Mri בעקבות cmv - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום, נדבקתי ב-cmv בשליש השני. ביצעתי כבר 2 סקירות מכוונות מוח שיצאו תקינות והיום
    ביצעתי mri לבקשת הרופא המטפל.
    בממצאים רשום בין השאר: חדרי מוח וחלליו קטנים מאוד בקושי נמדדים במדידות של - מימין 3 מ״מ משמאל 3 מ״מ בגובה הארטיום.
    רושם לשינוי אות היפראנטנסים בT2, מעט יותר מודגשים מהרגיל במײַוחד באיסורים טמפורלים אך אינני רואה ציסטות ברורות.
    ללא הרחבה של החדר שלישי או הרביעי.
    ללא סטיית קו האמצע.
    סולקציה סימטרית ומתאימה לגיל ההריון ללא הטרוטופיות.
    לציין כי ישנו קבום בפטום פלוצידום מודגש מהרגיל, המשכי עם קבום וורגה אשר רוחב פרסיי סטנלי המגיע לרוחב 9 מ״מ אך שאר מבנה קו האמצע שמורים כולל עצבי ראייה, עלי הקבום של ההפופיזה.
    הדגשה של חללי הנוזל האקסטראקסיאלים. לקורלציה עם הקפי ראש אם הם יותר גדולים מהרגיל.
    פוסה אחריות אינה מורחבת וכן פיסורה ראשונית תקינים. הורמיס במבנה תקין. פונס, גזע המוח ומעבר קרניו-צרב קבילי תקינים. ללא עדות להסתיידויות ברורות או דמם מוחי או הפרעה רסטריקטיבית.
    לסיכום: mri מח בטווח תקין למעט הדגשת חללי הנוזל. קבום מעט יותר בולט מהרגיל. אות t2 היפראנטנסי בולט באיזורים סבקורטבילים. להמשך מעסק נוירוסנוגרפי הדוק ודיון משותף.

יצא קצת ארוך אך העתקתי כל מה שהיא רשמה.
    האם הבדיקה תקינה? או שיש מקום לדאגה? כמובן שאלך שוב לרופא אך בינתיים רציתי לדעת אם הממצאים הם בטווח הנורמלי גם מה שנמצא לכאורה קצת חריג.
    תודה וסליחה על האורך..
4 תגובות
עמוד 1
  • מוסיפה שזהו הריון ראשון לאחר טיפולים, בת 28 ונמצאת כרגע בשבוע ה-33 להריון.

תודה
  • שלום רב

הבדיקה אינה תקינה לגמרי ויש כמה דברים שיכולים להיות חריגים. אבל, יש כמה דברים הדורשים הסבר ממבצע ה - MRI לפני שניתן יהיה להתייחס לבדיקה כמו שצריך. בעיקר יש פער בין חומרת תאור הממצאים בבדיקה עצמה, לבין הסיכום שלה. לכן, השורה התחתונה בסיכום היא חשובה - "דיון משותף".
    ויש גם כמובן אפשרות חשובה והיא לקבל עוד חוות דעת.

ד"ר הדר

• תודה על המענה.
    האם הממצאים שהיא רשמה לפני סיכום הדיון חריגים ברמה שהם חמורים ומעידים על פגיעה כלשהי? כי עד כה כל הבדיקות יצאו תקינות מאוד אפילו.
    האמת שאני לא ככ הבנתי מזה דיון משותף. דיון של מי? של הרופאה שביצעה את הבדיקה יחד עם הרופא המטפל? שלי ושל הרופא המטפל? אני מטופלת אצל פרופסור פרדו בבלינסון..

ומה כוונתך לחוות דעת נוספת? לבצע שוב mri?

תודה
  • שלום רב

הממצאים הם חריגים, אבל כמו שאמרתי קודם, צריך פרשנות יותר טובה של התאור "היבש" מהפענוח עצמו.

וכן, הדיון המשותף הוא של פרדו יחד עם בן-סירא (אני מניח כי היא זו שעשתה את ה - MRI), ורצוי גם עם פרופ' אמיר. לחו"ד נוספת אנו נוהגים לעיתים לשלוח את תמונות ה - MRI למפענח נוסף, בארץ או בחו"ל.

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה