הפלה נידחת שבוע 12 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הנני רושמת בפורום הזה בפעם הראשונה (בפורום שבסיוטים הכי רעים שלי לא האמנתי שאני ארשום בו).
    אני ובעלי התחתנו לפני חודשים ספורים וישר התחלנו לנסות. שלושה חודשים קצרים לאחר מכן החזקתי את המקל הקדוש עם שני הפסים עליו, ואין צורך להסביר את התחושה שחשתי. אני ובעלי כבר חשבנו על שמות, על השינוים שנעשה בדירה ועוד דברים מרגשים שכל זוג שמצפה לילד עושה.
    במדינה בה אני מתגוררת לא רואים את הרופא נשים עד סוף הטרימיסטר הראשון כך שחוץ מבדיקת דם בשבוע 5 (בטא 4000) ואולטרסאונד באותו השבוע שהראה שק הריון תקין לא עשיתי שום בדיקות. בשבוע 12 הלכתי פעם ראשונה לרופאת הנשים שבדקה דופק עם דופלר ולא שמעו כלום. ירדתי קומה למטה לעשות אולטראסאונד ואת מה שראיתי על הצג ירדוף אותי עוד הרבה זמן. למרות שזה היה הריון ראשון ידעתי שאמורים לראות כבר את העובר, אך עובר לא היה...
    היתה לי הפלה נידחית עם עובר שהפסיק להתפתח או שלא התפתח בכלל. שק הריון שתאם שבוע 11.
    יומיים לאחר מכן כבר עברתי גרידה ואני אוסיף קצת פרטים טכניים בשביל בנות שעומדות לעבור גרידה או רק עברו ולא יודעות למה לצפות (לי זה עזר לקרוא בזמנו חוויות של אחרות). הגרידה עברה מאוד מהר, הרגשתי שישנתי שניה. יש קצת סחרחורת מההרדמה המלאה. מבחינת כאבים היה לי רק 4 פעמים שהתעוררתי בלילה מכאבים (לא חזקים) וכל פעם כזאת היה יוצא לי דימום כבד יותר (קצת גושי). אחרי 10-11 יום הדימום נהפך ל חום ומאוד חלש. עכשיו (כמעט שלושה שבועות אחרי) הוא עומד להיגמר. שבועיים אחרי הבטא שלי עומדת על 4000 שזה הרבה אבל ביום הניתוח זה היה 79,000 כך שנראה לי שהירידה תקינה. ביום שישי אני אעשה עוד בדיקת דם וקניתי מלא בדיקות הריון בחנות הכל בדולר כדי לעקוב גם בבית.

אבל הכאב הפיזי והדימום זה ניחא, הנפשי זה מה שהורג. הנני חושבת על הילדה שהייתי לפני רק מספר שבועות, שהתלכה לה עם סוד בבטן וחיוך על הפנים ובא לי לחבק אותה ולהגן עליה מפני מה שהולך לקרות. אינני מחפשת סיבות, יודעת שזה קורה הרבה. סיפורי ההצלחה של האחרות והססטיסטיקה עוזרים לשמור על התקווה.
    כל הפלה (טבעית, נידחית וכ"ו) יש בה את הקשיים שלה. ההפלה הנידחת שלי שנמשכה בערך משבוע 7 עד 12 גרמה לי להרגיש טיפשה ומטומטמת שלא ידעתי שזה לא מתפתח. איך יכלתי לפספס?? הגוף שלי עצמו הצליח לעבוד עלי.
    יש לי כעס על ההורים של בעלי שסיפרו על ההריון שלנו לעוד קרובי משפחה למרות שביקשנו שלא ועכשיו יש יותר אנשים משרציתי יודעים על ההפלה. אני יודעים שהם עשו זאת מהתרגשות ואופטימיות אבל עדיין אני כועסת. אולי אני מנווטת כעסים דרכם, מי יודע.
    בקיצור יקירות שלי. אני יכולה עוד לרשום ולרשום אבל אין בכך צורך. כולכן כאן חברות במועדון הנוראי הזה: "קורבנות ההפלה" ומבינות טוב מאוד. ואולי אנחנו לא קורבנות אלא "גיבורות". עד כמה שזה קשה ממשיכים. עד כמה שהפחד מהריון השני גדול לאחר שגיליתי את צידו האפל של הריון, אני לא יכולה לחכות לראות את שניי הפסים (שהם לא שאריות מההריון הזה, כי כאלה אני רואה עכשיו הרבה).
    תודה לכל מי שקראה עד הסוף. מחבקת חזק את כולכן (לחזק אותכן אך גם כי אני צריכה את החיבוק הזה).
2 תגובות
עמוד 1
  • אני מבינה מאוד למצבך, גם אני עברתי הפלה נדחית עובר שלא התפתח משבוע 7 כשאני הייתי בשבוע 10 . גם אצלינו זה הריון ראשון, וזה כל כך עצוב, כי גם אם ידענו שהפלה יכולה לקרות, ואפילו שפעמים רבות גם טוב שקורת (אם מדובר בבעיה כרומוזומלית), ועדיין כשזה קרה זאת היתה סתירת לחי כואבת וטראומתית במיוחד. יהיה לי קשה מאוד לשכוח את הרופאה כשהיא חזרה ואמרה- "מצטערת, אין דופק".
    נתנו לי שתי מנות של ציטוטק שלא עזרו ובמשך חודשיים קשים היו לי דימומים ושאריות, עד שלבסוף הוחלט כי אין ברירה ועשו לי היסטרוסקופיה.
    אני זוכרת אחרי המנה הראשונה של הציטוטק, כשעוד קיוותי שזה יסתיים שם, הבטתי בבעלי ואמרתי לו שאנחנו כבר לא תמימים כמו שהיינו. כבר להכנס להריון יהיה מלווה בחששות רבים.
    למרות כל התחושות הכבדות והצער הרב שמלווים אותי כבר חודשיים וחצי, אני יכולה לנחם אותך ולחזק את ידך, מסתבר שהפלה היא תופעה מאוד נפוצה, כך שמועדון החברות גדול מאוד, ואם תשתפי מעט (ובזהירות), סביבה קרובה, פתאום תגלי הרבה מקרים, אפילו מי שלא ציפית, יתכן שתגלי הרבה נשים ששמרו את סודן בבטן (תרתי משמע:)). אל תכעסי על מחותנייך, כפי שרשמת, כנראה הם עשו זאת מהתרגשות. אולי בהריון הבא תמתינו לאחרי סקירת מערכות לשתף את ההורים (זה מה שאני ובעלי החלטנו).

בשלב זה מוטב שתתמקדי בלהתעודד (יש בפורום הזה גם סיפורים מעודדים), ולהחלים.
    מאחלת לך כניסה מהירה להריון בריא ותקין שיסתיים בלידת תינוק בריא!
  • תודה על התמיכה. אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב. גם לי הציעו כדורים אבל פחדתי מהכאב והדימום בשבוע כזה של הריון. ממש לא רציתי את הגרידה אבל אחרי חקירה מעמיקה הבנתי שבימנו זה דיי בטוח.
    כן סיפורים מעודדים לא חסר. התקווה להיות בצדו השני של המתרס נותנת לי הרבה חוזק.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה