חייבת לשתף ולשפוך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אין לי נטיה להתלונן אבל בזמן האחרון אני עמוסה ......
    נדב - נהיה ככ אלים וחצוף אני גבר ממש אובדת עצות
14 תגובות
עמוד 1
  • לא מזמן ראיתי בסופר נני שבמקום לשים אותו בחדר, האמא עצמה הלכה לחדר וסגרה את הדלת. הילד נשאר בחוץ אובד עצות ומשועמם. ובסוף הבין את המסר. אולי כדאי לך לנסות?
    בנוסף, אני אישית פשוט מוציאה החוצה, לפעמים אפילו מרימה פיזית ומוציאה, ואז הם בוכים בחוץ ואני מכניסה רק אם הם מבקשים סליחה ומבטיחים להתנהג יפה. אם הם ממשיכים, אז שוב פעם, אותו דבר, מוציאה החוצה, וכו'.
    דבר נוסף שהתחלתי בחופש הגדול וממשיכה עד היום לאור ההצלחה-
    אני קונה כמה וכמה חבילות של סופרגול וזיבלונים (או כל דבר אחר שבאופנה), שמה בשקית על מדף גבוה בחדר שלי, הרעיון הוא שיהיה במקום לא נגיש אבל שהם רואים אותו. בכל יום שישי הם מקבלים מתוך השקית משהו, אבל רק בתנאי שבמשך השבוע התנהגו יפה. לפעמים זה הדבר היחיד שמפסיק את המריבות ביניהם- אני מודיעה שאם הם לא מפסיקים לא תהיה הפתעה ביום שישי- וישר כל הבית נכנס לשקט.
    אני חושבת שאולי כדאי לך לנסות....
  • שולחת לך
  • לשחר יש תקופות כאלה. ויש תקופות שהוא הממי הלאומי.
    אני חושבת ששיטת החיזקים החיוביים וההתעלמות מהשלילי תעבוד כאן. בנוסף, יחס אישי איפה שאפשר. אולי תצאו לדייט שניכם? זה ממש מרענן
  • כמו שפיתוח אמרה להיכנס לחדר לבד זה להשאיר את האחים שלו עם אריה בתוך כלוב
  • קודם כול אני חושבת שלפעמים בכורים יש לי מעין רגשות אחרים...הם מרגישים השולטים.הם מרגישים הבכורים והם עברו את הכי הרבה ניסיונות מוצלחים יותר ופחות שההורים ניסו עליהם........
    לפעמים הם גם מקבלים את הכי פחות תשומת לב.......
    אהמממ אולי מציק לו משהו.????בגן????
    אני חושבת שילד שהוא עצבני זה לא סתם...יש סיבה לכול דבר......
  • הוא צריך להבין שהוא מפסיד מההתנהגות שלו.

אחרים יקבלו הפתעות ופינוקים - והוא לא.

אני הייתי נכנסת עם הילדים האחרים לחדר ומשאירה אותו בחוץ לבד
    פייס: ortal_hori

• ושאנחנו לבד עם 3 קטנים - צריך למצוא פתרונות יעילים....
    פייס: ortal_hori

• אולי משהוא מציק לו? אולי בגן או בבית? - קודם כל הייתי מנהלת איתו שיחה על זה.
    השיטה שאני נוהגת בה בבית (הגדול שלי לא נוהג באלימות פיזית אבל הוא (היה בעבר היום כמעט ולא) די עקשן וסרבן לכל דבר וגם צועק - בעקבות השיטה יש אינסידנטים מאוד מעטים של צרחות וסרבנות עיקשת):
    1. להכין בריסטול על המקרר עם "חוקי הבית" החשובים (לנו יש 4 חוקים: 1. להשתמש במילים ולדבר, 2. להתנהג בדרך ארץ וכבוד לזולת, 3. אין להשתמש באלימות פיזית או מילולית 4. אין לצעוק או לצרוח)

2. להכין על דף נייר תמונה של רמזור ולצבוע את העיגולים "אדום", "צהוב" "ירוק". להכין תמונה קטנה של הילד שניתן לתלות בתוך העיגולים. תמונת הילד תהיה תלויה תחילה על העיגול ה"ירוק" שמסמן שהוא מתנהג נפלא. במידה והילד עובר על אחד מחוקי הבית הוא עובר לצבע הצהוב - מעבירים את התמונה ומדביקים אותה על צהוב - המשמעות היא "חשוב ותכנן" - מסבירים לילד שהוא עובר על חוקי הבית כי הוא עשה א' ב' ג' וכעת הוא צריך לחשוב איך להתנהג - אפילו הייתי נותנת לו אופציה אולי תיקח משחק אחר או אולי תשטוף פנים וכו' אם הוא ממשיך בהתנהגות הרעה שמים את תמונת הילד על העיגול האדום - משמעותו "עצור" הילד צריך לעצור את מה שהוא עושה וללכת למקום שנקבע על ידכם מראש לפסק זמן (אם הוא קם פשוט להחזיר אותו כל פעם חזרה עד שיבין) אם מדובר בהתנהגות אלימה ניתן גם להוסיף למשל הפחתה בשעות מחשב או טלוויזיה.

3. המון חיזוקים חיוביים.

היום מספיק שאני אומרת לבן שלי שההתנהגות שלו לא "ירוקה" אלא מתאימה לצהוב או ירוק הוא מייד מתיישר - הוא כל הזמן על הירוק עכשיו
    הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
    "I see your ture colors shining through
    I see your true colors and that's why I love you
    So don't be afraid to let them show
    Your true colors are beautiful like a rainbow"
    (מילים מתוך השיר true colors של Cyndi Lauper )

• גלוש - המון המון
  • הבנות הציעו פתרונות

]

• גלי
    גם אצלנו יש שלישית גברברים תוססת
    מסכימה עם ענבר שהחוק היחיד הוא שאין חוקים- ואצל כל אחת עובד משהו אחר.
    אנחנו רק יכולות לשתף אותך במה שאנחנו עושות ואת תבחרי מתוך זה את מה שמתאים לך.
    אני פחות בעניין של המתנות/פרסים/מדבקות האמת..
    אני גם לא רואה איך הרחקה של ילד תעזור במקרים כאלו שמדובר בתקופות של עצבים לאורך זמן ולא ביציאה חד פעמית.
    מה? תרחיקי אותו כל היום? לא מספיק שהוא מרגיש רע ולכן מרביץ הוא גם צריך להרגיש דחוי?
    אני מאמינה גדולה במגע, האם ניסית? הייתי מציעה בתור האמא אחרי המקלחת לשני הבנים לעשות מסג' אחד לשני- לעבוד על מגע נעים בינם, להראות לו שהוא אח גדול ושיש לו את היכולת להעניק לאח שלו מגע נעים (אפשר להתחיל מטיזר עם קרם- לתת להם לידיים להריח- קרם של אמא) , אם תצליחי להפיק חוויה אחת כזו חיובית בכל פעם שתזהי את הבעיטה מתקרבת תוכלי לשלוף את זה ולהזכיר לו כמה נעים הוא עשה לאח שלו...
  • את כתבת את זה?? כי נראה לי שזו אני...

כבר אמרתי לחצי אתמול - משהו עובר על הגדול שלי.
    נהיה חצוף, חסר גבולות, שום דבר לא מזיז לו... אין שום דבר שמרתיע אותו..
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• ראשית תודה על העצות והתמיכה -אוהבת אתכן
    מנחם לדעת שלא רק אצלנו זה קורה ...
    ענבר - תודה ! טוב לדעת שזה לא רק בבית של ״בנים״
    פיתוש- מכת בכורות ???
  • הבנות נתנו לך עצות מדהימות
    אני רק יכולה לומר שאת אמא מקסימה וטובה ולשלוח לך המון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה