ויטמינים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לפני ההריון הייתי לוקחת קומפלקס ויטמינים של רוטס hr. עכשיו אני לוקחת רק חומצה פולית )בנתיים אין צורך בברזל טפו טפו טפו). האם יש קומפלקס ויטמינים שמומלץ לקחת בהריון? ומה עם ויטמין c? תודה
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום Kotik27,
    בהריון מומלץ לקחת קומפלקס ויטמינים שמותאם לנשים הרות. שמו הנפוץ הוא פרנטאל. הוא מכיל מינונים לפי הקצובה המומלצת ויכול לספק תעודת ביטוח לכך שהעובר מקבל את כל מה שזקוק לו.

איילת גוטרמן
    דיאטנית קלינית
  • תודה על המענה. שאלה קטנה לפני שמתחילה עם הפרנטל.
    על האריזה כתוב שבען כל הויטמינים זה מכיל גם תוספת ויטמין A ובטא קורטן.
    הבנתי ששני רכיבים אלה גורמים למומים בעוברים. אם כן למה בכל זאת מכניסים אותם לתערובת?
    והאם אני צריכה להפסיק עם הומצה פולית שאני לוקחת בנפרד (400 מק) כשאתחיל עם הפרנטל?

תודה
  • שלום,
    מינון של מעל 10,000 יחידות ויטמין A נמצא כגורם מומים לעובר. לכן וודאי שבתוסף שלך אין יותר מ5000 יחידות של ויטמין A. בטא קרוטן בטוח לשימוש.
    לגבי החומצה הפולית -את יכולה לקחת אותה במסגרת הפראנטל המכיל כ400 מק"ג חומצה פולית.

איילת גוטרמן
    דיאטנית קלינית
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה