ביצוע בדיקת מי שפיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר שלום,
    אני בת 29, בהריון ראשון שבוע 14+5. בשקיפות עורפית נמצא הנוזל 1.7 מ"מ, ולכן סיכוי לתסמונת דאון ע"פ גיל ושקיפות יצא 1:2959. מכיוון שאני מבצעת את בדיקת הדם - INTEGRATED TEST, ובדיקת הדם השנייה תערך רק עוד כשבועיים, טרם בידי תשובה מסכמת של הסיכון לתסמונת דאון. באולטרסאונד הסקירה המוקדמת שנערכה השבוע (כאשר היית ב14+2) נמצאו שני ממצאים. האחד מוקד אקוגני בלב - נקודה לבנה בחדר שמאל, והשני - מערכת מאספת כפולה בכלייה שמאל ללא הרחבה של אגן אורך 13 מ"מ (ימנית תקינה 11 מ"מ). בעקרון הרופא שערך את הבדיקה אמר שזה כנראה לא משמעותי אך מכיוון שאלו שני ממצאים עדיין ממליץ על ייעוץ גנטי לאחר תשובת הבדיקת דם המשוקללת. עוד ציין כי לא זכור לו קשר בין ממצא הכליה לתסמונת דאון, לעומת קשר קיים בין המוקד האקוגני לתסמונת. חשוב לי לציין כי ביצענו את כלל בדיקות הדם הגנטיות טרם הכניסה להריון והכל יצא תקין (בדיקות לאשכנזים) וכי אין היסטוריה משפחתית של הפרעות מסוגים שונים.
    1. האם ממצאים כאלה לדעתך מצריכים בדיקה פולשנית כמי שפיר, בה הסיכון להפלה ייתכן ואף גבוה מהסיכון לילד עם תסמונת דאון (אם כי טרם קיבלתי תוצאות על בדיקות הדם)?
    2. שמעתי שישנה בדיקת דם המחליפה כיום את הבדיקה החודרנית של מי השפיר, אך אינה מגלה את המגוון הרחב של ההפרעות הכרומוזומליות, האם בכל זאת במקרה כמו שלי בדיקת דם יכולה להיות מספקת?
    בברכה ותודה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

אני מסכים עם הרופא שלא ידוע על קשר בין הממצא בכליה לבין תסמונת דאון, אבל לאור קיום 2 הממצאים מומלץ על ביצוע יעוץ גנטי.
    אין קשר בין הבדיקות הגנטיות שביצעת בתחילת ההריון לבדיקות הנוכחיות.
    ההשוואה בין הפלה לתסמונת דאון בעייתית - ישנו סיכון להפלה, אך קשה להשוות בינו לבין הסיכון לילד עם תסמונת דאון לכל החיים. לכן כל אחד צריך לעשות את המאזן האישי שלו.
    יש בדיקת דם שנותנת מידע לגבי תסמונת דאון ועוד 2 תסמונות כרומוזומליות. היא נותנת תשובה מאוד אמינה לגבי תסמונת דאון, אם כי במידה והיא חיובית עדיין יש המלצה לבצע דיקור מי שפיר לאימות התשובה. בדיקת מי השפיר בודקת את הכרומוזומים בצורה יותר מלאה.
    לסיכום אני גם ממליץ על יעוץ גנטי לקבלת מירב האינפורמציה

בהצלחה,
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה