בדיקת גבולות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רציתי ללמוד מנסיונכן, אז אסביר בקצרה את העניין.

הבן הבכור שלי מאז ומתמיד בודק גבולות, כל הזמן, זה אופי כזה, הוא ילד עם אופי חזק, הוא מאוד ערני למה שקורה סביבו ובוחן אותנו לאורך כל הדרך.

כפי שציינתי מאז שהוא תינוק הוא ככה, הוא לא אוהב לקבל סמכות והוא רוצה להחיליט. למשל: כשהיה תינוק/פעוט הוא היה מקיא בכוונה ( דוחף אצבעות לפה) כדי למשוך זמן לא ללכת לישון, הוא מתווכח על כל דבר - כל דבר שמבקשים ממנו ולא משנה מה התשובה הראשונה היא ״לא״, ואם אומרים לו ״לא״ על משהוא שהוא מבקש הוא פותח במשא ומתן ארוך ( ששם כל פוליטיקאי בכיס הקטן).

אנחנו ההורים לא טיפוסים וותרנים, כלומר אין כאוס בבית הילד לא מרביץ לא מקלל הוא ילד מנומס אבל כל דבר זה משא ומתן אין סופי וזה לפעמים מוציא אותי משלוותי.

אני משתדלת מאוד לא להעניש בעונשים שאין להם קשר למעשה ( למשל לא ארשה טלוויזיה) אלא ״העונשים״ שלי הם התוצאה הטבעית של מעשיו למשל: אם אתה לא יוצא לחוג בזמן אתה מאחר וזה לא נעים מול החברים וגם אתה מפסיד, אם אתה מתעקש לנהל איתי משא ומתן ארוך אתה מפסיד כי לא יהיה זמן בגינה וכו׳

אני מוצאת את עצמי מחפשת דרכים כדי לדרבן אותו לעשות דברים כבקשתי בלי שאגרר לכעסים ונזיפות למשל: הוא לא מוכן להתלבש בבוקר אז יש לנו הסכם, אני שמה שיר שהוא אוהב והוא צריך להתלבש עד סוף השיר, אם צריך לצאת מהבית אני סופרת עד 3 כל פעם כי אז הוא מגיע בלי להתווכח וכו׳

הסיטואציה מעצבנת אין מצב שאבקש משהוא והוא יעשה אותו בלי משא ומתן ושאלות ומדובר על דברים בסיסיים כמו לקום להתלבש להתקלח לצאת מהבית להכנס הביתה וכו׳

ניסיתי גם להתעלם מדברים כמו: אם הוא מתחיל במשא ומתן לומר לו שסיימתי לדבר על זה איתו אבל הוא ממשיך בשלו ״אייזן״ או אם הוא לא נכנס אז לא לומר כלום ושיכנס כשירצה אבל הוא יכול להישאר גם שעה בחוץ וזה לא הגיוני....לפעמים פשוט אין כבר כוח למצוא דברים יצירתיות לדרבן אותו אז אני מדברת בתקיפות העניין הוא שהוא ילד רגיש מאוד מאוד מאוד והוא לוקח את זה מאוד קשה...

נ.ב בגן אותו דבר כל דבר צורך דרבון אם עושים משהוא שהוא חושב שהוא משעמם או מיותר הוא למשל ישב במקום אבל לא יעשה אותו ( למשל דף עבודה)

בקיצור הצעות יתקבלו בברכה....
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

8 תגובות
עמוד 1
  • מכון אדלר אומר פשוט להתעלם מהתנהגות מפריעה - וההתנהגות הזאת ממש מפריעה לך.

מה שזה אומר זה שאם הוא מתווכח - פשוט אל תעני לו. אמרת לו משהו פעם אחת - זהו. אין ויכוחים. פשוט תסובבי לו את הגב ותמשיכי בענינייך.

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
  • מאוד קשה ליישם את זה, אני מנסה אבל הוא לא מוותר הוא ממשיך ואין לזה סוף ....זה מתיש...
    עם הדיבורים שלו יותר קל להתעלם אבל כשצריך ללכת לאנשהוא והוא לא בא זה כבר יותר מורכב...

• יש ימים מייאשים ...
    הקטן שלי עוד קטן אבל השניים הגדולים ... מוציאים לי את המיץ
  • מהניסיון הפעוט שלי

• ג׳יבי מרץ- תודה על העידוד זה עוזר לדעת שאני לא היחידה

• אני מסכימה עם נגה שזה יותר נשמע כמו מאבק לעצמאות מאשר בדיקת גבולות. וגם- דיברנו על זה בעבר, הבן שלך הוא ילד רגיש שצריך יותר הכנות.
    שימי לב שהבעיות שלך הן במעברים- התארגנות בוקר, יציאה מהבית, הפסקת טלויזיה וכו'.
    שימי דגש על הרבה הכנות- עוד 5 דקות יקרה ככה וככה..
    לפני יציאה מהבית לא להגיד- "צריך להתלבש" אלא- "איפה החליפת כדורגל שלך?"- אני לא יודעת אם את מבינה למה אני מתכוונת- אבל בגדול- לתאר את השלב הבא- התמונה של מה שהולך לקרות עכשיו. "אני ממלאה לך אמבטיה עכשיו- אולי נצייר היום באמבטיה עם צבעי אצבעות?" ולא- "עכשיו צריך ללכת למקלחת"- מבינה למה אני מתכוונת? לי יש את אותם עם עניינים עם הבן שלי. מקווה שביל 18 זה עובר..
  • אשטנגה בהחלט הבנתי את כוונתך ואכן אנחנו לרוב פועלים כך, בהתאם להנחיות שקיבלנו אבל עצם הרגישות היא רק אחד הפרמטרים במשוואה ויש כאן עניין של אופי של הילד והנכונות שלו לקבל סמכות גם זאת נאמר ע״י מאבחן ....
    יש תקופות שהן זורמות ויש תקופות כמו עכשיו שמצריכות המון אנרגיות ...

• אף אחד לא אמר שזה קל..
    קחי אויר, זה יעבור
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה