גמילהההה - איזו טעות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כבר די זמן הקטן שלי רוצה להיגמל מטיטול... זה בא ממנו הוא מוריד ומבקש לעשות פיפי בשירותים...

כבר כמה פעמים עשה פיפי בשירותים והיה גאה בעצמו.

דיברתי עם מנהלת המשפחתון שלו והסברתי שאני מעוניינת לגמול אותו
    אמרה לי שמעדיפה נעשה את זה ביום שישי כדי ששבת ימשיך בבית (מניחה שמשיקולי נוחות עבורה אבל קיבלתי).

ביום חמישי אחה"צ כבר הורדתי לו את הטיטול. ברח לו פעמיים. פעמיים עשה בשירותים.
    למחרת הלך למשפחתון עם תחתונים ומלאי של בגדים ותחתונים להחלפה...

ב12 החצי אסף אותו. אמר לי שאמרו לו שעשה המון פיפי וגם קקי הכל במכנסיים ונגמר לו מלאי ההחלפה...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

16 תגובות
עמוד 1
  • זה מעצבן

הן מכריחות אותך ללכת לפי החליל שלהן
    פייס: ortal_hori

• כן . את צודקת . זה באמת מעצבן , אפילו מעצבן מאודד !!!
    תאמת כשגמלתי את שני הגדולים עשיתי זאת בכוחות עצמי בבית .
    לשמחתי אני לא עובדת והיה לי את הפנאי ...
    את הגדול אני זוכרת שפשוט השארתי שבוע שלם בבית .
    את יאיר גמלתי בחופשת פסח .
    לא נורא , הכל לטובה ... בה בפסח .
  • אכן מעצבן...
    יחד עם זאת - אני חושבת שצריך ללכת יחד עם הגן, להקשיב גם לבקשות שלהן.
    הן ביקשו שתנסי קודם סופ"ש בבית ומיום ראשון להתחיל את הגמילה בגן - נראית לי כבקשה הגיונית למדי.
    כשילד מתחיל גמילה צריך קצת יותר תשומת לב שמכוונת אליו, להזכיר לו, להחליף לו במקרה הצורך וכד'.
    יום שישי הוא יום קצר ולחוץ - בעיקר אם יש גם יומולדת.
    ובכל זאת ועל אף בקשתן את בחרת להביא אותו ללא חיתול ולהוסיף על הלחץ שיש גם כך.... אני חושבת שכדאי לראות גם את הצד הזה...

בכל מקרה - זה שהחזירו לו זה לא כזה אסון ולא כזה נורא ואיום.
    מציאה בחום בפעם הבאה לקראת תהליכים שמרגישים לך אקוטיים ללכת יד ביד עם הצוות (ותמיד עדיף להתחיל כמו שאת חושבת שנכון ורק לאחר מכן להעביר את האחריות אליהן)....

• ענבר על מה את מדברת ואיך הגעת לתובנות האלו?

• בלי קשר לכל הסיפור זה נשמע לי שהוא באמת לא מוכן והייתי מחכה למזג אויר חם יותר לגמילה
  • סליחה סליחה סליחה.
    את צודקת.
    מתנצלת!!!
  • חבל לך על העצבים.......

• תראי, אני מסכימה עם הגננת.
    בעיקרון זה תפקיד של ההורים לגמול את הילד מחיתולים ולא תפקיד של הגננת.
    הגננת אמורה לתמוך בהורים, להיות סבלנית כלפי ילד אך לא להיות זאת שגומלת אותו מחיתולים.
    זה ברור שכננת לא יכולה לרדוף אחרי הילד ולנקות כל היום אחריו ולשטוף את הבגדים שלו, יש לה עוד ילדים בגן.
    אני ממליצה לך לחכות לחופש פסח אז להתחיל גמילה.
    זה חופש ארוך ןבהמלך החופש ילד יתחיל להתרגל לתחתונים.
    זאת טעות לדעתי לחשוב שבמהלך סופ"ש אחד ילד יהיה גמול.
    זה תהליך ארוך.

אני גמלתי את לינוש גם בחופש פסח והיא חזרה לגן גמולה.
    היו לה כמובן פספוסים פה ושם והיה לנו קצת עניין עם קקי,
    אבל לגננת היה יותר קל כי הילדה היתה מפספסת אולי פעם אחת במהלך היום.

את ליה גמלתי בחופש הגדול. החופש היה שבוע וחצי והיה לי מספיק זמן להרגיל אותה לעשות פיפי וקקי בסיר.
    קראנו סיפר על ציונה והסיר שלה, היא קיבלה פיפי פרס, קקי םרס, וחזרה לגן גמולה עם פספוסים פה ושם, די בקטנה.

אפשר להבין את הגננת, זה כאילו אמרו לה: אני התחלתי את הגמילה יומיים ועכשיו את תמשיכי
    נטלי
  • נ.ב.
    אני לא מותחת ביקורת, חשוב לי להבהיר את זה
  • זה באמת לא לענין בכלל! כאילו סתם שינו את דעתן..
    נכון שגמילה זה לא נוח, אבל אין ברירה.

• האמת שבקריאה ראשונה גם אני הבנתי שהתכוונו לשישי-שבת בבית ותחזרו לגן בראשון אחרי שקודם התחלתם בבית... אז אני יכולה להבין את הטעות שהיתה לענבר

בנות, ממתי יש שני מועדים לגמילה?? פסח והחופש הגדול? ילדים יכולים להיגמל בכל שלב במהלך השנה. הגן וההורים צריכים לתאם ביניהם כיצד הם עושים זאת בצורה הטובה ביותר כאשר הם חושבים על טובת הילד ולא על טובתם.

אני אישית גמלתי בקיץ כי ידעתי שאז גם אני בחופש ואהיה פנויה לכך אבל לא כל ההורים פנויים למעט שישי-שבת.

לדעתי זאת היתה חוצפה להחזיר לו את החיתול מבלי ליידע אתכם
  • רגע, אני גם הבנתי שהיה מדובר בשישי שבת ואז להחזיר לגן ביום ראשון. הבנתי לא נכון?
    נטלי
  • הכוונה הייתה להתחיל את הגמילה בשישי בגן ונמשיך אותה לכיוון הסופש

ונטלי את צודקת, אבל חלקית
    זה תפקיד ההורים לגמול אבל זה גם מדיניות הגן
    אם המנהלת אמרה בתחילת השנה והתפארה בשירותים, בתנאי הגמילה שייצרה בגן
    ובילדים שגמלה
    ולקחה על עצמה את הפרויקט המשותף
    אז זה גם התפקיד שלה

אגב ברוב המעונות שאני מכירה זה כך

החלטתי לשתף באחריות בעיקר כי גם מדובר בקבוצת ילדים קטנה
    לא כמו במעון
    עד שסוף סוף אפשר להנות מיתרונות המשפחתון היקר (משמעותית ממעון)

בכל מקרה פסח נראה אידאלי יותר גם בגלל מזג האויר והחופשה..

• אני גם הבנתי שהיא התכוונה שתחחילי בסופש. אני חושבת שמה שהן עשו היה מעצבן אבל לא בלתי הפיך. אל תלחצי עליו עכשיו כי זה לא יעזור אבל כשזה יבוא ממנו או אם תציעי לו עוד שבוע שבועיים והוא ירצה תזרמי איתו.
    אגב יש כל מיני גישות בגמילה ככה שזה שהיא החזירה חיתול לא נורא בכלל. מה שנורא זה האופן.. אם היא גרמה לו לתסכול בגלל זה או שהחזירה בפשטות. הוא ילד די גדול סה"כ שמבין עניין. בגן של איתן (שם נגמל טל) הגמילה היא בסגנון אחר מאשר זבנג וגמרנו. היא גומלת מספר ילדים יחד. מורידה לשעה ביום מספר ימים אח"כ שעתיים ואחכ לכל היום למשך תקופה ורק אחכ שולחת בלי חיתול הביתה. הגמילה די איטית אבל מניסיון של שני ילדים שכל אחד נגמל אחרת - אהבתי מאוד את הדרך.
    מה שבטוח - את חייבת שיתוף פעולה של הצוות אחרת זה לא ילך. תנשמי עמוק תרגעי מכל הסנריו הזה ותגשי לדבר איתן שוב.

• שיר, אם הגננת התפארה ביכולת שלה לגמול ילדים ובשיתוף הפעולה המלא שלה,
    אז במקרה הזה היא צריכה להוכיח את מה שהיא הבטיחה.
    אז את צודקת, לא ידעתי שהגננת המדוברת הבטיחה את כל מה שהיא הבטיחה.

בכל מקרה מאמי
  • עוד משהו,
    אני מסכימה עם שחר המלך.
    גמילה זה לא מדע מדוייק.
    יש הרבה גישות, וכל ילד מתאימה לו גישה שונה.

אני יכולה לספר לך שכאשר התחלנו תהליך גמילה לליה, היו כמה פעמים שהחזרנו לה חיתול,
    לא הורדנו לה את החיתול לצמיתות ולא משנה מה....
    הקשבנו לצרכים שלה, ולליה החזרת חיתול עזרה.
    זה נתן לה קצת פסק זמן מהגמילה (מהצורך לספק פיפי בסיר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה