ושתי! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הגעתי למסקנה שהיא היתה דמות מופת במגילה
25 תגובות
עמוד 1

• את חמודה!
    היא אכן אישיות.
    מה היה חטאה? הוא רצה להתפאר ברכושו - מלכה יפיפיה והיא סירבה לבוא באמצע משתה הנשים שלה להציג עצמה בפני אורחי המלך השיכורים ובכך ביזתה אותו.
    אנחנו מדברים על עולם שוביניסטי בו אין לנשים שום זכות על עצמן וגם הסופר של מגילת אסתר הוא גבר......
    סביר שגם היא היתה מעט מבושמת ואני לא חושבת שהיה לה לאן ואיך לברוח היא בס"ה היתה אשה גם אם מלכה....

• אם ככה, למה בסוף המגילה כתוב שהיא ארורה (נדמה לי)? הרי הקריטריון הוא היחס ליהודים, לא?
  • ברור!!!!
    דמות מופת לא היתי מגדירה אותה כך............
  • ארורה?
    פייס: ortal_hori

• המדרש אומר שושתי היתה מחזיקה משרתות יהודיות ומתעללת בהן ומכריחה אותן לעבוד דוקא בשבתות.
    וכל הסיבה שהיא לא הסכימה להגיע היתה בגלל ששצמחו לה פצעים וזנב ואלוקים סידר את כל זה כדי שאסתר תהיה מלכה ודרכה יקרה כל סיפור המגילה.
    אז היא לא היתה הכי נחמדה בעולם.......

מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • אז היא לא היתה פמיניסטית? איזה באסה!
    אורטל - סביר להניח שאת צודקת
  • מירי

• אורטל!נחמדה המחשבה אבל זה לא מה שהיה.........ולא נראה לי שהיא היתה כ"כ צנועה שזה מה שהפריע לה.........
  • אני מסכימה שהיא צדקה שהיא לא הסכימה לבוא, אבל זה רק מסביר את הסיבה שצמחה לה קרן.
    ולא נראה לי שהיא היתה צדיקה גדולה בכל מקרה, כך שאין יותר מדי מה לרחם עליה........

מירי, אמא לארבעה מדהימים!!!
  • באמת אתן חושבות שצמחה לה קרן?!

• בדיוק השבת ישבנו ולמדנו את כל הנושא של ושתי
    מה שמירי אומרת, אכן כתוב במדרשים, אנחנו למדנו מילקוט מעם לועז למי שמכירה
    מפורט שם המון על כל הנושא של ושתי
    בגדול, המשתה אליו ושתי הוזמנה לבוא במערומיה, התקיים במקביל למשתה שושתי קיימה לנשים, בו היא הכריחה את בנות ישראל להתהלך לפניה במערומיהן, לאכול אוכל לא כשר, לחלל שבת וכו'

עצם המעשה של הסירוב לבוא לפני המלך לפי הצו הוא אכן מעשה פמיניסטי
    אבל כל האופי של ושתי היה קלוקל בהחלט
    אגב, ושתי היתה בת מלך, אחשורוש התחתן איתה ולכן הפך למלך
    יש המון עניינים בלימוד על ושתי, זה ממש על רגל אחת

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• בנות יקרות,
    כאשר קוראים בפשט הכתוב במגילה עצמה ושתי הייתה אישה אצילית מאוד, ולא נכנעה לשיגעונות של בעלה המתהולל. כאשר קוראים את המדרשים שכתבו חז"ל אז מוצגת דמות נוראית שהתעללה בבנות ישראל.
  • ואת האמת איש לא יידע כי זה היה לפני מאות שנה.....

• בנות-ושתי היה נכדתו של נבוכנצאר מלך בבל....נבוכדנצאר הרס את בית המקדש ושלח את היהודים לגלות.......נכדתו היתה ושתי שבאה ממשפחה של אנטישמים ושונאי ישראל גדולים......לא הכול צריך להיות כתוב במגילה במפורש בסה"כ גם לא כתוב במפורש שרצו שתתפשט ....הכול זה מפרשים .
    אומנם בזה שהיא אל באה לפני המלך היא כביכול הראתה את "צניעותה" אבל מעבר לזה כלום............
    היא בעצמה לא רצתה להתפשט אבל את בנות ישראל היא ביזתה וציוותה עליהם להתפשט וכו............

• פייס: ortal_hori

• אורטל אני מתה עלייך!! חחח
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• שירשור ממש מעניין!!!
    אין לי לצערי מה לתרום משלי, אבל נהניתי לקרוא את התגובות
  • שמחה לקרוא שיש כאן בנות שמבינות במדרשים, כי יש עוד שאלה שמטרידה את מוחי בזמן הקריאה במגילה: אסתר המלכה התחתנה עם המלך? איך זה מתישב עם עובדת היותה יהודיה? האם בזה שהמלך חמד אותה נגזרו עליה חיים ללא הקמת בית יהודי? קצת טרגי, לא?
  • דיברנו על זה לא פעם (כשהייתי דוסית...)

עצם זה שהיא יהודיה - ילדיה יהודים...היא הקימה בית מעורב

• התכוונתי טרגי כי היא נתקעה עם גוי. ועוד איזה גוי - טיפש שאין לו שום דעה משל עצמו ועושה את כל מה שהיועצים שלו אומרים לו. הממממ... במחשבה שניה יש מצב שהוא בעל מושלם
  • אכן כן

• כשאני חושבת על בחירת אסתר מכל שאר הבנות, עולה לי בראש תחרות מלכת יופי. תחרות די בזויה, אבל מה לעשות - ככה זה כשאתה פרמיטיבי.
    מעניין איך היא נראתה...
  • אני לא בן אדם הכי מתאים להביע את הניחושים שלי בעניין ושתי,
    אבל מה שבטוח לא צמח לה לא זנב, לא קרניים ולא נעליים.
    באמת נראה לכן שצמח לה זנב באמת?
  • נטלי

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה