מספר שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דר הדר שלום רב,
    יש לי מספר שאלות ואשמח לעזרתך.
    בהריון הקודם (שלישיה שהפכה לתאומים אחרי דיליל) ילדתי מוקדם בשבוע 25+6 בעקבות צוואר מקוצר, צירים וזיהום שהתברר בלידה ברחם. (התאומים לא שרדו לצערי)
    עכשיו נמצאת בהריון עובר אחד שבוע 28 ברוך השם... בסקירה השניה בשבוע 25 מדדו אורך צוואר והוא היה באורך 43 ממ (כל ההריון הוא בין 47-41)
    בבדיקה אצל הרופא שלי לפני מס׳ ימים הוא כבר לא מדד צוואר וגינלי ואמר שבשבועות האלו כבר לא מודדים.
    אני מטופלת באוטרגיסטן (למרות שאין קיצור)
    ברוך השם ההריון עד עכשיו נחשב תקין ואפילו לא הסכימו להגדיר אותי כהריון בסיכון.
    1. לאחרונה אני מרגישה את תנועות העובר ממש למטה באזור המפשעה... האם זה מדאיג או מצריך בדיקה?
    2. הבנתי ממספר בנות שעברו מצב דומה לשלי שבהריונות לאחר מכן עשו להן קשר צווארי ואצלי כל הרופאים שבדקו לפני ההריון ובהריון שללו זאת (למרות שעברתי לפני כמה שנים לופ בצוואר הרחם) - האם זה בסדר? אני פשוט קצת מודאגת מלידה מוקדמת?
    3. היית ממליץ לי לעלות להיבדק במיון לוודא שהצוואר תקין נכון לעכשיו?
    4. אני עובדת כרגיל במשרד (רוב היום בישיבה) האם לדעתך צריך לצאת לשמירה (אני כמובן אשמח לעבוד כמה שאפשר קרןב ללידה)
    מתי מומלץ במצבי ללכת להיבדק?
    מצטערת
    מראש על החפירה ותודה רבה על עזרתך...
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כיוון שאת בסיכון ללידה מוקדמת, מעקב אורך הצוואר צריך להיות אחת לשבועיים עד שבוע 32-34 וזה אומר ממילא שאת נבדקת בתדירות גבוהה וכך יהיה אפשר לבדוק גם את עניין התנועות שאת מרגישה נמוך.

עניין התפר הצווארי הוא מורכב, אך אני מסכים שאינך צריכה תפר צווארי.

במידה ואורך הצוואר תקין, ואין לך צירים - אז אין צורך בשמירת הריון

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה