-
גם לשילה יש קשר עין והוא משתמש בג'סטות..
התחיל לדבר מאוחר..
ובמבחן אדוס היה עסוק בלסובב דברים כל הזמן במקום לשחק..
אבל אלו לא הדברים היחידים.
אני שומעת כל היום על כך שכל כך ממהרים היום לאבחן בספקטרום ושהוא התרחב עוד ועוד ועוד..
הרבה בזכות המלגה מביטוח לאומי.
ואני גם שומעת כל כך הרבה שאומרים לי "יאלה פידידי שמידידי, סתם עבדו עלייך.."
אבל זה המצב, והכל נעשה כדי לעזור להם. כך אני רואה את זה.
אז אני לא משתמשת בשקל מהגמלה הזו ונותנת לו מה שאפשר בשביל לקדם אותו.
כל הזמן הייתי עסוקה במחשבות "אולי הם צודקים".. "אולי האבחון באמת לא נכון"..
אבל הפסקתי.
אני פה בשביל לקדם את שילה ושיהיה לו יותר קל.
אם בשביל זה הוא צריך להכלל בתוך הספקטרום, שיהיה..
מקווה שההגדרה תעזור לכם להתקדם ולהשיג הצלחות!
וכמו שאת בוודאי יודעת- אין ספקטרומיסט דומה למשנהו.. כך שהוא לא חייב להכנס להגדרה בזכות הדברים שהכניסו את אחיו..
הוא בפני עצמו
-
מעבק לזה שהמונח Asd נאמר פה הרבה בבית..
לפעמים אנחנו מזכירים אחד לשני ולעצמינו, שמדובר בילד מיוחד.
אמנם מאוד נבון ואינטליגנט וחכם, אבל מיוחד..
אז כשאני רוצה להזכיר לבעלי אני אומרת לו "asd!!"
זה אחד התחומים שמשתכללים משנה לשנה..
-
עמיתוש
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
----------------------------------------------------------------------------------------------
"כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
-
לא הבנתי. בגלל שהוא אוהב לסובב דברים הוא על הספקטרום?
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
הקטע של לסובב דברים מעיד על גירוי חזותי מוגבר, כלומר ויסות חושי לקוי.
פעם שמעתי שלאוטיסטים יש ראש גדול יותר, אז זה יכול להסביר את היקף הראש.
לגבי הגמלה יש לי רגשות מעורבים - אור אמור לקבל את כל הטיפולים בבית הספר, ומי שאמור לקבל טיפול רגשי וקלינאית תקשורת מחוץ למסגרת זה מעיין, וזה עולה הון! יש עוד המון ילדים שצריכים לקבל טיפולים ולא מקבלים שקל מביטוח לאומי, כולל ילדים עם דיספרקציה קשה. הכל עניין של הגדרות ובירוקרטיה מטופשת.
כרגע בפועל אור לא מקבל כלום מבית הספר ואין לי כוחות נפש לגרור אותו לטיפולים, למרות שהוא אפילו זכאי לקבל טיפולים נוספים מהקופה עם השתתפות. קשה לגרור אותו למקומות שלא נמצאים בלוח הזמנים שקבוע אצלו בראש. אני מנסה למצוא לו מסגרת חלופית, אבל זה לא פשוט באמצע שנה.
-
-
נטע- להפך, לעידו יש ראש קטן מידי.
אחת ויחידה- גם אני הרגשתי מאוד לא נוח לקבל את הקצבה על שקד, וכשקיבלתי תעודת נכה בדואר לבית, זה זיעזע אותי! אף אחד לא הכין אותי לזה
------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
-
וכן עידו בן שנה ו-9
-
-
האמת נשמע לי מוזר שאבחנו רק בגלל האהבה שלו לסובב דברים.
נכון שזה אחד מהקריטריונים אבל צריכים להיות כמה על מנת לערוך אבחנה מבדלת....
זה גיל של סקרנות וחקר והרבה ילדים אוהבים לסובב גלגלים, הגה וכו'.
רק על זה ערכו אבחנה??
מחזקת אותך כי נשמע שיש לך ילדים מקסימים שזכו באמא נהדרת
-
שנה ותשעה חודשים לא מדבר זה לגמרי בתחום הנורמה.
אני ממש מחזקת את הגישה השפויה שלך. זה גם ידוע שיש היום איבחון יתר של אוטיזם וכן- קורות טעויות באבחונים. זה לא מילה גסה להגיד שקורות טעויות.
תטפלי ותהני מההטבות שמגיעות לך. רק טוב יכול לקרות מזה
-
לא רק על סיבוב הדברים איבחנו אותו, אבל בעיקר דובר על כך.
הוא דופק את הראש מגיל שנה. כבר אז התחלתי לחשוד שמשהו לא בסדר.
כיום אני יודעת שהוא דופק את הראש בגלל שהוא לא מצליח להביע את מה שהוא רוצה. לא מיד מבינים אותו...
הוא לא מפותח מספיק מבחינת משחק (אבל האיחור בתחום הזה לא רציני בכלל).
כאמור, הוא לא מדבר. הוא יכול להגיד "אבא" ו"מאמא" אבל לא משתמש בהם.
לעומת זאת הוא יודע להגיד "תודה" (דה), הוא יכול להגיד "את זה" (אזה), הוא יכול להגיד "וואו" כשהוא מתפלא ממשהו או "יא", ועוד כמה מילים בודדות שאני לא זוכרת.
בחיי שנראה שנתנו לו את האבחנה בגלל שיש אח כזה במשפחה.
הוא יודע לעשות כל כך הרבה דברים ששקד לא ידע בגילו.
-
אני לא מקצועית, אבל מרגיש לי שלאבחן ילד בן שנה ותשעה על סמך הקריטריונים שציינת זה די מוקדם. לא?
שנה ותשעה כולה.
הבת שלי בת שנתיים ושלושה ולא מבטאת את עצמה. בקושי יש לה מילים. הבן שלי היה כזה בול.
ולסובב דברים זה מאוד מעניין
-
אחת ויחידה- קבלי המון
-
]
-
גם לדעתי היתה השפעה של האבחון של שקד
היה לי ילד שהאמא ממש נלחמה בהתפתחות הילד עד שהוא הוכר ואובחן. בהתחלה אמרו לה שלא רואים שום בעיה ואני יכולה להעיד שבהחלט היתה בעיה.
רק לאחר שהלכה גם לאבחון פרטי קיבלה בסופו של דבר את האבחון וההכרה בילד.
ויש ילדים אחרים עם קשיי קשב וריכוז / היפראקטיביות/בעיות בויסות חושי והם לא מקבלים שום עזרה בתוך הגן והם פשוט מפספסים המון!