חיסון רוטה - מה דעתכן? לחסן או לא?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכולן,

בני בן החודשיים חוסן בחיסון המחומש ובחיסון פרברנר.

אני מתלבטת אם לחסנו גם בחיסון הרוטה.. אשמח לדעתכן בעניין!

תודה
15 תגובות
עמוד 1
  • לחסן! וירוס קקה.
  • net02 - תרתי משמע
  • אני לא חיסנתי לא לרוטה ולא לפרבנר נראה לי סתם להעמיס על הילד + זה לא מכסה את כל זני וירוס השילשולים.

באופן כללי גם ריווחתי את החיסונים כלומר לא בהכרח ננתתי את החיסונים במועדים שקבע טיפת חלב . למשל את חיסון ה mmrc נתתי רק בגיל 3+
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• או קיי תודה

בסוף ויתרתי על הרוטה..
  • היי...
    את 3 ילדי הגדולים לא חיסנתי לרוטה. השלישי חלה בזה כשהיה כבן שנתיים, והיה מאד מאד קשה. זו מחלה לא סימפטית בלשון המעטה, וכשחלה - הדביק את 2 אחיו הגדולים ואת הוריו (מחלה מדבקת!). זכורים לי ימים של שכיבה במיטה באפיסת כוחות טוטלית, חוסר יכולת לקום ולתפקד, ובו זמנית צורך לנקות ולחטא הקאות של כולם כל הזמן (סליחה על התיאורים המרנינים...). זו מחלה שמקיאים ומשלשלים בה - וזה יכול להיות קשה מנשוא. אצלנו למשל, זה גרם לתופעות האלו בלי הפסקה כמעט (וגם היינו 5 אנשים חולים בזה בו זמנית - אז תחשבי לבד...).
    את הרביעי שכיום כמעט בן שנתיים - כבר חיסנתי. אני עם המחלה הזו לא מתעסקת יותר...
  • טוב אצלי זה מוזר
    פייס: ortal_hori

• את הדול לא חסנו כי אז חיסון רק נכנס ואנו פספנו מתן מנה ראשונה בגלל הגיל . הוא חולה בזה בסביבות גיל שנתיים עבר יחסית בסדר אבל בעלי ואני נתבקנו - אני סביר בעלי היה קטסטרופה 10 ימים .
    קטנציק חיסנתי קיבל כבר 3 מנות.
    Free image hosting by
    htt
  • תחסני בלי לחשוב בכללל!!!!!!!!
    כל מה ששמש רשמה לך ככה היה אצלי, רק שבנוסף כשהגדול הגיע
    לגיל שנתיים הוא כ"כ שילשל שאשפזו אותו ל 10 ימים כי הוא פשוט התייבש...

• לחסן....חוסך המון אשפוזים בבתי חולים

]

• מה שכן לחסן בזמן כדי שכל הסבב חיסונים הסתיים עד גיל 8 חודשים
    Free image hosting by
    htt
  • לא הבנתי למה לא לחסן?
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• עדידה, זה פעם ראשונה שאת שומעת על הורים שמחליטים שלא לחסן כל מיני חיסונים?...
    פייס: ortal_hori

• מכל דבר עושים יום לימודים ארוך . בשנה שעברה דנו חודשיים על חיסון פוליו שזה כולו 2 טיפות ול99.9 אחוז לילדים גם תופעות לווי הכי מנימלייות לא היו . בזמן שבני נולד זה עוד עולה איזה 250 אן 300 ש"ח , בדיוק כמו פרובר הזה . היום זה בחינם כבר . גם אם אחרי חיסון יהיה חולה זה יהיה בצורה קלילה .
    Free image hosting by
    htt
  • בתגובתי כתבתי שלא חיסנתי לרוטה ולפרבנר, אצל הגדול רק התחילו עם זה וזה לא היה בסל אצל הקטן החלטנו בעלי ואני לא לעשות.

כעיקרון אני לא נגד חיסונים, ישנם חיסונים חיוניים ביותר שאסור לוותר עליהם.

אבל - יש לי ביקורת על "לוח הזמנים" למתן החיסונים כפי שהוחלט במשרד הבריאות . להתחיל את החיסונים כבר ביום הראשון להיוולדו של הילד, ואז "לדחוס" בזמן מאוד קצר ומצומצם מספר רב מאוד של חיסונים כאשר כל כמה שנים מכניסים עוד ועוד חיסונים לסל.

גם נוצר הרושם בציבור שלחסן = בריאות= טובת הילד, לא תמיד זה נכון....
    גם יש סוג של לחץ נוראי סביב מחלות שהיו פעם מחלות ילדות שכול אחד עבר, למשל אבעבועות, הורים נורא בלחץ שהילד לא ידבק במחלה לפני קבלת החיסון ונראה לי שזה מיותר...

יש גם בילבול לפעמים בציבור בין חיסונים שמטרתם להגן על הילד עצמו (למשך טטנוס) לבין חיסונים שנועדו להגן על כלל הציבור (ובכללו גם הילד).

אני חושבת שהרבה מאוד מידע מוסתר מההורים מהפחד של משרד הבריאות שלא תהיה היענות של הציבור לחסן.

אישית אני מבררת טוב טוב טוב אודות החיסון לפני שאני מחסנת את ילדיי, בנוסף יש לי גם רקע בתחום, יחד עם החשיבות שיש בחיסונים אני גם מאוד מודעת ל,צד האפל" שלהם....
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• את הגדולים לא חיסנתי . \ה לא היה בסל והתלבטתי .
    יאיר הסנדביץ' שלי נדבק (והוא לא היה בגן) בגיל 5 חודשים !!!!!
    היינו שבוע מאושפזים עקב התייבשות . חוויה נוראית !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    בקיצור אני בעד לחסן !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה