חלב משפריץ - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות
    אני כשבוע וחצי לאחר הלידה, מניקה ולעיתים שואבת
    החלב ממש נוזל ממני - כשאני מניקה מצד אחד הצד השני ממש נוזל, רפידת ההנקה מתמלאת והכל נוזל עלי...
    בנוסף, החלב משפריץ מהפטמה על הפנים של הקטנה ואני חושבת שהוא נוזל לה בחופשיות מתוך השד לפה וגורם לה לא למצוץ
    מה שקורה זה שהקטנה מפסיקה לינוק מהר מאוד (5-7 דק') ויש לה מלא גזים וגיהוקים.

מה עושים?
4 תגובות
עמוד 1
  • היי, מה שלומכן? איך את מרגישה? ואיך הקטנטונת?

אוקי אז בהתחלה זה מאד טבעי, זרימת החלב המוגברת
    לוקח לגוף סביבות החודש להתאזן ולווסת את עצמו לפי כמות וזמנים שהילדה אוכלת.
    עד אז... גודש, המלאות, טפטופים, כמויות מטורפות... זה נורמלי.
    ממליצה לך לנסות להשען אחורה בזמן ההנקה שהזרם מעט יואט.

שמעתי שיש רפידות חלולות עם מאגר פלסטיק
    שאת מניחה וכל החלב מהצד השני שזורם ומתבזבז, נכנס לתוך ונשמר.
    רעיון טוב לבזבוז הזה... חבל.

מה שכן לעצור המון בזמן הנקה לנשימה וגרעפס
    זה יעזור...

בהצלחה

• ניסיתי גם את זה - הייתי שמה בקבוק ריק שהחלב יטפטף לתוכו - אבל לא תמיד זה ניתן ואני מוצאת את עצמי רטובה ומחליפה חולצות וחזיות כמו לא יודעת מה...
    מה, פשוט להפסיק את ההנקה באמצע לטובת גרעפס?
    היא תתעצבן...
  • תנסי לעשות גרעפס בכל פעם שהזרם הרציני נחלש, או שהיא נחה בין מציצה למציצה
    כל כמה דק' למשל.
    זה תלוי בין כל ילד כן? כי אצלי תהל לא בכתה שעשיתי גרעפסים
    ולה היה רפלוקס, הייתי חייבת לעצור כל כמה זמן.

אגב זה בסדר, שיהוקים וגזים.
    שיהוקים זה כי זה סה"כ ריפלקס של מערכת העיכול לעכל לבד (לוקח זמן להתרגל)
    וגזים זה די אופייני בגיל הזה... כך שלא בטוח שההנקה הרציפה בעייתית.
    נסי נסי נסי, רק ניסויים וטעיות.

• טוב , בתור אלוף משנה בהשפרצות החלב למרחקים
    2 טיפים
    1. להניק כמעט בשכיבה על הגב , ככה יש פחות זרם והשרצות ישירות לתוך עין של יושב בחדר השני
    2. בבית לספוג עם טטרא בציצי השני , רצוי שתמיד יהיה טטרא לידך זמין גם בחוץ ,כי בחוץ מאוד קשה לשלוט על הזרם משפריץ לכל הכיוונים ומה שעשיתי שאם איתי או איתמר בזמנו היו מתנתקים מהציצי בשיא הזרם ,מכסה עם טטרא עד חלוף הזעם ואז מחברת שוב .
    לגבי זמן ההנקה , אצלי הם שיאנים בזמן הנקה תוך 3 דקות על השעון מסימים שני ציצים :) אפשר לרשום אותם בספר הגינס . עכשיו לגבי גראפס וגזים , אז ברגע שתנסי כמעט לשכב יהיה פחות אוויר שיכנס לה , כי היא תוכל לנשום יותר בזמן ההנקה מהאף ולא להשתנק כל שניה . גראפסים מאותה סיבה , וזה משתפר מאוד לקראת גיל חודשיים שלושה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה