שליה נמוכה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב ד"ר,

בסקירה המוקדמת שלי לא אמרו לי שום דבר מיוחד לגבי מיקום השליה, רק ציינו שהיא קדמית.

בסקירה השנייה שלי שאותה עשיתי באופן פרטי אצל רופא מומחה גם לא נאמר לי דבר לגבי מיקום השליה ואף נכתב בדוח הבדיקה כי מיקומה קדמית גבוהה.

מאחר ואני במעקב במחלקת הריון בסיכון עקב קרישיות יתר, כל שלושה שבועות אני נבדקת שם ועושה אולטראסאונד בין היתר ולא נאמר לי דבר לגבי מיקומה של השליה.

היום הייתי בבדיקת מעקב והטכנאית ראתה כי יש השליה נמוכה...בדקה זאת גם וגינאלית בכדי לאשש הדבר וטענה כי השליה נמוכה, 10 מ"מ מהפתח.

האם יתכן כי השליה ירדה מתחילת ההריון או שמא לא ראו זאת בכל האולטרסאונדים שעשיתי? אני כבר בשבוע 25+6 ועד עכשיו לא נאמר לי דבר על כך, היתכן??

זהו הריון ראשון, האם יש סיכוי שהשליה עוד תעלה?

לתשותך אודה,
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

השלייה אינה יורדת במהלך ההריון, ואם לא הייתה פתח או קרובה אליו קודם לכן אז לא הגיוני כי זה המצב עכשיו (אם כבר יש תזוזה אזיי היא לכיוון ההפוך כלומר עם התקדמות ההריון השלייה אמורה להתרחק מן הפתח).
    לכן, יש כאן ככל הנראה טעות או של הבודקים הקודמים או של הבודקת האחרונה. בכל מקרה, השלייה יכולה להמשיך ולהעלות ולהתרחק מן הפתח. יתר על כן, במרחק של 10 מ"מ, בהנחה שאין דימומים, אפשר ללדת וגינלית.
    עד התרחקות השלייה או עד שמוודאים כי היא קרובה לפתח מומלץ להמנע מקיום יחסי מין.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה