PRUV - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר,
    אני בת 25, הריון ראשון, שבוע 22+4. הסקירות יצאו תקינות למעט שני ממצאים: בסקירה המוקדמת התברר כי לעובר יש מוקד אקוגני בחדר שמאל, ובסקירה המאוחרת מצאו כי לעובר יש PRUV.
    הבנתי מהרופא שלמוקד האקוגני אין משמעות ממשית כיוון שזהו הממצא היחיד לתסמונת דאון, ובדיקות הסקר והחלבון יצאו תקינות (סיכוי של 1:9100 בבדיקה המשולבת לפי הגיל והבדיקות).
    לגבי הPRUV הבנתי שמדובר בוריד הפוך בשיליה ושנדרשת סקירה מכוונת לורידים בשבוע 30 ואקו לב. קבעתי תור לאקו לב לשבוע הבא, אך אינני מבינה מה משמעות הממצא של הוריד ההפוך- מה הסבירות שהוא מעיד על מומים בעובר, ועל אילו מומים מדובר? האם ניתן לטפל בהם במידה ויתגלו במעקב שבשבוע 30?
    תודה רבה רבה
2 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

יש ל - PRUV הקשרים אפשריים למספר מומים שונים, כגון: תסמונת דאון, טריזומיה 18, מומים לב/כליות ומערכת עיכול. אין לזה טיפול כמו שאין טיפול לשאר המומים - למעט האפשרות לבצע הפסקת הריון ו/או להערך ללידה על פי הממצאים
    אבל, במקרה שלך נראה כי מדובר בממצא יחיד וכאשר זהו ממצא יחיד הרי שזה מעיד על כך שאין את כל רשימת המומים הארוכה הזו ואפשר להיות רגועים.

ד"ר הדר
  • שלום רב,

אני בהריון שני, בשבוע 24,
    בסקירה מאוחרת הודגם PIUV ובסקירה מכוונת שנשלחתי נראה כי הכל תקין מלבד רווח קטן בין בוהן 1 לבוהן 2 ברגל ימין (בין האגודל לשאר האצבעות)
    נאמר לי כי שני ממצאים אלו יכולים להיות שני סימנים קטנים לתסמונת דאון.
    האם עלי לחשוש?
    (לא נעשו בדיקות שקיפות עורפית מי שפיר סיס שליה)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה