"מ. בוזקים אבקת סוכר דרך מסננת ומגישים מייד.