אוכל מבושל קר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,

    הבנתי שאסור לאכול נקניק בגלל שזה אוכל שבושל ועבר קירור ואז הצטברו בו חיידקים או משהו כזה.

    השאלה שלי היא האם אוכל שהכנתי (נגיד קציצות) בטיגון,בישול או אפייה
    והכנסתי למקרר מותר לי לאכול אותו קר גם בלי לחמם עד לטמפרטורה שמעלה אדים ? האם אין בזה סיכון בכלל?
2 תגובות
עמוד 1
  • ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי Barm

    שלום,

    הבנתי שאסור לאכול נקניק בגלל שזה אוכל שבושל ועבר קירור ואז הצטברו בו חיידקים או משהו כזה.

    השאלה שלי היא האם אוכל שהכנתי (נגיד קציצות) בטיגון,בישול או אפייה
    והכנסתי למקרר מותר לי לאכול אותו קר גם בלי לחמם עד לטמפרטורה שמעלה אדים ? האם אין בזה סיכון בכלל?



    אם המקרר נקי אז אין בזה סיכון. אבל למה לא לחמם?
  • שלום,

    בשר שבושל לגמרי הינו בטוח לאכילה משום שתהליך החימום הורס חיידקים פוטנציאלים שעשויים להזיק לנו בתקופת ההריון. אך יש לזכור שבמקרר חיידקים אלו יכולים להתפתח ולכן בכל זאת ממליצים תמיד לחמם את האוכל לפני האכילה.

    בברכה,

    עינת כהן
    דיאטנית קלינית
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה