התייעצות - קושי להפסיד.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הגדול שלי מאוד מאוד מתאכזב אם הוא מפסיד במשחק.
    כשהוא כבר מבחין שהוא הולך להפסיד יש פיצוץ, הוא מתחיל לצעוק ולהיכנס ממש ללחץ מזה (גם אני הייתי ככה כילדה
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

9 תגובות
עמוד 1
  • אצלנו יש משפט: מי שנהנה הוא המנצח!
    בסוף כל משחק אני שואלת את הילדים - נהנית? אז אתה המנצח, יוהו!!
    וחוץ מזה הגדולים שלי בחוג ג'ודו ושם לומדים דבר ראשון להפסיד..
  • הוא בכלל בגן או בכיתה א???
  • היי ,
    אהבתי את הדו - שיח ביניכם .
    אני חושבת שברוח הדברים שכבר אמרת לו, אפשר להמשיך ע"י הצגת הדברים כבחירה שהיא בחירה שלו: "אתה יכול לבחור לכעוס נורא, להתאכזב, לצעוק וללכת, להפסיק את המשחק, ולהיות במצב רוח רע. אתה יכול גם לבחור "לנצח" בכך שאתה יודע שאני אתן לך "לנצח", ולקבל את זה שהמשחק שלנו יהיה פשוט פחות כייפי. ואתה גם יכול לשחק איתי, לבדוק האם זה כיף לשחק בלי לחשוב על התוצאה? אולי "סתם" לשבת ולשחק עם אמא זה הכיף? רוצה לבדוק את זה? אם תחליט אח"כ שמה שהכי חשוב לך זה לנצח, אז אתן לך "לנצח" תמיד כשאנחנו משחקים... אבל אולי תגלה שמה שחשוב זה המשחק ולא התוצאה שלו?"
    את מעמידה בפניו 3 אפשרויות, ונותנת לו לבחור. באפשרות השלישית יש גם בחירה: לבחון את הדברים מזוית קצת אחרת, שאולי הוא לא חשב עליה (כי בגילו - טבעי לחשוב במונחים של "תוצאה סופית": "ניצחתי" או "לא ניצחתי"). בכך את מרחיבה את רפרטואר האפשרויות והתגובות שלו.
    בהצלחה!
  • הדסקה - הוא בכיתה א'. גם שלי בחוג ג'ודו ובנתיים לא שמעתי על אינסידנטים מיוחדים. כשהוא היה ביומולדת לפני כמב ימים הם שיחקו בינגו וחבילה עוברת, האמא סיפרה לי שהוא לא קיבל את ההפתעה בחבילה העוברת ואחר כך כמעט ניצח בבינגו אבל מישהוא אחר ניצח והוא התאכזב מזה מאוד.... כנראה שביומולדת התגובה שלו הייתה יותר מאופקת מאשר בבית

• הדס, ממש אהבתי את הרעיון שלך לניצחון.

אצלנו הייתה תקופה שהגדולה לא התמודדה עם הפסדים, אז לפני כל משחק נתנו לה את האפשרויות,
    1.לשחק באמת, בנימוס, בנחת ובלי כעס ומי שמנצח מנצח.
    2. לשחק בכאילו ואז ניתן לה לנצח.
    3. לא לשחק.

בהתחלה היא בחרה במשחקי כאילו, אח"כ היא הבינה שזה לא מעניין ועברנו למשחק אמיתי, בכל פעם שהיא התחילה להתרגז הזכרנו לה שהיא ביקשה משחק אמיתי, ושאלנו אם היא רוצה לשנות את הבחירה.

עכשיו היא כבר משחקת יפה, רואים שהיא לא אוהבת להפסיד אבל ממשיכה להתנהג יפה.

הקטנה יום אחד התחילה לבכות בגלל שהפסידה. הזכרתי לה שהפסדתי במשחק הקודם ושאלתי אם בכיתי? היא ענתה שלא. שאלתי "ואת יודעת למה לא בכיתי"? תיכננתי להגיע לזה שזה מהנה לשחק ולא משנה אם מנצחים, אבל היא ענתה:" כי אמות (אמהות) לא בוכות"
  • אמא ויותר - איזה הורסת הקטנה שלך

• אז הינה הרעיון המהפכני שלי-
    לשחק- בלי לנצח או להפסיד.
    אם מדובר במשחק קופסא- אפשר פשוט לעצור את המשחק באמצע- תמצאי תירוץ: אני צריכה ללכת להכין אוכל, לדאוג לאח שלך- משהו.
    זה מוציא את העוקץ מהעניין של ההפסד, ושם את הדגש על עצם המשחק.
    לעודד משחק קבוצתי- ששם דגש על שיתוף- מטרה משותפת של 2 האחים במקום של אחד מול השני או אחד נגד השני. להוריד את התחרות בבית...
    אחרי שהוא ירגיש בטוח יותר, אפשר יהיה לחזור להתמודד עם הדברים האלו. אבל אם בחוץ הוא מתמודד גם ככה טוב יותר- אז תשאירי את המאבקים האלו שלו כרגע מחוץ לבית.
    זו דעתי..
  • איזה רעיונות נחמדים יש לכן
    פייס: ortal_hori

• אשטנגה - אחלה רעיון (להפסיק את המשחק באמצע בדרך עקיפה)

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה