mikey - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי מיקי,

אני כבר מזמן לא רשמתי בפורום אז אני לא יודעת אם את זוכרת אותי. אני נכנסת לקרוא אחת לכמה זמן והייתי חייבת לרשום לך.
    אני עברתי 3 הריונות כימיים עם הזרעות (חלקן בלי הורמונים). אחרי 10 הזרעות עברנו להפריות. בהפריה ראשונה לא היה הריון ואז בחודש הפסקה נכנסתי טבעי בפעם הראשונה מזה 3 שנים! לצערי זה נגמר בשבוע 7... אני מבינה מה את עוברת, אני הרגשתי שקרה לי נס ואז כשהכל נגמר זה לא היה פשוט. עשיתי חודשיים הפסקה והמשכנו להפריה הבאה. גם הפעם לא הצליח. נשארו לי מוקפאים ואני מתכננת להחזיר בחודש הבא.

אנחנו כבר עשינו את כל בדיקות הקרישיות - קיבלתי אותם מהרופא של הקופה אבל הם היו בתשלום. אני לא יודעת אם זה כל מה שאפשר לבדוק או שיש עוד בדיקות שלא עשיתי. הבנתי שאת הולכת לקופקמינץ? אשמח אם תוכלי לספר מה הוא אמר ואיזה בדיקות הציע.

בנושא הקפאת עוברים, במקום שאני עושה לא נוהגים לגדל לבלסטוציסטים אז מקפיאים את כל מה ששרד ביום 2. אני יודעת שיש מקומות שהשיטה שלהם לגדל הכל לבלסטוציסטים במיוחד אם נוצרו הרבה עוברים כדי לברור רק את אלו עם הסיכוי הגבוה ביותר. הם עושים את זה מצד אחד כדי לחסוך עלויות כי להקפיא עוברים ולשמור אותם זה יקר. מצד שני זה אמור לחסוך נסיונות כושלים עם החזרת עוברים שלא יביאו הריון. יש יתרונות וחסרונות. ראיתי את מה שכתבת ונראה שאצלך גידלו אותם כל כך הרבה כדי בכל זאת להגיע לסינון כלשהו - נראה לי שזה יותר מדי וחבל. הייתי מדברת איתם על זה כדי שלא יקרה שנית. שיהיה בהצלחה!
5 תגובות
עמוד 1
  • היי טלי
    כן אני זוכרת אותך
    אז היום הייתי אצל הרופא במטרה להתחיל טיפול חדש, ככה לפחות חשבתי
    במקום זה הוא דיבר איתי על בדיקות שכדאי לעשות ולבדוק
    אז הוא שלח אותי לבדיקות קרישיות ולבדיקות כרומוזומים לי ולבעלי, עכשיו אני מחכה לאישור בשביל הבדיקה
    ויש לי תור לקופרמינץ רק ב24.11
    בינתיים הרופא לא רוצה להתחיל טיפול ולחכות לבדיקה שזה לוקח איזה חודש והוא רוצה לעלות את התיק שלי לדיון אצלם
    העניין הוא שרציתי לנסות טבעי החודש אבל הדקפפטיל לא יצא לי מהגוף אז קבעתי תור לרופא פוריות שלי לעשות הזרעה עם הורמונים כי הגוף עדיין תחת דיכוי
    הרופא אמר לי שביום השני העוברים שלי היו 8 תאים ובדרך כלל הם 4 תאים ביום הזה והם לא ידעו איך לאכול את זה ובגלל זה החזירו לי בלסוציסטים והוא אמר שביום ה5 היו רק שני בלסוציסטים יפים שאותם החזירו
    הוא אמר לי גם שעדיין הוא לא מדבר איתי על תרומת ביצית כי אני עוד צעירה ועד שלא נבדוק את הכל אז אין מה לדבר על זה בכלל
    הוא גם אמר לי שהוא לא יודע אם הפריה זה הפתרון בשבילי, שזה פשוט חלק מהתהליך כי עובדה שנקלטתי פעמיים טבעי ופעם אחת שניה לפני הטיפול
    בקיצור בינתיים אני יעשה הזרעה החודש בשאיפה שהרופא יסכים, אני לא יוותר בכזאת קלות ונחכה ונעשה את הבדיקות
    למרות שהרופא טוען שהסיכוי שימצאו משהו לא תקין הוא קלוש
    אמרתי שאם אני יצטרך לעשות תרומת ביצית אני לוקחת אותה מאחותי התאומה, יש לי אחות תאומה זהה מאותה ביצית, ככה יהיה אותו דנ"א ולא יהיה הבדל והילד או הילדה יהיו דומים לי
    הבת שלה גם דומה לי, שאני שומרת עליה אנשים חושבים שהיא הילדה שלי
    אבל זה משהו שאני לא חושבת עליו כרגע
    הרופא גם אמר לי שאני משהו מיוחד, כמו כל רופא שהייתי אצלו
    הם עדיין לא נתקלו במקרה כמו שלי
    בקיצור מקווה לטוב כי אני כבר מתחילה ממש להתייאש ומתחילים להיגמר לי הכוחות

טלי מקווה בשבילך שתקלטי במהרה, במיוחד אחרי שכבר היית בהריון, הגוף קולט יותר מהר
    מחזיקה לך אצבעות שהפעם זו תהיה הפעם האחרונה שלך ושתסיימי אותה עם ידיים מלאות
  • זה באמת מוזר שביום השני העוברים היו כבר 8 תאים, לא שמעתי על זה קודם. אבל אני דווקא חושבת שעוברים טובים מתפתחים מהר אז לא בטוחה שזו בעיה.

לגבי הבדיקות כרומוזומים במקרים של "לא מוסברים" כמו שלנו כשהכל נראה תקין לכאורה בד"כ כלל לא מוצאים בעיה כרומזומלית ככה שאני מבינה למה הרופא אמר לך שהוא לא חושב שימצאו משהו. אצלנו גם לא מצאו כלום.
    פשוט יש מקרים שהרפואה של היום עדיין לא יודעת למצוא להם הסבר. חוץ מזה לפעמים יודעים מה הבעיה וכאילו עושים הכל כמו שצריך ועדיין זה לא עובד, ככה שאין לזה חוקים.

לגבי תרומת ביצית - אני חושבת שזה לא המקרה שלך. כשיש בעיה בביציות ישר רואים את זה - הן לא מופרות טוב או שהעוברים יוצאים באיכות מאוד נמוכה, בטח לא כאלו שמגיעים לבלסטוציסטים כמו אצלך.

הרופא שלי כל הזמן אומר שלכל אישה יש אחוז מסויים של ביציות תקינות שיכולות להביא להריון תקין ורק צריך "ליפול" על ביצית הנכונה. הוא סיפר לי על זוג כמונו שעשו 10 הפריות (מחזורים שלמים כולל שאיבה) ובהפריה 11 - הצליחו.

גם אני הרגשתי שכבר עברנו הכל והייתי ממש מיואשת - התחלתי לחשוב על פונדקאות - כי אמרתי שאם נוצרים עוברים יפים והגוף שלי לא מצליח להשיג מהם הריון אז זה אולי יפתור את העניין. הרופא שלי צחק עלי ואמר שאין סיכוי שנגיע לשם. אני מקווה שהוא צודק...

אני מספרת לך את זה כדי שתראי כמה אנחנו עוד רחוקות מהצורך להגיע להחלטות כמו תרומת ביצית, מה שקורה לנו זה רק משבר. אנחנו צריכות להמשיך - יש תקווה גדולה שנצליח.

מקווה שתוכלי לעשות הזרעה החודש, ואם לא תתני לגוף לנוח. קראתי פעם על בנות שנכנסו להריון טבעי בזמן שלקחו דקפפטיל.... וקראו לילדים האלו "ילדי הדקא" :).
    מחזיקה לך אצבעות ותעדכני.
  • היי טלי
    אז היום הייתי אצל הרופא פוריות והוא אמר שהוא לא יכול לתת לי הזרעה, אי אפשר לעשות מהצד
    קיבלתי אישור לקריאטיפ אבל יש תור עוד חודשיים שבמקרה התבטל אבל מחר אני אנסה בעוד מקום להשיג תור, איפה את עשית וכמה זמן לוקח לתוצאות של הבדיקות האלה להגיע?
    חלק מהבדיקות של הקרישיות עשיתי היום ותשובות יהיו רק עוד שבוע
    אבל של חלק הגיעו והן ממש גבוליות
    הרופא פוריות שלי אמר שפרופסור קופרמינץ רוב הסיכויים יתן לי קלסקן
    לגבי הדקפפטיל הוא עדיין בגוף ולא יצא, אני אמשיך לבדוק את ההורמונים שאולי הוא יצא מהגוף לפני הטיפול הבא וננסה טבעי, אני מאוד רוצה להיקלט טבעי
    הרופא פוריות שלי אמר שאם הם נהיו 8 ביום השני והגיעו לבלסוציסטים זה אומר שהעוברים שלי באיכות טובה
    בקיצור כל הבדיקות האלה והזמן לחכות לכל בדיקה ותוצאה נראה לי כמו נצח וממש לא בא לי לחכות עד שיהיו תוצאות של הכל ולא לעשות כלום בינתיים
    כל הסיפור ממש מייאש
  • אני גרה באזור חיפה אז עשיתי בבית חולים בני ציון בחיפה. חיכיתי לתור מלא זמן והתוצאות הגיעו אחרי חודש לפחות או אולי אפילו יותר. אולי אם תנסי בבתי חולים שונים תמצאי תור יותר קרוב. תגידי להם שאת עושה טיפולים וזה דחוף לך. לי בכל אופן לא זכור שדחו לי טיפול בגלל שחיכו לתוצאות. את יכולה לפחות לבקש שיעשו לך מעקב זקיקים בנתיים שלא תפספסי ביוץ טבעי כשיהיה. אני לא חושבת שהרופא יכול לסרב לזה.
    לגבי הקלקסן הרבה יותר הגיוני שיתנו לך בייבי אספרין או כדור דומה אחר ולא זריקות לפני שיודעים שנקלטת. את יכולה לבקש שירשמו לך את הכדורים ולקחת ישר אחרי החזרה כשתעשי טיפול ורק אם יהיה הריון לעבור לזריקות אם בכלל יהיה צורך. יכול להיות שבמקרה שלך יסתפקו רק בכדורים.

בכל אופן אל תתייאשי, מאוד יכול להיות שזאת באמת בעית קרישיות ואם כן את ממש קרובה למטרה. כבר ברור שהעוברים שלך טובים ואת נקלטת וכל מה שישאר זה לתת לך נוגדי קרישה כדי שההריון יחזיק.
    תיהי חזקה עוד קצת וזה יצליח
  • היי טלי
    תודה
    כרגע בקפלן יש רק בינואר ובבילינסון הצלחתי להקדים כרגע ל23.11 אבל אני עדיין מנסה כל יום להתקשר להקדים
    העניין הוא שלא בכל בתי החולים עושים את שתי הבדיקות אז אני מעדיפה אחד שכן
    גם התור לקופרמינץ הוא ב24.11 ואם התפנה לפני היא תיצוראיתי קשר
    זה מה שאני יעשה, יום שלישי יש לי תור לבדיקת דם לראות מה מצב הערכים בשאיפה שמשהו התחיל לזוז, אני יהיה 11 שבועות אחרי הדקפפטיל
    גם הייתי ביום רביעי בדיקור והוא עשה לי טיפול רסטרט לגוף
    נקווה שתחלוף כבר ההשפעה
    הרופא לא רוצה לעשות טיפול נוסף גם לפני שהוא מעלה את התיק לדיון של הוועדה אצלם להתייעצות
    אני מכירה בנות שנתנו להן קלסקן מרגע ההחזרה או הביוץ
    נראה מה יהיה
    אני מאוד מקווה שיהיה בסדר, כבר קשה לי עם זה, אני מאוד רוצה הריון תקין ותינוק
    זה מה שמעודד אותי, הקליטה המהירה והעוברים שבאיכות טובה
    בינתיים הבדיקות דם שעשיתי דרך הקופה הבסיסיות חלקן הגיעו ובינתיים הן תקינות
    הרופאת משפחה שלי אמרה לי שיש לה מטופלות שעברו הפלות חוזרות והבדיקות הבסיסיות יצאו תקינות אבל בבדיקות הרחבות של המטולוג מצאו משהו ונתנו להן קלסקן וזה עזר וההריון החזיק עד הסוף
    בקיצור נחכה ונראה מה יהיה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה