פרופיל הורמונלי וAMH - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בת 36 עם 4 ילדים, 3 לידות , לידה רגילה לפני 15 שנה, לידה קיסרית - תאומים לאחר טיפול IVF (סתימת חצוצרות), לידה רגילה לפני שנתיים (הריון טבעי). בין שתי לידות אחרונות - הפסקת הריון יזומה בשבוע 5.
    לפני שנה במסגרת בירור פוריות ביצעתי בדיקת AMH והתוצאה שהתקבלה היתה 0.74 ng/ml
    לאחרונה התקצר משמעותית אורך המחזור שלי- כ23-24 יום(לפני זה היו באורך 30-31 יום). לפי גרפים של חום השחא הביוץ הינו ביום ה15-16 ואז 7-8 ימים לאחר הביוץ מופיע הדימום.
    הדימום הפכו להיות מאוד מסיביים, אומנם ללא כאבים, אך אם דימום מוגבר ביותר (החלפת פד כל חצי שעה) וגושי מרובים וגדולים - עד לגודל של כף יד. רמת ההנוגלובין שלי ירדה לרמה של 10 ורמת ברזלFERRITIN לרמה של 10.
    לאחרונה ביצעתי שוב בדיקות הורמונליות ובדיקת AMH.
    הבדיקות נעשו ביום השלישי למחזור.
    1. אודה להתיחסותך לבדיקות
    2. האם ערך גבוה של E2 מצביע על בעיה כלשהי?
    3. איך יתכן שרמת הAMH עלתה תוך שנה? (הבדיקה נעשתה באותה מעבדה - מעבדות זר)
    4. האם לאור הבדיקות הנ"ל עדיין יש סיכוי להריון טבעי או בעזרת השראת ביוץ בלבד? (בעלי מתנגד בתוקף לטיפולים כלשהם מסוג UVF או IUI)
    AMH - 2.86 NG.ML
    CRP קטן מ0.5
    ANDROSTENEDIONE = 2.57
    CORTISOL = 316
    DHEA-S = 4.67
    E2 = 330
    FSH = 6.8
    LH = 7.4
    PROGESTERONE = 2
    PROLACTIN = 184
    TESTOSTERONE TOTAL = 1.8
    TSH = 2.66
    VITAMIN D25 = 23
    VITAMIN B12 = 366
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    ערך גבוה של E2 ביום 3 אופייני לנשים עם ביוץ מוקדם ולעתים קרובות קשור למצב של רזרבה שחלתית נמוכה.
    אין לי הסבר לעלייה ברמת ה AMH תוך שנה. יתכן שבאחת הבדיקות היתה טעות מעבדה.
    עפ"י תוצאות הבדיקות יש סיכוי להריון ספונטני.

בהצלחה!

ד"ר קירשנר מוריה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה