האם זה נכון ? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • האם זה נכון שארבעים יום הראשונים של ההריון חשוב לאכול דגים ?? או שזה סתם אמונה טפלה ??
5 תגובות
עמוד 1
  • בחיים לא שמעתי על צורך לאכול משהו ספציפי בתחילת ההריון.
    חשוב לאכול דגים בהריון, אבל לא יותר מ 3 מנות בשבוע
    יש בזה המון אומגה 3 ו-ויטמינים הנחוצים לנו בזמן רגיל, שלא נדבר על זמן ההריון

מה שכן חשוב בתחילת ההריון זה חומצה פולית
  • היי ליהוש,
    חשוב לאכול דגים במהלך כל ההריון ולא רק ב40 הימים הראשונים, הדגים הם חלק מהתזונה המאוזנת שצריך לאכול בהריון. הדגים חשובים לאספקת אומגה 3, שחשובה להתפתחות המוח והראייה אצל העובר. חשוב לי רק להדגיש שמומלץ להגביל את צריכת הדגים ל340 גרם בשבוע (בערך 3 קופסאות טונה).

איילת גוטרמן
    דיאטנית קלינית
  • וואו, באמת רק שלוש קופסאות טונה? לא ידעתי... מה הסיבה?

• ממה שנאמר לי בעיקר בגלל הכספית שהם מכילים.
    גם לי המליצו על טונה בגלל האומגה, אבל לא יכולתי לסבול את הריח, אפילו לא בתוסף אז לקחתי את הצמחונית של סופהרב (שמן זרעי צ'יה) במקום הרגילה.
    בכל אופן, דגים ואומגה 3 זה מומלץ אבל לא חובה. לעומת זאת חומצה פולית זה חובה. הגינקולוג שלי ממליץ 3 חודשים לפני ההריון ולהמשיך עד תום הטרימסטר הראשון.
  • כמעט כל הדגים מכילים עקבות של כספית,מתכת שמצויה באופן טבעי בסביבה ומגיעה למים. יש סוגים שכדאי להימנע מהם לחלוטין עקב כך, כי הכספית עלולה להזיק לעובר אך אלה דגים לא נפוצים בישראל. משאר הדגים ובינהם הטונה כדאי להגביל את הצריכה ל 340 גרם בשבוע. בדגים יש אומגה 3 שחשובה להתפתחות המוח והראייה אצל העובר לכן מומלץ לאכול את הכמות המומלצת לשבוע של הדגים או לחלופין לקחת תוסף של אומגה 3.

איילת גוטרמן
    דיאטנית קלינית
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה