בדיקת סקירת מערכות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לך ד״ר
    אני כרגע השבוע 17 לפני יומיים עשיתי סקירה ראשונה והכל היה תקין חוץ מזה שהרופא הבחין במוקד אקוגני בחדר שמואל בלב העובר וכם הבחין ב cpc דו צדדי במוח
    הוא הסביר לי שזה לא כלכך קאיטי ו שאני צריכה לבצע בדיקת חלבון וגם יעוץ גניטי
    האם זה די מסוכן בגלל שיש שני דברים
    אני מאוד
    לחוצה ומפחדת

Fatma
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

מוקד אקוגני נחשב כסמן רך של תסמונת דאון. אם השקיפות העורפית והחלבון העוברי תקינים הוא לא משנה משמעותית את הסיכון - אולי מעלה אותו במקצת, ולכן אין המלצה לבצע דיקור מי שפיר במצב זה
    CPC קשור לבעיה אחרת הנקראת טריזומיה 18. מצב זה מלווה כמעט תמיד במומים קשים אחרים במח, לב ובטן העובר.
    לאור 2 הממצאים ההנחיות הן לשלוח ליעוץ גנטי לקבלת הסבר מפורט ולשקילה של דיקור מי שפיר, אבל כאמור אין סיבה מיוחדת להיות מודאגת. מומלץ לבצע את הסקירה המאוחרת המורחבת ולא הרגילה, כדי לשלול סימנים אחרים לתסמונת דאון.

בהצלחה
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה