חמישי שמח! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי איילת
    אני בסוף שבוע שבע. כל חיי אני אוכלת מאוד מסודר (תכנית לאורח חיים בריא), 6 ארוחות, כל אבות המזון אך מאז שנכנסתי להריון השתבש לי כל חוש הטעם, יש לי בחילות כמעט במשך כל היום כל יום, יש לי עצירויות, רוב המאכלים שנהגתי לאכול מגעילים אותי. אני לא שותה מספיק מים ובגלל שאני רק בתחילת ההריון אני תוהה עד כמה אני פוגעת בעובר שלי? אני מנסה להתנחם שלאחר שאעבור את השליש הראשון אחזור לעצמי ולשגרת האוכל הבריאה שלי.
    אשמח לעצות, תודה :)
2 תגובות
עמוד 1
  • אני יכולה לתת לך כמה עצות שעזרו לי בתחילת ההריון
    מים קרים בלגימות קטנות או אם קשה לך מים אז עכשיו בחורף זה זמן טוב לחליטות.
    6 ארוחות קטנות במהלך היום זה ממש עוזר אבל אם קשה אז לפחות 3 ארוחות קטנות במהלך היום.
    לי היה ממש קשה לאכול בשרי אז התעקשתי עם עצמי לאכול ביצה על כל צורותיה. אחת ליום.
    צנימים, קרקרים, פריכיות, לחמית וכל אלו - מתעכלים ממש בקלות
    פירה ואורז - אלו היו הפחמימות שלי. בלי שמן.
    ירקות. המון ירקות כל היום מלאים בלימון ומלח עם שמן זית...
    ופירות - גם מתעכל בקלות. תפוח ירוק משביע ומלא ויטמינים
    ככה חייתי במשך כמעט 5 חודשים והבייבי שלי אמנם עדין בבטן אבל גדלה יפה מאוד
    שיהיה לך בהצלחה

• את נמצאת כרגע בשבוע שעדיין לא רואים כל כך שאת בהריון אבל את מרגישה אותו טוב מאוד:) כל השינויים של הטעמים/בחילות/עצירויות מתרחשות בגלל העלייה בהורמוני ההריון. מערכת העיכול עובדת יותר לאט ולכן יש עצירויות, חוש הריח שלך מתחדד ולכן את יותר רגישה לטעמים. אני אתן לך כמה טיפים :
    1. מבחינת העצירות- תקפידי על אכילת פירות וירקות חיים או מבושלים/מרק ירקות.
    - תאכלי דגנים מלאים כמו לחם מלא/פסטה מלאה/קטניות
    - תצאי להליכות שעוזרות לתנועתיות של המעיים
    - שתיית מים,סודה,תה,מרק
    2. מבחינת הבחילות- תמשיכי להקפיד על אכילת ארוחות קטנות כל שעתיים-שלוש כדי לשמור על רמת סוכר יציבה שמפחיתה בחילות
    - פחמימות יבשות בד"כ נסבלות יותר-קרקרים/צנימים/פתי בר.
    - שתייה מספקת גם מפחיתה תחושת בחילה
    - את יכולה לנסות להוסיף ג'ינג'ר לתה או ג'ינג'ר מסוכר (תרופת סבתא)

אלו המלצות כלליות. יכול להיות שייעוץ אישי מאוד יעזור לך לעבור את התקופה הלא נעימה הזו.בכל מקרה,כמו שכתבת, לרוב תחושת הבחילה והעצירות עוברות בשליש השני. כל עוד את לא סובלת מהקאות מרובות ואת אוכלת כמה שאת יכולה אין לך מה לדאוג מפגיעה בעבר.

תרגישי טוב!

איילת גוטרמן
    דיאטנית קלינית
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה