התייעצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יונתן המתוק שלי הוא ילד מאוד חברותי! הוא לא מתבייש מאף אחד, אין לו בעיה לדבר עם אף אחד. אם יראה ילד מהכיתה שלו בצד השני של הכביש יצעק לו וינופף לו עם חיוך.

כשבאים אליו חברים או שהוא הולך אל חברים (זה קורה פעם בשבוע - שבועיים) הם משחקים מאוד יפה.

א-ב-ל לפי המורה שלו והמדריך בצהרון הוא הרבה פעמים מעדיף לשחק לבד. זה לא מפריע ליונתן, אבל לטענת המדריך שלו זה הזמן לחזק את הכישורים החברתיים.

אני לא בטוחה כמה מפריע לי שהוא מעדיף לפעמים לשחק לבד. האם עלי עכשיו להשקיע extra מאמץ כדי שהוא ישחק עם ילדים אחרים בהפסקות?
    מה אתן חושבות?
    ואם כן - איך אפשר לעשות את זה?

יעל, אמא של יונתן ואיתמר
10 תגובות
עמוד 1
  • גם שקד אוהבת הרבה פעמים לשחק בהפסקות לבד, והיא בהחלט סופר חברותית, מתחברת בקלות וכו'
    דווקא המורה שלה אמרה שלפעמים ילדים אוהבים לשחק לב, וכל עוד בנסיבות אחרות היא כן משחקת עם חברות ומצליחה לתקשר טוב, אז לא להתרגש

אלי, תן בי את השלווה
    לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם
    האומץ לשנות את אשר ביכולתי
    והתבונה להבחין בין השניים

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

אדם הוא מעט ממה שנולד עימו, והרבה ממה שהוא עושה מעצמו. (אלכסנדר בל)
    לעולם לא מאוחר מדי להיות מי שיכולת להיות. (ג'ורג' אליוט)

• לא יודעת , דווקא אצלי בני לא הכי חברתי - לפחות היה , הרי עד עכשיו הוא גם היה לבד - התופסת בדמות האח רק בדרך . אבל לפי מה שאמרו לי ביום הורים בחור פורח בבית ספר וצהרון . יש לו המון חברים בבית ספר . למרות גם הוא בכייף יכול לשחק לבד .
    http://www.holdthatpic.com/
  • אם את רואה שהוא חברתי והיכולות החברתיות שלו טובות, אני לא הייתי דואגת.
    לפעמים הם צריכים לנוח קצת מהעומס של הבית ספר ולהיות קצת עם עצמם בהפסקות.
    גם לדעת לשחק לבד זו מיומנות שצריך לרכוש, במיוחד שבבית הוא בעצם לא היה לבד מגיל שלוש.

• אני קוראת את מה שכתבת וזה בדיוק הבן שלי!
    אני בכלל לא דואגת, יש להם עולם פנימי מאוד עשיר ולכן הם כנראה נהנים לשחק לבד
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• אני מבינה שענייני בכורים?
    גם אנחנו קיבלנו פידבק דומה אבל הפוך באסיפת הורים האחרונה- אצלנו הוא משחק עם כולם כדורגל בהפסקות או ענייני סופר גול אבל- בכיתה מעדיף לעבוד לבד גם כשהמשימה קבוצתית.
    גם הוא כמו שאת אומרת- אין לו בעיית כישורים חברתיים, תמיד ימצא את עצמו בסיטואציות משפחתיות (עם בני דודים ז"א) או עם ילדים של חברים שלנו וכו וכו.

מצד שני- יש נקודה שכן מציקה לי, ומעניין אותי לדעת אם היא גם אצלך:
    הוא לא מזמין וגם לא כל כך מוזמן לילדים אחרים הביתה. אין לו חבר'ה- קבוצה קרובה יותר שאיתה הוא מעדיף להפגש. האם ליונתן יש?
    שלי הגיע מעיר אחרת ללא ילדים מוכרים מהגן, אך כאישהו מקום כבר ציפיתי שחברתית הוא ימצא לעצמו קבוצה מועדפת עד עכשיו. האם הציפיות שלי במקום?
    את שואלת אם את צריכה להתאמץ אקסטרה- ואני שואלת: כשאת אומרת להתאמץ אקסטרה- האם את מתכוונת להרים בעצמך טלפון לאמא אחרת ולהזמין? או לבקש מהילד שלך להזמין בעצמו מישהו שבא לו- אך להתעקש על גילוי היוזמה? באיזשהו מקום אני תוהה עד מתי זה התפקיד שלנו בכלל? האם הם לא מספיק גדולים כדי לצפות מהם לעשות את זה ללא התיווך שלנו ותפקידנו הוא רק לדרבן אותם לעשות את זה לבד?
    זה לא נאמר בביקורת.. אלא בשיתוף. בעצמי לא ברורה לי התשובה לשאלה הזו.
  • אני אגיד לך מה בכל זאת אני עושה:
    אני הוצאתי אותו מחוג אחד שהוא לא מוצלח במיוחד לטעמי כדי לפנות לו זמן.
    אי אפשר לצפות מילד בן 7 אוטוטו, שנמצא במסגרת עד 4 בכל יום ו3 פעמים בשבוע גם בחוג לרצות להפגש עם חברים בבית. זה טו מאץ'.
    הוא ילך רק יום בשבוע אחד לחוג ובשאר הזמן יהיה בבית בצהרים. אולי כך הוא בכלל ירצה להזמין או להפגש עם חברים... לי זה יותר חשוב כרגע מעוד חוג.
    אולי שווה לראות איזה סוג של משחקים הוא מעדיף לשחק לבד? ובאילו משחקים הוא ישמח לשלב עוד חבר? או את אח שלו? ולפי זה לכוון
    מסתבר שיש לי הרבה מה להגיד על ההודעה הזו שלך

• גם אופק דין כזה.... בהפסקות הוא הרבה פעמים לבד

אני חושבת שאצלנו זה קצת קשור להסתגלות למסגרת החדשה ששונה מאוד מהגן. החצר (שאין בה כלום) פחות מעניינת אותו מאשר הספרים למשל....

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• אני חושבת שגם לדעת לשחק לבד זה חשוב.
    הם יושבים בכיתה 27-35 תלמידים בכיתה עם המון רעש רקע (גם דפדוף ב28 ספרים בו זמנית הוא רעש רקע) וצריך לגייס הרבה משאבים כדי להתרכז ובמשחק לבד יש לפעמים פורקן מכך שאפשר להתרכז רק בעצמי בלי לשמוע או להרגיש את כל העומס החושי הזה.
    אם כך טוב לו ונעים לו ונכון לו אין צורך להכניס אותו לתוך המיסגרות הרצויות במיסגרות.

אני חושבת שחשוב מאוד שילד ידע למצוא לעצמו את הדרך הנכונה עבורו.
    ונראה שהוא מצא את דרכו וזה הנכון לו כרגע, אולי בעוד חודשיים יהיה נכון לו משהו אחר ואז הוא ימצא לעצמו דרך שונה.....

• את מכירה אותו הכי טוב.
    המדריך רואה אותו בשעות מסוימות בלבד.

אם הוא כפי שציינת הייתי דווקא שמחה לדעת שגם לבד הוא יודע לשחק. זה מעיד על עצמאות ואולי גם ביטחון עצמי.
    זה ילד שיודע לשלב בין חברים לבין הזמן שלו עם עצמו.
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אני חושבת שיש כזה קטע בגיל הזה- כמו טיפת חלב, אם הילד לא מתאים לשטנץ מסוים המורות בלחץ.
    אם את לא מודאגת- אז אין בעיה לדעתי. גם אצלי אמילי מאוד חברותית וגם עצמאית וסגורה לעיתים.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה