הערכת משקל וגיל העובר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    עשיתי היום הערכת משקל העובר והרופאה שעשתה את האולטראסאונד אמרה לי שהעובר בפיגור של שבוע וחצי - שבועיים בערכי המשקל ומדידות הגוף של העובר. קצת נלחצתי מזה ורציתי לקבל חוות דעת של רופא מיומן (כמובן שאני רוצה לראות את הרופא נשים שלי אבל התור הבא שלי הוא רק ב-8 למאי).
    אני בשבוע 32+6. הרופאת אולטראסאונד אמרה לי משום מה שנראה לה שאני בשבוע 33+5.
    אלה התוצאות שהתקבלו:
    מיקום שיליה: קידמית
    מי שפיר: כמו מי שפיר תקינה
    מדידות:
    76 מ"מ BPD מתאים לשבוע 30+6
    292 מ"מ Head cir מתאים לשבוע 32+1
    272 מ"מ AB. cir מתאים לשבוע 31+2
    יחס HC/AC הוא 1.07
    62 מ"מ Femur length מתאים לשבוע 32+2
    גיל הריון US - גיל 32+1
    הערכת משקל - 1804 גר' מתאים לשבוע 31+2
    אחוזון : 25
    זרימות דם:
    עורק טבורי 2.8 S/D

סליחה על כמות הנתונים. אשמח לקבלת תשובה מהירה ומקיפה

תודה רבה!
    ג'וליה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

לא ברור לי איזה שבוע את - צריך להתייעץ עם הרופא המטפל. בכל מקרה גם עבור שבוע 33 משקל העובר מתאים לאחוזון 24 - כלומר מעט קטן מהממוצע אך לא קטן מדי. יש לזכור שמדובר בהערכת משקל ולא במשקל מדויק.
    אינני רואה סיבה לדאגה מנתונים אלה. אם הרופא שלך חושב שהעובר מעט קטן - ניתן לעקוב בעוד שבועיים - שלושה ולחזור על הערכת המשקל.

בהצלחה!
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה