-
מאמי הוא פיצי
רק בגיל שלושה חודשים את תראי שינוי
תנסי להשכיב על הבטן כמה שיותר
תעשי לו תרגילי חימום שמקלים - כיפוף הברכיים לכיוון הבטן
להקפיץ את הטוסיק
תיפוף על בית החזה
תשבי לידו ותנסי לעניין אותו במשהו
כל פעם קצת...
את יכולה לנסות לגלגל אותו על כדור פיזיו ולשיר לו
״קדימה מה מה..אחורה רה רה..הצידה דה דה ..הצידה דה דה
וסיבוב..ושוב סיבוב..״
את יכולה גם לקפוץ איתו ולשיר לו
לאט לאט הם עדיין ממש ממש קטנים בגיל הזה
והוא זקוק הכי הכי אלייך ולמגע שלך
חיבוק
-
אני מבינה לפי הסרגל שלך שהוא רק בן חודש.
הוא מאוד קטן עדיין, הוא לא אמור להיות מרוכז במשחק לאורך זמן בגילו הצעיר.
תנסי אולי לשים אותו בעגלה ולצאת החוצה לטייל, בחוץ הם בדרך כלל הרבה יותר רגועים. גם אמבטיה באמצע היום יכולה לעזור.
-
כמו שאמרו לך.. זה עוד לא הגיל. מה עם עיסוי תינוקות? שלבי חמש דקןת עיסוי לפני אמבטיה בגיל בזה פעילות זה טיול בעגלה. על אמא במנשא. עיסוי. אמבטיה. שיר על הברכיים של אמא. גילגול כדור רך על הגוף..זהו פחות או יותר. והרבה חיבוקים ונישוקים שלך.
סבלנות.. וחפשי תמיכה ועזרה. גם סיבוב של עשר דקות בחוץ יאוורר אותך
-
ועוד המלצה חמה- תעיפי את הטרמפולינה, היא גם לא בריאה לגב ואם היא מנגנת או מחליפה אורות אז גם גורמת להצפת גירויים ויזואליים ושמיעתיים, מכאן כל הבכי וחוסר שקט. טרמפולינה בעיניי טובה לדבר אחד- הושבה לפרקי זמן קצרים בשלב הטעימות כשהתינוק עדיין לא יושב עצמאי. גם שימי לב שכשאת משכיבה אותו על השטיח פעילות או באוניברסיטה שלא יהיו יותר מדי גירויים, משטח חלק עם צעצוע אחד.בגיל חודשיים תינוקות זקוקים למגע, עירסול, שינה טובה והשכבה על הבטן ועל הצדדים ועידוד הושטת ידיים באוניברסיטה בהדרגה לפי יכולתו של תינוק.
-
קשה לך.
המצוקה שלך מאוד מאוד מורגשת.
אם רק היית יכולה לבקש עזרה ממישהו/מישהי קרובים או מדף הפייסבוק "תעבירי את זה הלאה" או אפילו לדבר עם אחות טיפת חלב יש מצב שזה היה מקל עלייך מאוד.
לכאן את ניכנסת פעם בכמה ימים, פורקת את הלב ונעלמת שוב.
הייתי באמת שמחה לשמוע שאת מנסה לעזור לשניכם.
הוא פיצי. הוא זקוק לך, הוא זקוק לקירבתך, הוא זקוק שכל צרכיו ימולאו במיידי, הוא עדיין לא מסוגל לשחק עם עצמו.....
מקווה שתצליחי להביא עצמך לידי בקשת עזרה.
-
קוראת את התגובות ומיישמת מאמהות מנוסות יותר.
ויתרתי כמעט לגמרי על הטרמפולינה ומערסלת אותו עליי
שרה, מלטפת...שמתי אותו בשטיח פעילות ויושבת לידו
שמתי אותו על הבטן כדי לחזק לו את הכתפיים ובוכה מתסכול
שלא מצליח להרים את עצמו...יש דרך לעזור לו להתגבר על הקושי?
טיול בעגלה עושה לו כמעט כל יום שאני יוצאת להליכה..
Linbar אני די קוראת פה ולא מגיבה ועדיין מבקשת עצה, יותר פעילה
בפורום תמיכה הדדית...
-
שוב, הוא לא אמור בגילו הצעיר לבצע תרגילי חיזוק כתפיים לזמן ממושך, אין תינוק בעולם שאוהב את התנוחה הזאת. אני אישית זוכרת שבטיפת חלב המליצו לי לשים אותו ככה (זה זכור לי כהמלצה בלבד לזמן קצר ביותר) ולמרות ההמלצה, לא ממש יישמתי לעיתים קרובות, ובכל זאת- יש לי ילד בן שש אתלטי וחזק. אני לא חושבת שיש טעם לגרום לו לבכי ותסכול, ולך לקושי. לא צריך להגזים, צריך כל דבר במידה.
חוצמזה, אני חושבת שאת צריכה להתנתק מהגישה של "מה צריך" ומה "חשוב לעשות", ולהתמקד ב"מה מתאים לתינוק שלי", "למה הוא כן מגיב בצורה טובה ולאיזה דברים פחות", "מה עושה לי ולו טוב".
ממליצה להתחיל להנות, ולא לנסות "לקדם" אותו.
בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
היי מאמי
פייס: ortal_hori
-
לבקש עצה ולשפוך את הלב זה מעולה, כל אחד ובעיקר כל אחת חייבת מקום כזה, פשוט כשיושבים ועונים וטורחים נעים מידי פעם לראות פידבק
-
נשמע לי כמו תינוק "סטנדרטי"
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
דווקא לי המליצו הזמנו כן להקפיד על שכיבה יל הבטן וחיזוק חגורת הכתפיים . בני לא סבל את זה את האמת אז הקפדנו שמטח יהיה יהיה כמה שיותר קשה וגם המליצו לשים מגבת גדולה נגולגלת מתחת לבית השחי או שבחלק מ"אוניברסיטות " יש מין כרית כזאת - חצי "נחש"
http://www.holdthatpic.com/
-
ברור שאני רואה שהוא סובל מהתנוחה על הבטן ושמה טותו לפרק קצר ולא יותר מפעמיים ביום
כי למה שיתענה הקטן?
יוצאת דווקא המון היום נשארתי בהית מבחירה כי באמת שהייתי עייפה...אבל מה?
לא נחתי בכלל..חחחחחחח
בקיצור, בנות באמת תודה על ההצעות, אני מיישמת הכל והבכי באמת די נפסק...
אבל מצד שני מערסלת אותו הרבה...טוב הגזמתי, לא נפסק לגמרי אבל לא בוכה
ואני מתחרפנת כבר, הוא עדיין תינוק...חחחח
-
את מאוד מבולבלת
-
מצטרפת להמלצה להנקה.
בנוסף - מנשא בד כלשהו גם יפנה לך את הידיים וגם יגרום לו לתחושת הקרבה שהוא כ"כ זקוק לה בגיל הזה. הוא בוכה כי הוא מחפש אותך. העולם זר לו.
זה בסדר להשכיב על הבטן. כשהוא בוכה תרימי. תזרמי איתו. תזכרי שאולי בספרים כתוב הרבה דברים אבל הבן שלך לא יודע לקרא ספרים