התקצרות צוואר הרחם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אשמח לקבל הכוונה מפורטת , אני קצת מבולבלת מאירועי הימים האחרונים ולכן זקוקה ליעוץ.
    פניתי למיון בשל לחצים בבטן תחתונה (שבוע 33+4) , מהלך היריון תקין , בבדיקה במיון צירים לא סדירים, אורך צוואר 13-17 מ״מ, החלטת הרופא לאור דינמיקה צווארית, השגחה בביה״ח עד שבוע 34(אתמול) וקבלת celeston.
    מבדיקה נוספת בבית החולים - צוואר באורך 14 מ״מ, קבלת אוטרוגיסטן עד שבוע 35
    ההמלצות של הרופא בשחרור: מעקב הריון מול הרופא נשים והמשך מנוחה בבית למשך 7 ימים, התור לרופא שלי רק בעוד יומיים ואני מבולבלת מבחינת נושא שמירת ההיריון,
    האם אני צריכה לעשות שמירת היריון הכוללת שכיבה במיטה באופן מלא?
    האם מותר ועדיף כן לזוז , כמובן לא תוך מאמץ פיזי? אני רואה בפורומים רבים שהדעות בין רופאים חלוקות לגבי נושא של שמירת היריון ...
    מה הסיכויים ללידה מוקדמת אם צוואר הרחם מקוצר?
    האם זה מסכן את העובר?
    האם אני צריכה לשים לב לסממנים בולטים שמבשרים על הלידה בגלל צוואר הרחם המקוצר?
    אודה לתשובות בהקדם,
    לירון
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

מה שאני יכול לומר זה כך
    - אני מסכים לגבי קבלת הצלסטון, איני רואה צורך להתאשפז עד שבוע 34
    וגם איני רואה צורך בטיפול עם פרוגסטרון

- את צריכה להיות במנוחה, אין צורך להיות מרותקים למיטה
    מותר לזוז, ללכת, לעמוד ולקום ואין צורך בשמירת הריון
    כל זה עד שבוע 34

- לידה מוקדמת בעלת משמעות היא כזו המתרחשת לפני שבוע 34, כך שלמעשה אינך
    עוד בסיכון, ברגע שתעברי את שבוע 34 (כלומר עוד יומיים, אם אלו לא עברו כבר).

- הסימנים שאת צריכה לשים לב אליהם: דימום, ירידת מים, צירים והפחתת תנועות
    עובר.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה