אחרי שתי הפלות רצופות, היתכן הריון תקין? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    שמי דנה, בת 35, אמא לפעוטה בת שנתיים.
    את בתי ילדתי בשבוע 38+5, בלידת ואקום ולאחר כחודש וחצי עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת שארית שיליה.

לפני כחמישה חודשים עברתי גרידה לאחר שהעובר לא התפתח משבוע 9.
    לפני יומיים חוויתי הפלה טבעית בעקבות דימומים בלתי פוסקים עד "נשירה גושית" במקלחת, שאין לי ספק כי מדובר בשק ההריון.
    צפויה לי בדיקה ביום רביעי הקרוב. באופן טבעי החששות גדולים -
    האם אוכל להכנס להריון תקין לאחר שתי הפלות רצופות? האם ייתכן ואצטרך "עזרה"? במידה וכן, איזה סוג של עזרה ומה רמת המורכבות שלה?
    במידה וניתן להכנס להריון טבעי, מתי היית ממליץ לעשות כן?

סליחה על "מטר" השאלות, אודה לתשובותיך המקצועיות.
    דנה
5 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. נדרש ברור של מה שקרוי הפלות חוזרות, הכוללות בעיקר בדיקות דם שונות ולעיתים
    עוד בדיקת היסטרוסקופיה
    2. הקושי שלך הוא לא הלכנס להריון אלא לשמור עליו -
    העזרה תהיה אולי בתמיכה בתחילת ההריון על ידי כדורים/נרות/זריקות (אחד מהם)
    ועזרה נוספת שתהיה תלויה בבדיקות שתעשי
    3. אין בעיה לנסות שוב להרות, היתי משלים את הברור קודם לכן

ד"ר הדר

• תודה על המענה המהיר.
    האם זה אומר שיכולתי להגן על ההריון האחרון אלו קיבלתי את הכדורים ו/או זריקות?
    איזה סוג של טיפול נדרש בתחילת ההריון ואיזה בהמשכו?
  • שלום רב

זו ספקולציה וניחוש לגבי השמירה על ההריון הקודם - יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.
    הטיפול התומך מבוסס על פרוגסטרון, שיכול להנתתן בצורת נרות/זריקות לכל רופא העדפות שלו, ובוודאי שזה לא להחלטה דרך הפורום.

ד"ר הדר

• שלום רב,

היום התבשרתי כי על אף שעברתי הפלה טבעית (לפני כשבוע וחצי) נמצא תוכן בחלל הרחם ועל כן אצטרך לעשות מחר גרידה.האם היית ממליץ על שימוש בציטוטק במקום גרידה?

כמו כן, הרופאה שלי ציינה כי בקופת חולים לא אישרו את הבדיקות ומטילה ספק בממצאים שלהן בכל מקרה (שכן הצעתי לעשות זאת באופן פרטי).
    לדעתה, צריך להוריד הילוך בחיים ולאחר שאקבל מחזור אחד לנסות שוב.
    גם אם אדמם שוב בהריון הבא, לא חושבת שצריך לתת כלום (גם לא פרוגסטרון מכיוון שלא הוכח כתרופה המקנה פתרון לתופעת הפלות חוזרות).

אשמח לשמוע את דעתך לדברים האמורים.
    תודה רבה,

דנה
  • שלום רב

1. הייתי ממליץ על גרידה
    2. צריך היסטוריה רפואית יותר מפורטת, בדיקות דם ועוד
    - זה משהו שיש לשקול, אך איני יכול לתת חוו"ד מלאה/מפורטת דרך הפורום
    ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה