קצת מתסכל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כשאור ירד מההסעה אתמול והיום היה שם ילד שזרק לעברי ״אסור ללכת ככה! אסור ללכת ככה!״ אני לא יודעת בדיוק למה הוא התכוון ומאחר ומדובר בהסעה של חינוך מיוחד, אז יכול להיות שהוא סתם קצת מסובב, אבל זה העלה בי חששות לגבי המוסד שאור נמצא בו. חשבתי על זה שילדים חרדים נוטים להחרים ילדים שבאים מבית ״מודרני״ או לא דתי מספיק לטעמם. אני מפחדת שיציקו לו על רקע דתי. פעם חשבתי שילדים הם תמימים מספיק כדי לא לתת מקום לדברים הנוראיים האלו, אבל מסתבר ששטיפת המוח מקלקלת אותם כבר בגיל צעיר. כבר הוטרדנו בעבר מהתנהגות לא נאותה של נערים על רקע דתי. ילדים רדפו אחרי מעין ואמרו שהיא ״מגעילה״ כח היא לא גורבת גרביים, וילד באוטובוס העיר לי שהטלפון שלי לא כשר. ילדים קטנים קראו ״שיקצה״ וכל מיני נערים זרקו הערות על הגלקסי כשהם עברו לידי כשחיכיתי עם מעין להסעה.
    במקביל נוצר מצב שרק ילדה אחת מהגן של מעין מגיעה לבקר בבית שלנו ובמקרה זו ילדה מבית יותר פתוח. ואולי זה לא במקרה - אולי אמהות אחרות לא מרשות לבנות שלהן לבוא אלינו, ואני לגמרי יכולה להבין את זה. בתחילת השנה היתה ילדה שרצתה לבוא אלינו ולמיטב הבנתי, אמא שלה לא הרשתה לה.
    כל זה מביא אותי לחשוב שאולי הגיע הזמן לעזוב את החממה החרדית ולעבור למקום שמתאים לנו יותר, רק שאז נוותר על בית הספר המומלץ ביותר לאור והיחיד בירושלים שעובד בשיטת dir.
    לאחרונה גם השכנים לא ממש מרוצים ממני, כי יש כאן חתולה שמגיעה לבניין וזה לא סוד שפה ושם אני נותנת לה אוכל. עכשיו כבר לגמרי מותר לי, כי עיקרתי אותה וחיסנתי אותה והשקעתי בה כמה מאות שקלים כדי למנוע ממנה ומגורים עתידיים גורל אכזר של מוות במחלות, בקור או ברעב. אני לא מאכילה אותה מספיק כדי למנוע ממנה את הצורך לחפש אוכל - אני מעונינת לשמור על מצב שבו היא תסתדר בלעדי כשנעזוב, אבל היא נכנסת לבניין והילדים של השכנים מפחדים ממנה כי כל החיים שלהם חינכו אותם להתיחס לחתולים כמו אל ג׳וקים שצריך לסלק. עצוב.
24 תגובות
עמוד 1
  • לא טוב לך
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------
    "כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
  • טוב, נרגעתי בינתיים. בעלי אמר שכל עוד לא קרה שום דבר בעייתי בפועל, אז הכל בסדר. הרבה פעמים אני מפתחת סיפורים שלמים בראש שלי כאשר המציאות היא הרבה פחות נוראית
  • נטע, בלי להעליב בכלל!! אבל אני קצת בהלם מההודעה שלך.
    הכותרת ממש לא תואמת לסיפור, מה שנשמע ממה שאת מספרת זה שאתם חווים אלימות יומיומית- וזה נראה לכם לגיטימי

• אני די מסכימה עם נגה

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• אני לא חושבת ששיטה מסויימת בבית ספר מאוד חשובה כשהצורך הבסיסי כמו ביטחון לא מתקיים כאן , וזה לגמרי ככה כפי שזה נשמע מהסיפור שלך , הייתי כבר עכשיו מתחילה לחפש מקום אחר , מסיימת את שנת הלימודים ועוברת כמה שיותר רחוק מפצצה שהולכת להתפוצץ .
  • גם אני הייתי לא נשארת שם. קודם כל בני אדם, אחר כך חינוך. לא נראה לי שנותנים לכם כבוד בסיסי כבני אדם, עצוב מאד. להטפל לדברים חיצוניים כמו כן גרביים- לא גרביים, מבאס.

אגב- זה לא קשור בכלל אבל בעניין החתולה. רציתי להגיד לך שלא כל אחד שלא אוהב חתולים זה בגלל שהוא חושב שהם כמו ג'וקים. אצלנו בבניין היתה אישה שהאכילה את כל חתולי הסביבה וזה בפירוש היה מבאס.
    החתולים היו מסתובבים סביב הבניין שלנו דרך קבע. היו שורטים לנו את האוטו כל יום בגלל שהיו באים להתחמם לנו על המכסה מנוע- בעיקר בחורף, וגם קרה שחירבנו לנו על האוטו ליד הוישרים כי היה להם חם ונעים. חתול הוא בערך בגובה של ילד בן שנה וקצת. בכל פעם שהייתי יורדת עם הילדים ועם הכלב הייתי מפחדת שחתול יתנפל על הפרצוף של הבן שלי באותו הגובה...ואני גדלתי עם חתולה בבית. אני מספרת לך את זה כדי להאיר את עינייך למה זה יכול להטריד שכנים: רוצה חתולה- בכיף, תגדלי אחת בבית. אבל להאכיל חתולי רחוב זה אומר לכפות על השכנים שלך לגדל חתול בלי שהם מעוניינים בכך. סתם- נקודה למחשבה
  • אני מתרחקת רגע מהמגזר ומסתכלת מבחוץ.
    וכן, הייתי עוברת. לא עיר ממש אלא אפשר לעבור לשכונה אחרת. יש שכונות סמוכות שהן מעורבות או חילוניות לגמרי. רק לא לחיות באזור שלא תואם את אורח חייך וממררים לך את החיים שם בשל כך.
    לא הייתי נסחפת ל"פצצה מתקתקת", "אלימות שתתפוצץ", כולה ילדים. לא מחונכים אולי, אבל ילדים (להוציא את המקרה שרדפו אחרי מעין!) זה יכול לקרות על רקע אחר בכל מקום.

לא תקבלו הסעות משכונה אחרת?

לגבי החתולים אני אומר כן מנקודת מבט אישית..
    אני קושרת את הטיולון בבניין למטה. מאוד מאוד לא נעים לי לגלות- וזה קרה פעמים לא מעטות, שיש לי דיירת בעגלה

• אתחיל מזה שיש דווקא המון יתרונות בחתולים...
    כשיש חתולים אז בד"כ אין עכברים בשכונה וגם אין ג'וקים... תענוג

בלי קשר, אני גם לא חושבת שאת צריכה להישאר בסביבה כזו
    כי נראה שזו סביבה ממש עוינת...
    מאוד לא נעים לחיות כך

אני מתגוררת באיזור די מעורב... ויש לי גם שכנים דתיים.
    הילדים שלהם לא נכנסים אלי הביתה כי יש לנו טלוויזיה ואייפד ועוד מיליון דברים לא כשרים
    אבל משחקים עם הילדים, אוהבים אותם ומעולם לא העירו כלום.
    תמיד מכבדים
    ואפילו -
    בראש השנה שמים גלויית שנה טובה בדואר
    בחנוכה שולחים חנוכיה ונרות עם סופגניות
    בפורים מקבלים משלוח מנות.
    ומאוד מאוד מאוד מכבדים ואוהבים את בעלי במיוחד...

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• הלוואי ויהיה כאן ץמיד רק אחדות ויפסקו כול הצרות מעל עם ישראל...
  • תודה על התגובות. עכשיו פגשתי את השכנה מתחתינו והיא היתה ממש נחמדה
  • נשמע קשה ...הכי חשוב זה לדבר עם הילדים
    שלך ולהסביר להם ...שלא כולם אותו דבר
    אני אישית לא יודעת עם הייתי עוברת דירה
    רק בגלל זה...
    לגבי מוסדות לימוד פה באמת הבעיה...
    אם מרגישים דחויים לא הייתי נשארת

]

• אני מסכימה עם נגע בכל מילה,
    מדברייך מתקבל רושם שאתם חווים אלימות מילולית כל הזמן,
    ולא רק אלימות מילולית אלא גם ניכור וסוג של חרם מצד שאר דיירי השכונה.
    לדעתי לא צריך לחכות לאלימות פיסית אלא כבר לעבור לשכונה אחרת.

ובלי שום קשר, אני שונאת חתולים, במיוחד אחרי שחתול רחוב סרט את אבא שלי והוא נאלץ לעבור ניתוח מאוד לא סימפטי.
    נטלי

• פייס: ortal_hori

• אורטל, אין עליך!
  • טוב...............................
    (נשימה עמוקה)

ובתפילה שאני יכתוב את הדברים הנכונים ושיבינו באמת למה כוונתי....

לדעתי כול אחד צריך לדעת איפה הוא גר ולדעת את החסרונות והיתורנות ששם....מה כוונתי?????אם את חושבת שלא תמצאי מסגרת חינוכית אחרת לאור והילד הוא בעדיפות ראשונה אז על שאר הדברים תצטרכי לוותר...מה כוונתי-שאם מדובר במשהו שמפריע לשכנים(כן אורטל זה מפריע) כמו חתולה שהיא חתולת רחוב בעצם ובגלל שאת מאכילה אותה היא תמיד חוזרת אלייך דרך המדרגות של השכנים ומפריעה להם ומפחידה אותם לדעתי סליחה שאני אומרת זה סוג של חוצפה שלך..........את רוצה לגדל חתולים אין בעיה קחי אותם אלייך הביתה.....בבית שלך תעשי מה שאת רוצה אבל במקום שהוא משותף לך ולדיירי הבניין האחרים זה לא יפה ולא מוסרי (יותר לא מוסרי בעייני מאשר מלא לגדל בע"ח) ואגב אני צריכה לבדוק את הנושא יכול להיות אפילו שיש כאן עילה לתביעה מצידם.....זהו שטח משותף לכול הדיירים תחשבי על זה את לא יכולה לעשות מה שבא לך ע"ח אחרים ולא משנה אם את אוהבת את זה ואחרים לא.....ברגע שזה מציק לשכן אחר ויש לו עילה מספיקה למה זה מציק לו-את בבעיה גם משפטית.......
    מה תעשי אם יום אחד החתולה תקפוץ על אחד מהשכנים בטעות ויהיה איזשהוא ניתוח??יש לך ביטוח נגד זה????
    אין לי שום בעיה עם מגדלי חתולים אבל שיעשו את זה בבית שלהם ולא ע"ח השכנים.........
    הבנת אותי?כוונתי כאן לא לרעה ח"ו אבל היוצרות כאן התבלבלו לגמרי אנחנו מדברים על תחושות של בנ"א ולא של יצורים חיים אם נראה לך או לאחרים שבעל חיים תחושותיו עולות על בנאדם אז לדעתי יש כאן בלבול....אני אגב חייתי כול השנים בשכונה מעורבת או יותר נכון חילונית ואנחנו היינו הדתיים הכמעט היחידם והיו המון בעלי חיים וכו אבל כול אחד בביתו......

בתור דוגמא קצת שונה -יש לי שכנים שכול יום שהם מגיעים הביתה הם חולצים נעליים בכניסה לבית וכול החדר מדרגות צריך להריח ריח רג של נעליים או למשל הם אוכלים ממתקים וארטיקים בחדר מדרגות.......שהבית ישאר נקי ...החדר מדרגות פחות חשוב......למה?זה רכשו משותף...אם זה מפריע לאחד השכנים לא מוסרי לעשות את זה.....בכלל........

נקודה שני למה את חושבת שילדים חרדים נוטים להחרים ילדים מבית מודרני????.
    לדעתי זה לא להחרים......זו פשוט נקודה חינוכית ותו לא.....זה לא אומר שצריך להחרים....הבתים החרדים הדתיים הרבה יותר סגורים מבתים מודרנים יותר ומבתים חילונים ואת מבינה למה.......אם אני לא שמה טלויזיה בבית שלי למה שהילד שלי ילך לראות טלויזיה בבית של השכן...אם בבית שלי יש כול מיני קווים אדומים אז למה שהוא יראה אותם בבית של השכן....שלא תבינו לא נכון זה לא מקטע של "לסגור את הילדים ולחנוק אותם" זה פשוט החינוך שאני רוצה להעניק להם......
    אני לא אומרת שאנשים אחרים הם לא טובים כי יש להם כול מיני דברים בבית שלי אין פשוט לי זה לא מתאין ואיש היישר בעיניו יעשה.........
    גם אני למדתי במוסדות חנוך חרדים למרות שהבית של הוריי ממש לא היה חרדי יותר היה בכיוון של הדתי לאומי והיתה לנו טלוויזיה ועוד כול מיני אבל ברגע שההורים שלי ידעו שהם צריכים את המוסדות האלו בשביל הילדין שלהם והמוסדות האחרים לא מתאימים אז הם היו צריכים להתאים את עצמם לכלל ..........ואם יש הורים שלא מתאים להם והם יכולים לחפש מסגרת חינוכיית אחרת שמתאימה לילדיהם עדיף שיעברו......

נכון את צודקת יש ילדים אכזררים....בהחלט אני ממש כועסת על זה שאולי הצגת את זה(אם הבנתי נכון) שרק הילדין החרדים ככה כי עשו להם שטיפת מוח....אם ילדין חרדים מתנהגים ככה זה חמור מאוד!!!!!!!!!!! וגם אם ילדים חילונים...מה לעשות ילדים לפעמים לא יודעים לקבל את השונה ......וזה בלי קשר נקודה חינוכית מאוד חשובה ללמד לקבל כול אחד גם אם הוא שונה מאיתנו..לא משנה על רקע מה השוני.......

אני מקווה שהבנת את דבריי נכון...אם לא אני פה לענות לך על שאלות....
  • טוב. הפנמתי.
    אם מישהי רוצה לאמץ חתולה, זה הקישור:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=566583090099190&set=a.192047694219400.44671.100002425112827&type=1&theater

http://lbyf.lilypie.com/XTd7p3.png" border="0">
    http://lbyf.lilypie.com/10XIp3.png" border="0">
  • אורטל

• יואוו איזה בעסה מ'
    פייס: ortal_hori

• ETD את כל כך צודקת

• נגה - אני זוכרת שסיפרת את המקרה הזה ובאמת מצערים מאוד הסיפורים של אלימות על כלום והקלות בה אנשים מתחילים לאיים על אחרים

אבל זה ממש לא רק כאן.... זכורים לי לא מעט מקרים בהם ילדים/הורים/מורים נכנסו לבתי ספר בארה"ב וירו לכל עבר ללא רחמים
  • יואוו נוגעעעעעע איזה מגעילים
    פייס: ortal_hori

• טוב לא אמרתי שבכל ארה'ב אין אלימות, אבל אני גרה באיזור שהסיכוי קטן יותר..אני מניחה שגם בישראל יש מקומות של יותר ופחות.

• רק שיהיו בריאים כולם
  • אז אחרי מחקר קצר מסתבר שמותר לי להאכיל את החתולה מחוץ לבניין באופן שלא גורם למפגע תברואתי כלשהו. עילה לתביעה אין. עכשיו נשארה רק השאלה: האם זו באמת חוצפה מצידי?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה