שבוע 33+4 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי
    לאורך כל בדיקות האולטרסאנד שעברתי במהלך ההריון אמרו לי שהעובר גדול לשבוע שבו הוא נמצא (גדול משמעותית, סטייה של עד 3 שבועות) בבדיקה האחרונה שערכתי בשבוע 33+4 נראה כי:
    B.P.D 89ממתאים ממוצע לשבוע 36+0
    H.C 318 מתאים לשבוע 35+6
    AC 320 מתאים לשבוע 35+6
    הערכת משקל כוללת 2.648 קילו

רופאת הנשים שלי המליצה לעשות שוב בדיקת סוכר 100 גרם למרות שעשיתי אותה בשבוע שנדרש ממני והיא יצאה תקינה. שאלתי היא האם יש מקום לדאגה ?... והאם זה נחוץ בשבוע שאני נמצאת לערוך את הבדיקה??. האם אני צריכה להמשיך לעקוב ולעשות הערכות משקל ??... הרופאה לא נתנה לי מידע לגבי העניין ואני קצת חוששת (עכשיו אני בשבוע 34+3)
    אשמח לתשובה מהירה. תודה עדי

עדי
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

לא נראה שיש מקום לדאגה. העובר גדול יחסית (אולי דומה להורים?) סביב אחוזון 85.
    נשללה סכרת. ניתן לחזור על העמסת הסוכר אבל הסיכוי שתהיה לא תקינה נמוך.
    יש מעט מאוד בעיות גנטיות שיכולות להתלוות לעוברים גדולים וניתן לקבל מידע נוסף דרך יעוץ גנטי.
    מומלץ לחזור על הערכת המשקל סביב שבוע 38-39. במידה והעובר גדול מדי צריך לשקול ניתוח קיסרי.
    לגבי דאגה - כאמור מדובר בעיקר בנושא גודל העובר וצורת הלידה. סך הכל אינני רואה סיבה מיוחדת לדאגה על סמך הנתונים שרשמת.

בהצלחה!!
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה