אם למישהי נשארה סבלנות למעללי נטע בשכונה החרדית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז זה מה שקרה לי היום: יצאתי מהבית לזרוק ניירות למיחזור ופגשתי בחתולה שעיקרתי והחזרתי לרחוב. היא מאוד ידידותית ונעימה, אז ליטפתי אותה והרמתי אותה ופינקתי אותה בקצת יחס. פתאום עבר חרדי עם שני ילדים קטנים והפטיר:״איכס!!!״ ואז הוא ביקש ממני (מבלי להסתכל עלי כמובן) שאזוז מהשביל כי הם רוצים לעבור. היה המון מקום על השביל כדי לעבור אז אמרתי לו שיעבור, אז הוא אמר שהוא לא רוצה לעבור ליד החתולה. אמרתי לו שזו בעיה שלו, כי זו מדינה דמוקרטית. הוא עבר ותוך כדי אמר לילדים שלו ״אל תסתכלו״ והילדים מילמלו מילות גועל.
    זהו. אני פשוט אניח את זה פה.
19 תגובות
עמוד 1
  • עזבי , אני אישית לא אוהבת חתולים , אין לי בעיה עם חיות ויש לנו תוכי בבית , גם אולי יהיה כלב . אבל אם משהו אוהב חתולים ודואג להם כל הכבוד לו , אני רק מכבדת ומפרגנת .
    קראתי משפת שמי שמתאכזר לחיות מתאכזר גם לבני אדם . תסיימו שנה ותמצאו מקום שיהיה לכם הרבה יותר כייף לחיות בו .

http://www.holdthatpic.com/

• הצחקת אותי עם הכותרת

• אוי.. איפה את גרה??
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• שיר- נקי- תלוי מאיפה הוא יצא שניה קודם. מהמקלחת או מהזבל

• אחת ויחידה יקירתי, אני עונה, בטח נטע עם הידע הרב תוסיף, אבל לפחות זה מה שאני יודעת: חתול נחשב לחיה הנקיה ביותר בעולם בעלי החיים, מהסיבה הפשוטה שחלק ניכר מההתנהגויות שמאפיינות אותה, זו ההיתנקות הכמעט אובססיבית. חתול מתלקק במשך רב שעות העירות שלו. בלשון של החתול יש חומרים ביולוגיים שעוזרים לו לסלק טפילים, חיידקים ושאר מזיקים. הלשון עצמה מורכבת מגבשושיות ש"מסרקות" את השערות שלו - ובכך תורמות לסילוק מכני של פרעושים ומיני "זבל" כמו שאת קוראת לו - שיכול להיתלות על הגוף של החתול בזמן שהוא מחפש מזון ברחוב ובפחי אשפה.
    בנוסף, החתול הוא החיה היחידה שנוהגת לכסות את הפרשותיה. בכך הוא גם תורם להיגיינת הסביבה.

זה נכון שחתולי רחוב, בעיקר בגלל ההיתרבות הבלתי מבוקרת שלהם (וזה, אם כבר, באשמת הרשויות המקומיות. בוודאי שלא באשמת החתולים עצמם), נוחים לחלות במחלות שעלולות להיות מסוכנות בעיקר לעצמם.
    את הבעיה הזו ניתן ורצוי לפתור בעזרת עיקור ודאגה להאכלת החתולים במוקדי מזון קבועים ומסודרים. אבל הרי זה בדיוק מה שנטע עשתה: עיקרה את החתולה ודאגה שתבוא לאכול מן הפח בבניין שלהם...

נטע
  • בהחלט תגובה מאוד קיצונית מצד האבא
  • כן אני יודעת שחתולים נוהגים לנקות את עצמם ולכסות את צרכיהם, אבל לא חשבתי שגם אלו המסתובבים בפחי האשפה הם נקיים. ההיגיון אומר שלא. אבל זה בכלל לא נושא הדיון. סתם התעניינתי.

אגב שרונוש למה שמת את המילה זבל במרכאות? ולמה "כלשונך"? אנשים לא מכנים את תכולת פחי האשפה בשם זבל?

והאבא הזה טיפש. זה ברור. מה הקשר "אל תסתכלו?"
  • נטע, ביום שישי כתבתי תגובה אחרת, התעצבנתי איתך, הזדהתי איתך.. ואז מחקתי.
    פתאום חשבתי לעצמי... אם הייתי מתעצבנת מכל הערה או תגובה לא לעניין שמישהו ברחוב מעיר לי על כל דבר- על זה שאני הולכת עם ילד בלי כובע בעגלה, עם כלב בלי רצועה, עם שני ילדים שלא קשורים אלי באזיקונים- איך אני לא שומרת עליהם ונותנת להם לרוץ קדימה.. לאן הייתי מגיעה?

אני לא אומרת שהתגובה שלו היא לא קיצונית, אבל יאללה- לטובתך הנפשית- דפדפי ותעברי הלאה.
    מבינה מה אני אומרת?
  • אחת ויחידה - כל מה ששרון כתבה נכון, אבל גם את צודקת. אני בהחלט מקפידה לשטוף ידייים אחרי שאני נוגעת בחתולי רחוב. אני גם לפעמים מתסתכלת על כריות האצבעות אחרי ליטופים ורואה שהן התלכלכו בקצת אפור כזה שמעיד על כך שהם בכל זאת לא נקיים כל כך. ובכל זאת יש דברים שמגעילים אותי יותר, כמו צעצועים בקופת חולים. תחשבי כמה ילדים חולים נגעו בהם אחרי שהם הכניסו ידיים לאף, או לא רחצו ידיים אחרי השירותים. שירותים ציבוריים, העמודים באוטובוסים ועוד וכל זה בגלל שהיצור שמעביר הכי הרבה מחלות זה האדם. בעיקר ילדים קטנים.
    אשטנגה - אני מבינה, אבל אני חושבת שזה קצת שונה מלהתיחס לאדם אחר כאילו הוא זבל אנושי.
  • נטע אני איתך.
    דרך ארץ קדמה לתורה...

לא כולם צריכים לחשוב אותו דבר, אבל גם לא צריך להגזים ולהשפיל בצורה כזו.
    ואם זה לא מספיק אז על הדרך גם לחנך את הילדים בצורה כזו..

אני לא בנאדם דתי, אבל די מסורתית
    ובלי קשר במסגרת תואר שני למדתי משפט עברי... כמעט בכל הקורסים בנושא ישנו דגש על כך שכבוד הבריות שדוחה איסורי תורה.

ולא פעם נתקלתי באנשים דתיים או שומרי מסורת שפגעו בכבודי מטעמים דתיים...

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• איזה חייבס!!!!! (קיצור - חי בסרט למי שלא מבין...)

אידיוט
    פייס: ortal_hori

• 1. כתבתי "זבל" במרכאות כי ניתן להתייחס לתכולת פחי אשפה אכן כך, וניתן להתייחס אליהם כאל מאגר מזון לחתולי הרחוב, שתרומתם לאיכות הסביבה לא ניתנת לויכוח, בשל אהבתם לציד ואכילת מיני זוחלים, מעופפים, ג'וקים, עכברים ועכברושים - אותם הם מוצאים באופן תדיר ברחובותינו, בחדרי האשפה שלנו ובפחי האשפה עצמם.
    2. כתבתי "כמו שאת קוראת לו" (אגב, לא "כלשונך") כי כך קראת לו. כאמור בפסקה הראשונה - בהתייחס לנושא שנדון באשכול זה, אני מעדיפה לקרוא ולהתייחס מכיוון קצת אחר.
    3. נושא האשכול הוא בהחלט אחר. ואני מזדהה מילה במילה עם דבריה של שיר. הזילות בה חלקים מסוימים מזרמים מסוימים בדת היהודית מתייחסים לחלקים אחרים מזרמים אחרים, היא בלתי ניתנת לעיכול. האשכול הזה מבהיר זאת בצורה חד משמעית.
    אגב, שמי שרון.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• יו

• האמת גם אני חשבתי ככה כשקראתי את התגובה של שרון.............
    .
    איש באמותנו יחיה.......
    זו "מדינה דמוקרטית" ולדעתי זו צריכה להיות השורה הראשונה פה.....השאלה למה הכוונה.
    מבחינתי לא במקרים של פגיעה באחרים...והפגיעה יכולה להיות בפה.....או במעשים....
    ולכן אני פונה כאן לכול הבנות פה וגם אליי :לפעמים אנחנו חושבים שאם אנחנו עושים משהו טוב זה בהכרך טוב לכולם......ולא תמיד.צריך וחובה לכבד גם דעות רגשות ומחשבות של אחרים במיוחד שזה שכנים......
    אני יתן דוגמא:פעם הייתי גרה בבנין שהיתה לי שכנה דלת ליד דלת מאוד נחמדה יחסי שכנות מצוינים והיא היתה נקיה ובעלבוסטא מאוד .....אבל הכול בתוך הבית שלה....בחוץ שיתלכלך....הבית שלה שישאר נקי ושהילדים ילכו לאכול בחדר מדרגות ושהוא יתלכלך....
    כמו כן יש לנו שכן שמאוד אוהב חתולות הוא "דואג" להם(ועליו אני עושה מרכאות ולא על אחרות כי הוא באמת היה במרכאות) היה מבייא להם לאכול ככה רחוק מהבית שלו קרוב לבנינים אחרים שלא יכנסו לו לבית.....אבל כשמעירים לו אוי ואבוי זה סימן שאת לא דואגת ליצורים חיים מסכנים......הדאגה שלך והאכפתיות שלך צריכה להיות על חשבונך בלבד ולא ע"ח אחרים ואם כן לפחות תבקש רשות תשאל אם זה נוח ונעים שחתולות מסתובבות סביב הבנין שלכם כול היום.......
    וזה לא משנה כי גם אם הוא היה שכן שלי בבנין שלי היתי מתעצבנת את רוצה להאכיל את החתולות יופי!!על חשבונך....בטריטוריה הפרטית שלך.....לאחרים זה מפריע שחתולות קופצות להן מבין הרגליים ...צריך לדעתי להתחשב......
    אני אומנם לא מאלה שיש להם חמלה ואהבה לבעלי חיים -אבל אני לא ההפך לעולם ח:ו לא אתכזר לבעל חיים וכמובן שאם אני רואה ילדים שמתאכזרים ברחוב לבעל חיים זה מעשה שלא יעשה מבחינתי.....אוי ואבוי! וכמו שמישהי כתבה פה להתאכזר ליציר כפיו של הקב"ה....אבל דבר ראשון מעח הכול צריך לדעת (לדעתי) שהכי חשוב זה להיות בסדר אחד עם השני עם בני אדם.......אנחנו שכנים נתחשב ברגשות השני נכבד אותו זה מעל לדעתי בכמה דרגות להתחשב ולדאוג לחיות וחתולות וברגע שיש הבנה הדדית מהשכנים אז מי שרוצה ואוהב בעלי חיים אז הוא יכול לכבד אותם לדאוג להם וכו.......
    אם אני באה לגור במקום מסוים בגלל שיקולים כאלה ואחרים צריך לדעת להתחשב במקום ....ואם זה לא מתאים אז לחפש מקום אחר.......
    נטע את בנאדם מדהים ואני בטוחה שאת עושה הכול מאהבה יש לך חמלה ואהבה כלפי בעלי חיים וזה תמיד מעיד שזה גם כלפי בניאדם .....מעבר לזה אני חושבת שההתיחסות של השכן היתה גרועה ביותר.....אבל צריך לזכור שמעבר לפן האנושי פה של שני הצדדים כבר הזכרתי את זה בעבר יכול להיות פה אפילו פן משפטי.......
    צריך לזכור שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית זה נכון אבל הדמוקרטיה היא לא המפתח להכול .וגם הדת היא לא המפתח לפגיעה באחרחם ח"ו הקב"ה רוצה שנאהב ונכבד זה את זה וזה לא קשור לטעמי דת .זה קשור לטעמי מצפון .....
    המפתח להכול זה התחשבות סבלנות וגישה חיובית כלפי האחרים......צריך לפעמים לעשות הרבה ויתורים בשביל זה אבל השאלה מה חשוב לנו יותר.......

ובנקודה אחרונה חשוב לי לציין שנכון ואני מסכימה עם זה שחתולות הן החיה הכי נקיה ורואים את זה מכול הליכות חייה....אבל בכ"א חתולות רחוב מסתובבות בפחיפ וכו ואם ח"ו חתולה כזו קופצת על מבוגר או ילד ושורטת אותו והוא לא מוגן חיסונית זה יכול להגמר לא טוב צריך לקחת הכול בחשבון.......אין לאפחת ביטוח על כאלו מקרים........

אגב שרון -בנאדם שאומר לילידם שלו לא להסתכל על אישה שמתחבקת עם חתולה זה לא מראה על בורות ......זה לא מעשה יפה ולהפך זה מעשה חמור אבל בורות מה הקשר????????.בגלל שאני לא מתחבקת ומלטפת חיות סימן שאני בורה.........
    בואי נוציא את כול הדעות הקדומות פה ונדבר תכלס מה עושים בכזה מקרה .....
  • נטע ף מאמי , בקיצור הג'נדא מובנת וידיע - תמיד צריך להתחשב בצד השני , רק חבל שזה לא הדדי . אני מכבד אנשים שמכבדים אותי איך שאני .
    נ.ב. יש חיה שגם אני לא מחבבת בכל וזה יונים . הם ממש אבל ממש מוצאים לע את הסעיף . לנזלי לפחות לדירה שלי מצאתי תשובה להם .

http://www.holdthatpic.com/
  • עשיתן סלט. לא האכלתי אותה ברחוב. אני בכלל נגד האכלת חתולי רחוב.
    יש בביולוגיה מושג ששכחתי את שמו, אבל נראה לי שמציינים אותו באות k והוא מציין את כמות בעלי החיים שיכולה לחיות בתנאים מסוימים. העיקרון הוא שבעלי חיים מתרבים בהתאם לכמות האוכל שהם מוצאים (זה רק משתנה אחד כמובן שיש גם טורפים, מזג אויר ועוד) ותמיד יהיו שוליים שישארו רעבים. במילים אחרות: ככל שנותנים להם יותר אוכל הם מתרבים יותר ובסופו של דבר לא ניתן לתמוך בכולם ומספר החתולים שימותו ברחוב ממחלות, מקור ומרעב רק יגדל. ככל שאוכלוסיה יותר גדולה, השוליים יותר גדולים.
    אני משתדלת לא להאכיל חתולי רחוב מתוך עיקרון. אני לא רוצה להרחיב את השוליים.
    עיקרתי בסך הכל שתי חתולות רחוב ורק אחת מהן האכלתי מידי פעם והיא נעלמה די מזמן.
    אנשים שמאכילים חתולי רחוב עושים את זה מתוך צורך פסיכולוגי ולפעמים אובססיבי. אני מניחה שע״י האכלת החתולים הם מנסים למצוא מעט מזור לכאב הפרטי שנגרם להם כתוצאה מהזדהות כלשהי עם חוסר האונים של החתול וחוסר הצדק הכללי שבעולם. אנשים שמתנגדים להאכלה לא פוגעים בחתולים (שהרי החתולים לא באמת מרויחים מההאכלה בתמונה הגדולה), אלא פוגעים באותם אנשים אומללים שמוצאים את עצמם שוב חסרי אונים מול המין האנושי. סתם חומר למחשבה.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה