-
שיהיה בהצלחה ביום הראשון.
הוא אף פעם לא היה בבית הספר לפני כן?
אצלנו במהלך כל השנה האחרונה היו פעילויות משותפות לבית הספר ולגן הילדים שבמהלכן הילדים הלכו לבית הספר ועבדו בפעילויות שונות ..
-
בהצלחה
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
----------------------------------------------------------------------------------------------
"כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
-
אם אני זוכרת נכון גם בגנים בתחילת שנה תמיד היה לו קשה, נכון?
מאחלת שתהיה לכם הסתגלות קלה ושנה מלאה באושר
דקלה, בפעילויות במהלך השנה ההורים (למעט מלווים) לא באים והילדים הרבה פעמים מתנהגים אחרת ליד ההורה וליד הגננת.... גם הילדה שלי כזאת
-
אל תרגישי רע מזה שהוא סירב להיכנס, נכון זו לא הסיטואציה האידיאלית אבל כל הסיטואציה כולה מאוד מלחיצה, הוא קטנצ׳יק בן 6-7 מגיע למבנה גדול עם כיתות עם הרבה ילדים שהוא לא מכיר עם מורה חדשה, הוא לא יודע למה לצפות, יכול להיות שהוא מדמיין לעצמו או רואה את הדברים כהרבה יותר ממה שהם בישבילנו ומפוחד.
יש ילדים שהם יותר רגישים יותר חשדנים או חששנים מסיטואציות חדשות, זה לגיטימי.
יש לי אח כזה הוא נורא רגיש לכול שינוי הכי קטן מאז שהוא ילד קטן, למפגשים כמו שאת מתארת אמא שלי הייתה שולחת אותו עם אבא כי איתו הוא היה מתנהל לגמרי אחרת... לפעמים הדינמיקה בין ילד להורה אחד שונה שנות אור המדינמיקה עם ההורה האחר.
אולי תנסי להביא אותו יום אחר רק לראות את הכיתה לבד או עם עוד חבר, לברר מול בית הספר מתי בי״ס פתוח בשהוע הבא , המורים בטוח יגיעו מתישהוא לישיבות הנהלה בשבוע הבא...
אולי גם לדבר עם המורה אולי יש איזה יום שהיא נמצאת בישיבה ותוכלו לקפוץ לכמה דקות רק להגיד שלום...
שיהיה המון בהצלחה !
הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
"I see your ture colors shining through
I see your true colors and that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors are beautiful like a rainbow"
(מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )
-
ראשית תודה
-
איזה מפגש ראשון מוזר.....
נשמע שהמפגש שעומד להיות בקרוב הוא בעצם המפגש הראשון כפי שזה אמור להיות ...
הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
"I see your ture colors shining through
I see your true colors and that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors are beautiful like a rainbow"
(מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )
-
שנה שעברה הגדולה שלי גם נכנסה לא', במפגשים היא לא הסכימה להכנס בלעדיי, אז נשארתי איתה בחוץ ברובם, בכמה מפגשים המורה הסכימה שאכנס איתה.
גם בבי"ס היא התקשתה מאוד להישאר בכיתה בימים הראשונים ובכתה המון.
זה שהם נכנסים לכיתה א לא אומר שהם באמת מרגישים בוגרים יותר, ואפשר להבין שזו סיטואציה מאוד מפחידה, אל תתרגשי, בושות או לא, זה עובר בסוף.
מקווה שתהיה לכם הסתגלות קלה