קרואסונים
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות גדושות שמרים יבשים
1 כוס שמן קנולה או מה שאתם מעדיפים
2/3 כוס סוכר
4 ביצים
1-1.5 כוסות מים
אחרי ניפוי הקמח בקערה, עושים בורות, בתוך כל בור שמים אחד המרכיבים היבשים ורק אז שמים את המרכיבים הרטובים ומתחילים ללוש, מוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק לא קשה אבל גם לא רטוב מדי, לא נדבק ליד
נותנים לתפוח כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את הגודל
מחלקים ל-8 כדורים
כל כדור מרדדים לעיגול שטוח בגובה של 3 מ"מ בערך
מחלקים בעזרת סכין למשולשים (8 משולשים)
שמים בבסיס המשולש ממרח לפי הרצון (שוקולד, נוגט, שוקולד לבן, ממרח חלבה וכו'), פס עבה, בנדיבות
מקפלים את שני השפיצים כלפי פנים, כאילו לסגור את צידי המילוי שלא יישפך החוצה (הוא בכל מקרה יישפך) ומגלגלים מהצד הרחב עד השפיץ.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד עם השפיץ כלפי מטה שלא ייפתח במהלך האפייה.
בקערית מערבבים חלמון עם טיפה מים ומורחים על הקרואסונים, אפשר לפזר מעל סוכריות שוקולד לעוגה (אני לא מפזרת).
נותנים להם לתפוח כחצי שעה בצורתם
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים עד שמשחימים.
פיצה/ פיתות זעתר
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות גדושות שמרים יבשים
1/3 כוס שמן זית
כף מלח
2-2.5 כוסות מים
מנפים את הקמח, שמים את החומרים היבשים בתוך בורות, מוסיפים את השמן, ובהדרגה מוסיפים מים עד שהבצק מוכן
נותנים להתפחה עד שמכפיל את גודלו
רוטב לפיצה
מגרדים 3 עגבניות
שמים בסיר, מוסיפים כפית שום כתוש, פפריקה מתוקה, קצת פלפל, מלח, כפית אורגנו
כף רסק עגבניות ומים במידה וזה סמיך מדי.
לפיתות זעתר
מערבבים בקערית זעתר עם הרבה שמן זית וקצת מלח
אופים בחום 180 מעלות עד שמוכן
מקווה שההסברים מפורטים מספיק
תהנו
אלי, תן בי את השלווה
לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
האומץ לשנות את אשר ביכולתי
והתבונה להבחין בין השניים
הזורע חיטה דואג לשנה,
הנוטע עצים דואג לשנים,
המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)
אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)