-
-
לגבי טיפים למלצרים - זאת משכורת! כמו כל משכורת.
אם אני מקבלת בונוס בעבודה גם לוקחים עליו מס.
לגבי ארנונה, עד כמה שאני יודעת כל רשות מקומית מחליטה על הארנונה שלה.
יעל, אמא של יונתן ואיתמר
-
טיפיס = בונוס . על בונוס לוקחים מס רגיל , לרוב מוגדל .
את ארנונה מחייבים לפי חוקים של אותה עיר , יש עירים שזה גם שתנה בין בשכונות .- עלות מ"ר .
http://www.holdthatpic.com/
-
לא שמעתי, אבל לגבי טיפים, לדעתי זה מובן, זה הכנסה שלעיתים עולה על שכר הבסיס של המלצר.
ארנונה - כל רשות קובעת את התעריפים לעצמה, תוך צורך באישור משר הפנים או שר האוצר (לא זוכרת מי)
אלי, תן בי את השלווה
לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
האומץ לשנות את אשר ביכולתי
והתבונה להבחין בין השניים
הזורע חיטה דואג לשנה,
הנוטע עצים דואג לשנים,
המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)
אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)
-
שר הפנים מאשר שית חישוב הארנונה . בלוד לדוגמא זה כבר מזמן יש . אמא שילי משלמת על דירה קטנה אולי 60 מטר רנונה של 90 כמעט.
-
בדימונה כבר מזמן משלמים ארנונה על חניה מקורה, פרגולות ומחסנים
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
----------------------------------------------------------------------------------------------
"כשנולדת בכית, והעולם שמח. חיה את חייך כך שבמותך יבכה העולם ואתה תשמח."
-
לגבי טיפים, כמו שבנות כתבו זה בונוס ועל בונוס משלימים מיסים,
כולנו משלמים מיסים על בונוסים אז למה מלצרים לא?
זה מבאס כשהבונוס קטן בגלל המיסים, אבל כולנו סופגים את זה.
לגבי ארנונה, נשמע לי הגיוני לגבות ארנונה על חניה בטאבו, מחסנים ומרפסות,
זה חלק משטח הבית.
לגבי חישוב קירות זה נראה לי מוגזם
-
מצחיק שכל כמה זמן יש חוקים ועלויות חדשות. בכוח להוציא את האויר.
אבל כמובן המשכורות נשארות אותו הדבר.
מה לעשות... אין עתיד במדינה הזו לזוגות צעירים
גם כאלו שעובדים קשה וחוסכים.
התרגלנו
-
נטלי- למה הגיוני לשלם ארנונה על חניה או פרגולה? על מחסן אני עוד יכולה להבין... אם הגיוני לשלם על הנ"ל אז גם הגיוני שבקרוב נתחיל לשלם ארנונה על גינה או חצר הבית? הרי החצרות גם בטאבו.
זה מרגיז שמוציאים את האויר עד הסוף, כמו שכתבה שירה.
------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
-
כי ארנונה משלמים על שטח מקורה בהתאם להגדרה . מה לעשות שמי שעושה פרגולה זה חלק מהדירה . שבית שלי עבר תמ"א 38 מבחינת הארנונה שטח גדל מ89 מטר ל138 בגלל הממ"ד, מרפסות ומחסן . אבל גם עלות הדירה אם אני אמכור עלתה בהתאם להרחבה שבוצע .
-
כי מרפסת זה חלק משטח המגורים, גם פרגולה וגם גינה היא חלק מהבית.
למי שיש גינה זאת גינה שלו פרטית, זה שטח מגורים.
גם חניה היא שלך, חניה פרטית בטאבו, זה נראה לי הגיוני.
אין צורך להתעצבן, זאת דעתי וזכותי לחשוב שכל הנ"ל הגיוני.
נטלי
-
פרגולה לפי החוק היא אכן חלק מהבית
אצלנו בעבודה (זתומרת, ברשות מקרקעי ישראל) מבקשים אישורים על התקנת פרגולה.
כך זה לפי חוק היום, ואם מבקשים לעשות שינוי ובא פקח מטעם רמ"י הוא קונס אם לא הושג אישור.
-
על גינה הרי לא משלמים ארנונה (או שאני טועה?), אז למה משלמים על פרגולה בגינה?