לחץ - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי יעל...
    אני חדשה כאן בפורום וברצוני לשאול שאלה שמעט מטרידה אותי.
    אני בהריון ראשון בשבוע 20 ואני בת 25.
    עד לפני חודש הייתי באופוריה מוחלטת מההריון מאושרת מתהלכת בהרגשה מדהימה ופשוט לא יכולה למחוק את החיוך מהפנים.
    לפני כחודש לדעתי התחלתי להפנים את העובדה שאני בהריון ויחד עם ההפנמה הגיעו גם הפחדים והלחצים.
    ברוב הימים אני באמת מאושרת ומבטאת את השמחה שלי בכל צורה אפשרית, אך לפעמים יש ימים שבהם הפחד משתלט. (פרט חשוב שאולי עליי להדגיש הוא את העובדה שאני לא עובדת, כל היום בבית עד שבעלי מגיע ולא עסוקה בדבר אחר שהוא לא ההריון מאחר והיום שלי מעט ריק מתוכן).
    חשוב לי לציין ולהדגיש כי הפחד שלי הוא דווקא מהתקופה שלאחר הלידה (פחד משתק מדיכאון שאחרי לידה).
    לפעמים אני תוהה איך אצליח לתפקד בתור אמא? איך אתנהג לילד שלי? ובגדול אם אצליח להיתחבר אליו ולא להזיק לו בצורה כזאת או אחרת? (הרגשה מעט מוזרה ולא מובנת בהתחשב בעובדה שעד עכשיו הייתי בתחושה עילאית ומאושרת בהריון).
    האם זה נורמלי ותקין? האם אני יכולה לעשות משהו על מנת למנוע את הימים בהם הפחד משתלט?
    מצטערת על ההודעה הארוכה.
    מחכה ומצפה לתשובתך :)
3 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל ברוכה הבאה :-)
    אני קודם כל רוצה להרגיע אותך-פחדים בבסיס שלהם הם דבר טוב שמגן עלינו. הבעיה מתחילה כשהפחדים יוצאים מאיזון ו"משתלטים" לנו על החיים.
    כשעולות התהיות, מזמינה אותך לפרט אותן (בשביל עצמך קודם כל - ואת גם כמובן מוזמנת כאן). איך אצליח לתפקד בתור אמא?- אוקי. בואי דמייני את עצמך קמה בבוקר, עם התינוק, איך את מעבירה איתו את היום, איך את מגיבה כשהוא בוכה, כשהוא רעב וכד'. האם את מתעצבנת, האם את מגיבה בשלווה...נסי לדמיין.
    מאיפה עולה החשד להזיק? האם זה מוכר לך ממקומות אחרים בחיים ? מתנצלת על השאלה - אבל האם אי פעם הזקת לעצמך או ניסית להזיק לעצמך?
    אם התשובה על כך היא חיובית, ממליצה לך בחום לראות איזשהי מסגרת מקצועית בהקשר הזה, על מנת לנסות ולאזן את המצב עד כמה שניתן עד הלידה.
    אני גם שמה לב שיש כאן תגובות מכל הקצוות- מצד אחד את מתארת אופוריה ואושר עילאי, ומצד שני תחושת פחד מלהזיק... תבדקי עם עצמך אם זה גם מוכר (אולי מצבי רוח קיצוניים ?) וגם בזה בהחלט ניתן לטפל בהריון ובראיה קדימה לקראת התינוק החדש
    תראי, אני כאן בכל התייעצות שתרצי לעשות. מזמינה אותך לשתף אם כאן ואם במייל.
    מאחלת לך המשך הריון בריא
    יום מקסים
    יעל
    יעל נרקיס,
    נטורופתית, רפלקסולוגית מטפלת בתטא הילינג ומלווה לידות
    מומחית בליווי הריון ולידה
    [email protected]
    054-6949977
  • היי יעל...
    ראשית תודה על תגובתך אם כי יש לי כמה דברים שחשוב שאגיד.
    אפתח ואומר כי לעולם לא הזקתי לעצמי או חשבתי על זה נהפוך הוא אני בנאדם שמח ומאושר בחלקי מטבעי, היתה לי ילדות מדהימה והיחסים עם בעלי וההורים שלי נפלאים.
    שאני אומרת שאני חוששת להזיק אני מתכוונת לכך שאולי אהיה חסרת סבלנות לפעמים או או לחלופין אם חלילה יהיה דיכאון שאחרי לידה אם תיהיה לו השפעה על הילד.
    שנית אומר כי אני כן סובלת ממצבי רוח משתנים במהלך ההריון אך לא בצורות קיצוניות לפני ההריון חלילה.
    מהיתייעצות שלי אם רופאת המשפחה ובאופן כללי מקריאה באתרים ובפורומים שונים הבנתי שזה נורמלי ואף תקין להרגיש את החששות והפחדים האלה בהריון ראשון אבל כן אדגיש ואומר שאולי תגובתך הצליחה לערער אותי ואפילו להלחיץ אותי :/.
  • אני שמחה שבדכ את מאוזנת רגשית :-)))
    יש הבדל גדול בין להיות חסרת סבלנות לילד לבין להזיק - תסכימי איתי ? כשמישהי אומרת להזיק נדלקות אצלי כמטפלת כמה נורות...והעדפתי לשלול...מקווה שאת מבינה :-)
    בכל מקרה להיות חסרת סבלנות אם מחוסר שינה או אם מתוך הסתגלות למצב החדש זה לגמרי לגמרי טבעי !!! את צודקת :-)
    אז אני רוצה להרגיע אותך במקום הזה... לאחר הלידה המוח מפריש חומרים שגורמים לאמא להתאהב בתינוק שלה והתגובות האלה סביר להניח ישארו בתור חשש מתקופת ההריון... מה שכן, אם את מרגישה כרגע קושי עם התחושה הזו, יש תמצית נהדרת של פרחי באך שנקראת mimulus. את יכולה לקנות בכל בית טבע ולשים 2 טיפות מים בבקבוק ולשתות במהלך היום...
    רוצה לשאול אותך למה את חוששת מדכאון שלאחר לידה ? דכאון כזה צץ בדכ כשיש נטיה לדכאון גם לפני ההריון , כשאין מספיק תמיכה חברתית - משפחתית ליולדת לאחר הלידה וממה שאת מתארת את לא נמצאת במצב הזה...אז מאיפה כן עולה החשש ?
    אל תילחצי ממה שכתבתי - כאמור העדפתי לשלול ..אנחנו לא מכירות ואם כן היית במצב כזה מחובתי להמליץ על איש מקצוע בתחום...
    מקווה שעזרתי :-) ואת כמובן מוזמנת להמשיך ולשאול !!
    יום מקסים
    יעל

יעל נרקיס,
    נטורופתית, רפלקסולוגית מטפלת בתטא הילינג ומלווה לידות
    מומחית בליווי הריון ולידה
    [email protected]
    054-6949977
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה