מילנה - מתכון לקרואסונים ומתכון לפיצה/פיתות זעתר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קרואסונים
    1 ק"ג קמח מנופה
    2 כפות גדושות שמרים יבשים
    1 כוס שמן קנולה או מה שאתם מעדיפים
    2/3 כוס סוכר
    4 ביצים
    1-1.5 כוסות מים

    אחרי ניפוי הקמח בקערה, עושים בורות, בתוך כל בור שמים אחד המרכיבים היבשים ורק אז שמים את המרכיבים הרטובים ומתחילים ללוש, מוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק לא קשה אבל גם לא רטוב מדי, לא נדבק ליד

    נותנים לתפוח כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את הגודל

    מחלקים ל-8 כדורים
    כל כדור מרדדים לעיגול שטוח בגובה של 3 מ"מ בערך
    מחלקים בעזרת סכין למשולשים (8 משולשים)
    שמים בבסיס המשולש ממרח לפי הרצון (שוקולד, נוגט, שוקולד לבן, ממרח חלבה וכו'), פס עבה, בנדיבות
    מקפלים את שני השפיצים כלפי פנים, כאילו לסגור את צידי המילוי שלא יישפך החוצה (הוא בכל מקרה יישפך) ומגלגלים מהצד הרחב עד השפיץ.
    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד עם השפיץ כלפי מטה שלא ייפתח במהלך האפייה.
    בקערית מערבבים חלמון עם טיפה מים ומורחים על הקרואסונים, אפשר לפזר מעל סוכריות שוקולד לעוגה (אני לא מפזרת).
    נותנים להם לתפוח כחצי שעה בצורתם
    בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
    אופים עד שמשחימים.

    פיצה/ פיתות זעתר
    1 ק"ג קמח מנופה
    2 כפות גדושות שמרים יבשים
    1/3 כוס שמן זית
    כף מלח
    2-2.5 כוסות מים

    מנפים את הקמח, שמים את החומרים היבשים בתוך בורות, מוסיפים את השמן, ובהדרגה מוסיפים מים עד שהבצק מוכן
    נותנים להתפחה עד שמכפיל את גודלו

    רוטב לפיצה
    מגרדים 3 עגבניות
    שמים בסיר, מוסיפים כפית שום כתוש, פפריקה מתוקה, קצת פלפל, מלח, כפית אורגנו
    כף רסק עגבניות ומים במידה וזה סמיך מדי.

    לפיתות זעתר
    מערבבים בקערית זעתר עם הרבה שמן זית וקצת מלח

    אופים בחום 180 מעלות עד שמוכן

    מקווה שההסברים מפורטים מספיק
    תהנו



    אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

    הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

    אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)


7 תגובות
עמוד 1
  • ידעתי שיש משהו בפורום שקורא לי
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

    --------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    "כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
  • יש לנו סאג', וכשמתחשק בשן עושה מדורה קטנה ומכין לנו פיתות כאלה...

    תיכף אשלח לך הודעה עם ציור שיסביר את השפיצים...



    אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

    הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

    אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)


  • תודה . נעשה את הפיצות בהזדמנות בגלל הסוכרת שהיתה איזה חצי שנה לא אכלתי קמח לבן בכלל . רק גברים שלי אכלו .
    http://www.holdthatpic.com/
  • איזה כיף לך!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

    --------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    "כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."

  • בשמחה, מחכה לעדכונים ותמונות

    עמית - ליתר דיוק יש לנו 3 סאג'ים, כחלק מהמקצוע של בשן



    אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

    הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

    אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)


  • בהזדמנות הראשונה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

    --------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    "כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה