סקר קטן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מי יודעת מה זה פרקי אבות???
34 תגובות
עמוד 1
  • אני! אני!
  • מי עוד?A???
    שיגיבו גם כאלה שלא יודעות מה זה
  • אני יודעת . לא חוכמה כי למדתי תוואר ראשון בבר אילן .
    Free image hosting by
    htt
  • עוד שיגיבו גם כאלה שלא יודעות....
  • אני לא יודעת
  • גם אני לא.
  • נו ומה מטרת הסקר ?

Free image hosting by
    htt
  • מכירה את המושג (שם)
    להגיד שאני יודעת בדיוק מה התוכן שלהם ?! אינני יודעת
  • טוב עכשיו לתוצאות הסקר(זה לא בידיוק תוצאות וגם לא מסקנות אי אפשר לבסס תוצאות על 4 תגובות אבל פחות או יותר )
    קודם אסביר מהם פרקי אבות-

מַסֶּכֶת אָבוֹת (ידועה גם בשם פִּרְקֵי אָבוֹת) הוא שמה של המסכת התשיעית בסדר נזיקין. בניגוד לשאר מסכתות המשנה העוסקות בדינים ובהלכות, עוסקת מסכת זו בענייני מוסר, מידות טובות ודרך ארץ
    מסכת אבות בנויה ממאמרים קצרים של חכמי המשנה - התנאים, כאשר בדרך כלל המאמר המובא הוא המוטו לחיים של אותו תנא, וניתן לראות בו תמצית של השקפת עולמו הייחודית. בין המשניות שבמסכת, ניתן למצוא פתגמים ידועים כגון "סייג לחכמה שתיקה", "אמור מעט ועשה הרבה", "אם אין אני לי מי לי", "יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך" ועוד. סדר החכמים המופיעים בפרק ראשון נקבע על פי סדר הדורות, מאנשי כנסת הגדולה, דרך תקופת הזוגות ועד תחילת הנשיאים. מפרק שני נכתבו דברי התנאים, בדרך כלל לפי הסדר בו חיו.
    בנוסח פרקי אבות המופיע בסידורים, כל פרק פותח במשפט המבא ממסכת סנהדרין כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא ומסתיים עם מאמרו של ר' חנניה בן עקשיא ממסכת מכות רצה הקב"ה לזכות את ישראל, לפיכך הרבה להם תורה ומצוות וזאת בשביל שידעו כל הלומדים, שהדברים הנלמדים במסכת הם אפשריים לכל העם ולא יאמר מישהו שהדברים הם לא מכוונים אליו.

טוב זה לא בידיוק היתה מטרת הסקר להסביר מושג ביהדות.....
    עכשיו אספר לכן למה עשיתי את הסקר-לפני כמה ימים בחוזרי הביתה מהעבודה עליתי על מונית שירות ...אחרי כמה תחנות עלה אדם מבוגר מעל 70 עם כיפה סרוגה קטנה .....אני קראתי קצת תהילים והוא שאל אותי "מה את קוראת " בהתחלה נבהלתי.....כאילו מה אתה דוחף את האף שלך לאחרים.....ואז הוא התחיל להסיבר בלהט שהוא בעברו לפני הפנסיה היה מנהל תיכון עירוני בבאר שבע-תיכון מעורב -חילוני ........בתיכון שלהם כמו ברוב התיכונים החילונים לא למדו פרקי אבות ולא שמעו על המושג הזה .....ז"א זה מושג מאוד מאוד נפוץ ביהדות .....הרבה אנשים מכירים את המושגים כמו "אמרו מעט ועשה הרבה" או כמו "אם אין אני לי מי לי" אבל זה נהפך לסלנג ולא יודעים מאיפה זה.....ואז הוא סיפר סיפור -שפעם אחת הוא ואישתו הלכו לטייל בטיילת בת"א -שם הם פגשו 2 צעירים ערבים אישתו דוברת ערבית וכו ואיכשהוא הם פתחו בשיחה משותפת ......השיחה התגלגה והעברים התפלאו על זה שהאישה יודעת כ"כ טוב ערבית ויודעת הרבה מושגים הקשורים לעולם המזרח התיכון(הערבי) (היא גדלה שם) ואז הם אמרו להם הערבים "גם אנחנו יודעים -איזוהיא דרך ישרה שיעבור לו האדם " (לקוח מפרקי אבות) היהודים היו בהלם......ואז היהודית שואלים אותם :מה זה מאיפה אתם יודעים את זה " אז הערבים סיפרו לו"למדנו את זה בתיכון שלנו-בבסאחנין" כמובם שהיהודי לא האמין לו "אמרתי לו אתה צוחק עליי "והערבי ענה "אני לא צוחק ....ברצינות"........
    ואז היהודי ממשיך לספר לי "לא האמנתי היתי בשוק החלטתי שאני מוכרח לברר את זה וזה היה נראה לי הזוי .למה שהם ילמדו פרקי אבות?" ובבוקר למחרת הוא התקשר למנהל תיכון בסאחנין ווידא איתו שהדבר אמת .
    ממשיך היהודי לספר שאלתי אותו "מה לכם ולפרקי אבות-זה של היהודים מה זה מענין אתכם "
    אז מנהל התיכון אמר לי "למה לשכם היהודים יהיה ספר מוסר שילמד אתכם איך להתנהג ולנו לא.....אז לקחנו משלכם......."
    טוב לא התכוונתי לתת עכשיו מוסר לכול אחת שתרוץ ותלמד פרקי אבות-אלא הרעיון מדהים -ערבים מסאחנין (עיר ערבית לכול דבר אפילו מחבלים יוצאים ממנה) לומדים מאיתנו ....לא אני לא עכשיו מצדיעה לערבים ח"ו ימח שמם וזכרם ....אני אל מתחילה להעריך אותם.....
    סתם עניין אותי לדעת אם זה באמת נכון ומושג כ"כ נפוץ ביהדות .מושג שכ"כ לא קשור לדת והוא שלנו ממש לא מזמם כתבו אותו והרבה מבני עמנו אפילו לא יודעים מהו...לא לומדים אותו ובמקומו לומדים מושגים ....וערכים מהרבה אחרים ......
    בתור המשך-המנהל תיכון הזה לשעבר הטציא ספר על פרקי אבות וכו והוא כיום מופץ ביחידות של צהל..חתום עליו בני גנץ ועוד רבים וטובים......

בתור הבהרה עוד פעם: שלא תחשבו שאני באה כאן להוכיח ולתת מוסר למישהי/מישהו...ולא לפתוח דיאלוג מה אני מכירה מהעולם החילוני ומה מכירים אחרים מהעולם הדתי אלא סתם להעביר את מחשבותי על הנושא .....נושא הערכים.המוסר ההתנהגות בדרך ארץ קשורה לכול אדם באשר הוא ובפרקים האלו של פרקי אבות יש כ"כ הרבה מה ללמוד ואני לא מבינה למה לא לומדים את זה בכול התיכונים בארץ........

תגובות???
    סליחה על האורך!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • יש כל כל הרבה דברים שאנחנו לומדים ולא לומדים וחבל. מה שקובע מה נלמד הוא בגדול סדר עדיפויות ערכי. חשוב להיות ביקורתי ולשאול תמיד האם סדר העדיפויות שלנו נכון. בשביל זה צריך להכיר את מה שאתה מפסיד ואת מה שאתה מרוויח מכל בחירה מה ללמד.
    אני כן אגיד לך דבר אחד: ילד שרואה את אמא שלו חותכת עם העגלה את התור או את אבא מדבר לא יפה לאמא לא ילד כבוד משום פרקי אבות
  • יפה !
    טוב לדעת .
    אני באופן אישי למדתי עד כיתה ח' בבי"ס דתי
    ולכן יש לי מושג בידע כללי בנושאים כמו אלה (בנוגע לדת וליהדות) לעומתי , חבריי שלמדו 12 שנ"ל בבי"ס חילוני חסר הרבה ידע בסיסי .
  • לדעתי חינוך לילד מתבסס קודם כל במעשים- דוגמה אישית והרבה פחות בדיבורים. נושא כבוד האדם זה דבר בסיסי ויש לקיים אותו לא רק כי זה כתוב במישנה . מה עוד שאין לי שום רצון להגרר לוויקח על הדת אבל באותה משכת מצויין שדרך ארץ קודמת לתורה . לפעמים גם לצד הדתי כדי להזכר ולקיים את זה .
    Free image hosting by
    htt
  • בכנות הכי גדולה - לא ידעתי מה זה פרקי אבות. לומר שאני גאה בזה? לא.

אבל, אני יודעת שלקלל אומה שלמה (הערבים) ב - "ימח שמם וזכרם" - זו לא משמעותה של דרך ארץ.
    בעיני, משמעותו הראשונית של "מוסר וכבוד האדם", זה לתת הזדמנות שווה לכל אדם באשר הוא אדם, ולא להכליל אומה שלמה תחת כותרת כזו או אחרת.

וידעתי זאת בלי שמץ מידע על מהם פרקי אבות.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• מסכימה עם מה ששמש אמרה ב100% (גם לי צרם).

וד"א, לא ידעתי שהמשפטים הם ממסכת אבות, אבל כן הכרתי אותם... כנראה שגם במערכת החינוך החילונית יש טיפה חינוך לערכים.

יעל, אמא של יונתן ואיתמר

• טוב אולי הגזמתי בימח שמם וזכרם.......(למרות שאני לא מתביידת להגיד בגלוי שאני הולכת פעם בשנה לבית הכנסת בקריאת "זכור " ואומרת עם כולם "מחה תמחה את זכר עמלק") אם זה צרם לכם כנראה שזה לא ראוי לומר את זה בכזה פורום....למרות שאין לי שום אהדה כלפיהם וגם לא תיהיה לי ובזה אני לא מתביישת מישום שהם(עמלק) עשו הרבה צרות לעמ"י כול השנים ועדיין........וגם רבים מבני משפחתי וחברים נהרגו בצבא על ידם.......

שמש לפי דעתי את צודקת רק בדבר אחד שצריך לתת כבוד לאדם באשר הוא אדם (נקודה) למרות שהם אפעם לא נתנו לנו ולכן זה גרם להם לרצוח רבים רבים רבים מבני עמנו.......(ראה ערך "יד ושם" ראה ערך משפחות שנרצחו ע"י הערבים....." )
    ,
    אמא אווזה -לא אמרתי אפעם בשחינוך החילוני אין חינוך לערכים....אנא אל תוציאי לי את המילים מהפה......!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    אבל כן ידעתי שיש הרבה שמכירים את המשפטים האלה וחבל שהם לא יודעים מי אמר אותם...

תיקי-דרך ארץ קדמה לתורה זה דבר שצריך להיות ברור לכולם........בלי קשר לתורה או לא תורה ...כמו שאמרת נושא כבוד האדם זה דבר בסיסי.....(אגה המשניות האלה לא מדברות על כבוד האדם הם מדברות על מוסר מידות טובות ודרך ארץ.....)

אשטנגה-צודקת ב100% לכול אחד סדר עדיפיות שונה......כול אחד בוחר מה חשוב לו יותר ללמד....שוב לא אמרתי שחבל שלא מלמדים את זה ....כן אמרתי שחבל שאנשים מכירים את המשפטים האלה ולא יודעים מי אמר אותם....
    אהממ לא הבנתי את הדוגמא עם האמא בתור שעוקפת וכו.......אפשר הסבר???
  • מכירה את המשפטים, לא ידעתי שזה לקוח מפרקי אבות, לא הכרתי את המושג פרקי אבות.

אנחנו חילונים עם זיקה למסורת ( לא אוכלים בשר וחלב ושומרים כשרות, שומרים הפרדת כלים, צמים ביום כיפור, עושים קידוש)

אני חושבת שמה שאשטנגה התכוונה זה שחינוך לערכים ודרך ארץ יסודו בבית, דוגמא אישית שלנו ההורים לילדנו. אפשר לקרוא פרקי אבות במשך חודשים אבל היישום הוא החשוב, הדרך חייםהוא החשובה- לזה נראה לי הכוונה, ואני מסכימה איתה, אשטנגה תתקני אותי אם אני טועה.

בגן של בני וגם בבית הספר יש ״לוח מידות״ כל פעם לומדים ערך אחר ״ ואהבת לרעך כמוך״ ״כבד את אביך ואת אמך״ וכו׳

מי הם בדיוק עמלק? כלומר כל מי שאינו יהודי הוא עמלק?
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• נכון גם אני מסכימה עם אשטנגה............

ושוב חידדדת את כוונתי-הרבה הרבה הרבה אנשים מכירים את המשפטים עליהם.....גם המושג "כבד את אביך ואת אמך" ו "אהבת לרעך כמוך" כולם לקוחים מהתורה וכו...חבל שלא מבאים את הדברים בשם אומרם......
    חבל שאנחנו יודעים לצטט משפטים שלמי של פילוספים יוונים ועוד כול מיני גווים(אפילו שיש להם משפטים יפים את זה אני לא מכחישה) ויודעים בידיוק מי אמר מה וכו....ודווא מה שיש כול כך יפה וטוהור ביהדות שלנו לא יודעים לצטט מי אמר.......לא יודעת יש לי הרגשה שכאילו מתבישים ב"תורה " שלנו..היא כאילו ישנה ...לא חדשה ומודרנית......
    עמלק-זה מי ששונא את עמ"י ונלחם בהם.....
    לצערנו לא חסר....
    ולא כול מי שאינו יהודי הוא עמלק(ח"ו)
  • תיקי=פגשת פעם אדם דתי שלא מכיר ומקיים את המושג "דרך ארץ קדמה לתורה"??????
  • בטוחה שכן....
    גם לפי התגובה שלך "גם לצד הדתי(יש כאן 2 צדדים?) כדי להזכר ולקיים את הז "
    וגם כי אני בטוחה שיתכן (וחבל) שיש דתיים שהם לא הכי הכי.............
    אבל בכ"א להגיד את זה בתור הכללה "לצד הדתי" זה נראה לי גוזמא ....וכמו ששמש אמרה "להכליל אומה שלמה"
    כמו שלא כול הערבים הם כאלה גרועים(הרופא נשים שלי היה ערבי...) גם לא כול הדתתים......
  • תודה על ההבהרה

• כתבת שלפעמים יש תחושה שמתביישים בתורה שלנו- חס וחלילה- אני בדעה ההפוכה דווקא בגלל שהיא כל כך עתיקה זה היופי שבה שהיא עוברת מדור לדור שמאחדת בין כולנו גם הדתיים וגם החילוניים והמסורתים- כל הזרמים המוצאים והמינים היהודים

• פלפלת.....
  • תגידי לי את

• בגדול אנחנו מסכימות.
    ואגב ערבים אני מסכימה עם קודמותי...יש לי חברות ערביות נוצריות שהלוואי עלי ועל ילדיי לקבל את החינוך שהם מקבלים. תקפצי פעם לטכניון אליו מגיעה האליטה הערבית מהצפון ותראי שאולי יש לך כמה סטיגמות שלא מתיישבות עם המציאות.. יש כל מיני ערבים כמו שיש כל מיני יהודים. אל תטעי.. אני לא יודעת כמה ערבים את פוגשת באמת מקרוב. מנהלת שיחה. זה לא מאהבה גדולה לעם הערבי. אני פשוט מסתייגת מכל סוג של הכללה.
  • פלפלת לפי הכתיבה (לא רק בהודעה כאן. באופן כללי אני עוקבת ורואה..) את אמורה להיות אדם אינטליגנט

• ביום חמישי ראיתי ברחוב שלי אשה חרדית עם חלוק ושביס על הראש משחקת עם הילדות שלה ומעבירה אחר הצהריים בשעשוע אמיתי - הם זרקו כדור (כזה גומי של ילדים) על חתולים ליד הזבל והתגלגלו מצחוק! הם הספיקו לעשות את זה לשני חתולים לפני שניגשתי ואיימתי שאם יעשו זאת שוב אקרא למשטרה. אז אתי יקירה, אל תדברי איתי על ספרי מוסר בבקשה. הכל טוב ויפה כשזה כתוב בספר, ויש אנשים שחושבים שאם יש להם ספרים, אז הם נמצאים במקום בטוח מספיק כדי לא להפעיל את השכל הישר, את הרגש ואת הלב. ואל תתפשי אותי שוב בקטע של בעלי חיים, כי זה נכון גם כלפי בני אדם. מוסריות, מסתבר, היא מאוד שבירה כשזה מגיע לאגו שלנו. יש כלל אחד שמכיל בתוכו את כל התורה כולה ״ואהבת לרעך כמוך״ והרבה אנשים דתיים שנתקלתי בהם לא מקיימים את זה כראוי, בעיקר כי הם נותנים לזה כל מיני פירושים דתיים שמאפשרים להם לעבור על הכללים חופשי (כמו היחס לגויים כאילו הם המיץ של הזבל של האנושות). לעומת זאת הרבה חילונים שאני מכירה משתדלים באמת, ולא בגלל שהם מאמינים שזה ציווי אלוקי כלשהו, אלא פשוט בגלל שיש משהו בתוכם שאומר להם שכך צריך להיות.
    ואם כבר בציטוטים עסקינן, אז ״דרך ארץ קדמה לתורה״ לא מופיע במקורות. זה איזשהו ביטוי שהתפתח בעקבות משפטים כמו ״יפה תורה עם דרך ארץ״.
  • ושכחתי לענות לסקר - ברור שאני מכירה את פרקי אבות.
  • נטע-
    את האמת לא מתרגשת מדברייך........
  • אתי, אני מתנצלת על כך שהוצאתי קיטור דרך השרשור הזה. זה לא היה במקום, אז סליחה.
    הסיפור שכתבתי אכן קרה. אני לא משקרת בדברים כאלו.
  • היי!!

אני עסוקה מאד....אין לי כל כך זמן לפורום כמו פעם
    פייס: ortal_hori

• יודעת מה זה פרקי אבות

]

• מה זה משנה??רציתי לעשות קצת שמח
  • רצית לעשות שמח? מרגישה כמו זבוב טיפש שעף ישר למלכודת
  • נטע זה בצחוק ......
    סתם התחלנו דיון וכו כי רציתי לעשות סקר וכו..וכמובן זה התפתח לכיוונים לא חיוביים...........
    טוב עזבי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה