תוצאות שקיפות עורפית+בדיקות דם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לרופאים,
    היום קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם של שקיפות עורפית ראשונה שביצעתי בקופת חולים.
    לאחר שיחה עם רופא הנשים בעקבות הבדיקה הראשונה רצתי לבדיקת שקיפות פרטית נוספת ואחריה בדיקת דם נוספת. הרופא הפרטי הרגיעה אותי שתוצאת השקיפות (2.3 מ"מ) אכן גבוהה אבל עדיין בטווח הנורמה וכל שאר הבדיקה תקינה ולא נצפו מומים ועצם האף הודגמה. לדעתו אין מה לרוץ לסיסי שלייה או ליעוץ גנטי אם אני עושה את הבדיקות: סקירה מקדמת ומי שפיר. אמר שלהרגעה ניתן לעשות את בדיקת הדם verify, אבל לקחת בחשבון שהעלות גבוהה.
    אני בת 40. הריון שני , שבע שנים לאחר הראשון שהיה תקין.
    באולטראסאונד בשתי הבדיקות NT=2.3
    ה- CRL שנמדד בבדיקה הראשונה היה 56 מ"מ ובבדיקה השניה יצא 64 מ"מ
    תוצאות בדיקות הדם שבוצעה לאחר השקיפות הראשונה:
    PAPP-A : (1279.5 mU/l) 0.81 MoM
    FREE B-HCG: (26.2 ng/mL) 0.72 MoM
    N.T. : 2.3 mm 2.23 MoM
    תסמונת דאון:
    סיכון סטטיסטי לפי גיל בלבד: 1:95
    סיכון לפי גיל ותוצאות הבדיקות: 1:20
    טריזומיה 18:
    סיכון לפי גיל ותוצאות הבדיקות: 1:1000
    ערכים אלו נראים תקינים, אבל הסיכון ירד מאוד בשילוב עם הגיל ולא ברור לי מדוע.
    בשבוע הבא יש לי סקירת מערכות ושבועיים אחרי כן מי שפיר.
    האם עלי לרוץ לייעוץ גנטי או סיסיי שליה בדחיפות? הבנתי שניתן לבצע סיסי שלייה עד סוף שבוע 13 ואני היום מתחילה שבוע 14.
    מה יתן יעוץ גנטי?
    האם להיות רגועה לפי עצת הרופא הפרטי ולהמשיך עם הבדיקות: סקירה מקדמת ומי שפיר במועדן?
    תודה מראש.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

בדיקת השקיפות העורפית היא בדיקת סקר.
    העובר שלך נמצא בסיכון גבוה לתסמונת דאון. לכן יש צורך לשלול תסמונת דאון.
    האפשרויות העומדות על הפרק:
    1. סיסי שליה - אם את בשבוע 14 כבר שבוע גבולי לא בכל מקום יסכימו לעשות
    2. מי שפיר כמתוכנן. יש סיכון להפלה של חצי אחוז
    3. בדיקת דם (יש כל מיני חברות) - בדיקה לא פולשנית, אומנם לא מאה אחוז, אבל הסיכוי שתפספס תסמונת דאון מאוד נמוכה. החסרון הוא המחיר. במידה וחיובית, מומלץ לבצע דיקור מי שפיר, אבל במקרה זה הסיכון שמי שפיר יראה תוצאה אחרת מאוד נמוך ולכן השיקול של הפלה כתוצאה מהפעולה זניח יותר.

בהצלחה!!
    ד"ר דוד דנון

מומחה למיילדות וגינקולוגיה. רופא בכיר ביחידת האולטרה-סאונד, בית חולים לנשים ע"ש הלן שניידר, קמפוס בלינסון, מרכז רפואי רבין
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה